Chili con carne, rețetă mexicană. O idee bună de prânz sățios!

Chili con carne, rețetă mexicană

O rețetă ideală pentru mesele tematice. Dacă organizezi o seară mexicană, acest preparat va aduce gustul direct din Mexic.

Acesta este un preparat mexican delicios, făcut din carne de vită tocată si alte legume, la alegere, plus nelipsitele condimente picante. Este o mâncare consistentă și aromată. De obicei, se servește cald, cu lipii sau pâine, însă nu este obligatoriu. În plus, avantajul acestui preparat este reprezentat de faptul că poate să fie personalizat cu ingredientele dorite de fiecare degustător în parte, la baza aflându-se tot condimentele picante și carnea de vită.

Citește și: Rețeta de Panna Cotta cu espresso, pregătită de chef Ștefan Popescu. „Căpșuni, coacăze chiar și un sos de ciocolată.”

Chili con carne, rețetă mexicană [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru chili con carne

  • 500 g de carne de vită, tocată
  • 200 g de cârnați mici
  • 1 conservă de fasole roșie, scursă și clătită
  • 1 conservă de porumb, scursă
  • 2 morcovi medii, tăiați cubulețe mici
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 conservă de roșii cuburi
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de chili, pudră sau fulgi
  • 1 linguriță de chimion
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper, după gust
  • 500 ml de supă de vită sau apă

Ingrediente pentru servire

  • lipii proaspete

Chili con carne, rețetă mexicană [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

Mod de preparare chili con carne

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

  1. Spală și taie cubulețe ceapa, usturoiul, morcovii și ardeiul gras. Pregătește toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână, atunci când te apuci de preparare. În cazul cârnaților mai mari, dacă folosești, taie-i în bucăți mici, iar în cazul celor mici, aceștia pot fi lăsați întregi sau tăiați pe jumătate, în funcție de preferințe.
  2. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Prăjește cârnații în ulei până când devin aurii și crocanți, aproximativ 5 minute. Scoate-i din oală și lasă-i deoparte pentru a-i adăuga mai târziu.
  3. În aceeași oală, adaugă carnea tocată de vită si gătește-o până când devine maro, amestecând ocazional. Dacă e necesar, poți scurge și excesul de grăsime, în cazul în care este prea mult.
  4. După ce carnea este prăjită, adaugă ceapa tocată și usturoiul în oală. Gătește până când ceapa devine translucidă, aproximativ 5 minute, apoi adaugă cubulețele de ardei și morcovi în oală, iar timp de 5 minute, lasă-le pe foc, până când încep să se înmoaie. Presară boiaua de ardei dulce, chili, cumin, oregano și frunza de dafin peste legume și carne. Amestecă bine, lăsând condimentele să se prăjească puțin. Toarnă conserva de roșii cuburi și pasta de roșii peste. Amestecă bine, apoi adaugă supa de vită sau apa, iar totul se aduce la punctul de fierbere.
  5. După ce amestecul a început să fiarbă, poți reduce focul la mic și adăuga ulterior fasolea roșie și porumbul scurs. Amestecă bine, acoperă oala cu un capac și lasă chili-ul să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, amestecând ocazional. Preparatul se gătește până când morcovii sunt fragezi, iar dacă este necesar, mai adaugă puțină supă sau apă pentru a obține consistența dorită.
  6. În ultimele 10 minute de fierbere, adaugă cârnații prăjiți înapoi în oală, amestecându-i bine. Gustă și ajustează preparatul cu sare, piper și chili, în funcție de preferințe.

Asamblare și servire

  1. Încălzește lipiile pe o tigaie sau în cuptor, până devin moi și rumenite. Pune chili-ul con carne în boluri și presară deasupra puțină verdeață.
  2. Servește-l alături de lipiile calde. Poftă bună!

Chili con carne, rețetă mexicană [Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Ștrudel cu mere. Poate fi savurat într-o după-amiază relaxantă!, pentru un desert aromat, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. De această dată, desertul are un aluat subțire umplut cu mere și alte mirodenii specifice. Este copt până devine crocant, dar cu un interior moale. De obicei, se servește cald, pudrat cu zahăr, fiind un preparat tradițional, adesea regăsit și pregătit în sezonul toamnei.

Chili con carne, rețetă mexicană [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni