Aceasta reteta te va cuceri pentru ca este usor de facut si este foarte gustoasa.
Ingrediente 4 portii:
400g faina alba de grau
2 oua
150 ml apa
1/2 lingurita de sare
200g branza de oi
smantana pentru servire
Mod de preparare:
Din faina, sare, apa, oua se face un aluat taricel.
El nu se framanta ci doar se incorporeaza bine toate ingredientele.
Pe o planseta cu faina se intinde aluatul cu sucitorul intr-un strat nu prea gros. Cu ajutorul unui pahar, forme sau cutit se taie cercuri sau patrate. Eu am folosit o forma speciala care ma ajuta mai ales la lipire. In mijlocul fiecare bucati de aluat se pune cate o gramajoara de branza.
Cu degetele uscate lipim marginile astfel incat sa fie perfect lipite, altfel riscam sa se desfaca in apa fierbinte.
Intr-o oala mare de 8l punem apa la fiert cu sare. Cand incepe sa clocoteasca dam focul la moderat si punem usor chirostele la fiert. Cu o lingura de lemn le amestecam usor din cand in cand, dar mai ales la inceput. Le lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.
Va recomand sa incercati una inainte de a opri focul (mama asa facea intotdeauna).
Strecuram chirostele printr-o strecuratoare mare si le servim calde cu…multa smantana.
Pentru cei carnivori recomand o reteta de coltunasi cu carne de pe blogul Retetele mele dragi.
Daca v-am facut pofta eu zic sa le faceti si voi si uite asa, mancarea bucovineana se pastreaza vie printre noi.
Sursa
Ingrediente 4 portii:
400g faina alba de grau
2 oua
150 ml apa
1/2 lingurita de sare
200g branza de oi
smantana pentru servire
Mod de preparare:
Din faina, sare, apa, oua se face un aluat taricel. El nu se framanta ci doar se incorporeaza bine toate ingredientele.
Pe o planseta cu faina se intinde aluatul cu sucitorul intr-un strat nu prea gros.
Cu ajutorul unui pahar, forme sau cutit se taie cercuri sau patrate. Eu am folosit o forma speciala care ma ajuta mai ales la lipire. In mijlocul fiecare bucati de aluat se pune cate o gramajoara de branza. Cu degetele uscate lipim marginile astfel incat sa fie perfect lipite, altfel riscam sa se desfaca in apa fierbinte.
Intr-o oala mare de 8l punem apa la fiert cu sare.
Cand incepe sa clocoteasca dam focul la moderat si punem usor chirostele la fiert. Cu o lingura de lemn le amestecam usor din cand in cand, dar mai ales la inceput. Le lasam sa fiarba cam 15-20 de minute. Va recomand sa incercati una inainte de a opri focul (mama asa facea intotdeauna).
Strecuram chirostele printr-o strecuratoare mare si le servim calde cu…multa smantana.
Pentru cei carnivori recomand o reteta de coltunasi cu carne de pe blogul Retetele mele dragi.
Daca v-am facut pofta eu zic sa le faceti si voi si uite asa, mancarea bucovineana se pastreaza vie printre noi.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro