Chifteluțele marinate în sos de legume se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chifteluțe marinate
Rețetă de chifteluțe marinate în sos de legume
Rețeta delicioasă de chifteluțe marinate în sos de legume, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de chifteluțe marinate în sos de legume este de 30 de minute
Timp de preparare - o oră
Timp total - o oră și 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de chifteluțe marinate în sos de legume este pentru 4 persoane
Ingrediente – chifteluțe marinate în sos de legume
Ingrediente pentru chifteluțe
- 300 g de carne de porc, tocată
- 300 g de carne de vită, tocată
- 2 felii de pâine
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 2 căței de usturoi
- mărar sau pătrunjel, după preferințe
- Sare
- piper negru măcinat
- 5 linguri de făină
- Ulei
ingrediente pentru sos
- o ceapă mare
- un morcov mare
- 50 g de țelină
- 350 g de roșii
- 3 linguri de bulion
- 2 lingurițe de zahăr granulat
- cimbru proaspăt
- 1/4 de linguriță de oregano
- o frunză de dafin
- piper negru boabe
- Sare
- 3 linguri de ulei
- 150 ml de apă
- 650 ml de supă de pui sau legume
- o lingură de vin alb sec
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - chifteluțe marinate în sos de legume
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de chifteluțe marinate în sos de legume, este să începem prin a pregăti chifteluțele. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ulei pentru a căli ceapa, pe care am tocat-o mărunt în prealabil.
- În cazul în care carnea nu este achiziționată direct tocată, a venit momentul să o dăm prin mașina de tocat, atât cea de porc cât și cea de vită, alături de pâinea pe care am înmuiat o în apă, în prealabil, dar și cartofii, ceapa, și cățeii de usturoi. În continuare, tot aici vom adăuga și verdeața, pe care am tocat-o în prealabil, ouăle, la temperatura camerei, dar și sare și piper negru măcinat. Toate aceste ingrediente se amestecă uniform pentru a se omogeniza exact așa cum ne dorim.
- În continuare, este nevoie să ne umezim palmele, pentru a începe să modelăm chifteluțele noastre delicioase. Așadar, vom începe să formăm bilele de carne, pe care le vom da prin făină, iar ulterior le vom prăji într-o tigaie de dimensiuni mai mari, în care am adăugat ulei încins, până când se vor rumeni uniform pe toate părțile. Ulterior, în momentul în care acestea sunt gata le vom scoate pe un șervețel, pentru a absolvi surplusul de ulei.
- A venit momentul să ne ocupăm și de prepararea sosului de legume. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga puțin ulei, peste care vom pune ceapa, morcovul, dar și țelina, tăiate mărunt, și le vom căli timp de aproximativ 5 minute. În continuare, vom turna și apa, și vom lăsa conținutul pe foc până când toată se va evapora. Apoi vom adăuga și supa, fie de legume fie de pui, vom condimenta conținutul, și vom adăuga și roșiile pe care le-am curățat de coajă, și le-am dat ulterior prin strecurătoare. Amestecăm din când în când iar apoi adăugăm și zahărul, dar și bulionul pentru a lăsa compoziția să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom lua toată compoziția și vom trece printr-un blender, pentru a pasa sosul, însă fără frunzele de dafin și cimbru.
- Într-o altă dimensiuni mai mari, vom pune sosul, vom adăuga peste acesta și chifteluțele, vinul, și vom mai fierbe conținutul pentru încă 5 minute. După acest interval de timp, b chifteluțele noastre marinate în sos de legume se pot decora cu pătrunjel sau mărar verde proaspăt tocat, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii.