Aceste chiftelute cu zucchini sunt delicioase si pot fi consumate in orice moment al zilei.
Ingrediente:
3-4 zucchini mari
300 ge branza feta
1 legatura de marar
3 fire de ceapa verde
1 lingurita de sare
2 oua
½ plic praf de copt
½ cana de faina
¼ lingurita de nucsoara
piper
sare
Mod de preparare:
Rade zucchini pe razatoarea mare. Adauga-l intr-un bol incapator si adauga peste acestia o lingurita de sare. Amesteca-i bine si lasa-i sa stea asa timp de 15-30 de minute, apoi stoarce-i foarte bine de zeama si asaza-i intr-un alt bol.
Peste dovlecei adauga ceapa si mararul tocate marunt, branza feta maruntita si nucsoara si amesteca bine. Adauga apoi ouale batute bine si continua sa amesteci.
Separat amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza treptat amestecul in compozitia umeda. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga cate o lingura din compositia obtinuta.
Prajeste bine chiftelele pe ambele parti pana devin auriu-maronii.
Serveste chiftelutele din zucchini alaturi de o salata de sezon.
Sursa
Ingrediente:
3-4 zucchini mari
300 ge branza feta
1 legatura de marar
3 fire de ceapa verde
1 lingurita de sare
2 oua
½ plic praf de copt
½ cana de faina
¼ lingurita de nucsoara
piper
sare
Mod de preparare:
Rade
zucchini pe razatoarea mare. Adauga-l intr-un bol incapator si adauga peste acestia o lingurita de sare. Amesteca-i bine si lasa-i sa stea asa timp de 15-30 de minute, apoi stoarce-i foarte bine de zeama si asaza-i intr-un alt bol.Peste dovlecei adauga ceapa si mararul tocate marunt, branza feta maruntita si nucsoara si amesteca bine. Adauga apoi ouale batute bine si continua sa amesteci.
Separat amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza treptat amestecul in compozitia umeda.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga cate o lingura din compositia obtinuta. Prajeste bine chiftelele pe ambele parti pana devin auriu-maronii.Serveste chiftelutele din zucchini alaturi de o salata de sezon.
Sursa