Daca iti plac la nebunie chipsurile din cartofi si te abti cu greu sa nu iti cumperi macar o data pe saptamana o punga de la magazin, avem o veste buna pentru tine! Poti sa iti prepari acasa, o portie de chipsuri care nu ingrasa, in cuptorul cu microunde!
Ingrediente: cartofi, cimbru uscat, sare, piper negru.
Daca nu iti place cimbrul poti adauga orice alte condimente care iti fac cu ochiul, de exemplu pudra de usturoi, rozmarin sau boia de ardei iute.
Mod de preparare:
Spala bine cartofii si usuca-i cu un prosop.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Foloseste un cutit bine ascutit pentru a taia cartofii in felii cat mai subitiri.
Pune feliile intr-un bol cu apa pentru a indeparta excesul de amidon. Acest lucru va face chipsurile mai crocante.
Scurge apa de pe feliile de cartofi si usuca-le bine.
Aseaza pe o farfurie o foaie de copt si apoi feliile de cartofi astfel incat sa nu se suprapuna. Pulverizeaza foarte putin ulei de masline deasupra farfuriei si condimenteaza cartofii cu sare, piper si cimbru.
Lasa cartofii sa se coaca in cuptorul cu microunde pentru cinci minute (cuptorul trebuie sa fie setat pe cea mai inalta pozitie de caldura).
Lasa cartofii timp de 1 minut sa se “odihneasca” iar apoi pune-i din nou la copt pentru 4 minute.
Daca vrei sa ii faci in cuptorul clasic, trebuie sa coci chipsurile timp de 20- 30 minute, la 230 de grade.