Cina în familie? Ce poți prepara astfel încât să mulțumești fiecare membru

Cina în familie? Ce poți prepara astfel încât să mulțumești fiecare membru
Cina în familie? Ce poți prepara astfel încât să mulțumești fiecare membru

Când vine vorba de a lua cina cu toți membrii familiei, deseori este destul de greu să te hotărăști asupra unui meniu care să placă oricui. În general, fiecare membru al familiei are propriile sale gusturi culinare și, mai mult decât atât, feluri de mâncare pe care nu le agreează.

Din acest punct de vedere, a alege ceva care să mulțumească pe fiecare este copleșitor. Totuși, există soluții, întrucât anumite feluri de mâncare au combinații care, fără doar și poate, plac oricui.

Descoperă 3 rețete pe care le poți prepara astfel încât să mulțumești fiecare membru al familei.

1. Salata orientală

În esență, salata orientala este un fel clasic de mâncare. Mulți dintre noi am crescut cu acest tip de salată, în primul rând pentru că este ușor de făcut, nu necesită multe ingrediente și, de asemenea, se potrivește foarte bine oricărui anotimp, fie el rece sau cald. De asemenea, este sățioasă și foarte bogată din punct de vedere nutrițional, fără a pica, însă, greu la stomac.

Salata orientală se face cu cartofi, oup, ceapă roșie și măsline. Așadar, nimic mai simplu. Bineînțeles, poate fi asezonată, după gust, și cu ardei roșu sau murături, însă este de preferat ca acestea să fie adăugate de fiecare persoană în parte, în funcție de preferințe. Ușor de făcut, reprezintă o masă copioasă care cu siguranță va provoca nostalgie și amintiri plăcute.

2. Pandișpan cu fructe

Când vine vorba de desert, cu pandispan pufos nu ai cum să dai greș. Oricine iubește un desert de calitate, care combină dulceața fructelor cu blatul moale, sățios. Pandișpanul îl poți face cu orice fructe dorești: vișine, mere, căpșuni și zmeură sau chiar dulceață. Important este să dozezi ingredientele corespunzător, astfel încât acesta să aibă o dulceață echilibrată, nu excesivă.

Pentru pandișpan ai nevoie de ouă, zahăr, făină și esență de vanilie (poți folosi și esență de rom, însă ar fi de preferat să folosești, în acest caz, fructe mai dulci, cum ar fi căpșunile). Se prepară în aproximativ 40 de minute, iar compoziția de pandișpan se adaugă (împreună cu fructele) în cuptor, la temperatura de 170 de grade Celsius, până capătă o culoare rumenă, aurie.

3. Ciuperci umplute cu bacon

Fiind, în același timp, o masă ușoară, dar și bogată din punct de vedere nutrițional, ciupercile umplute cu bacon vor face senzație la o cină în familie. Ușor de preparat, necesitând doar curățarea ciupercilor și umplerea acestora cu bacon, iar apoi pregătirea termică la cuptor, ciupercile umplute cu bacon vor fie pe placul oricărui membru al familiei.

De altfel, poți umple ciupercile și cu altceva, cum ar fi bucățele mici de piept de pui, cremă de brânză cu ierburi mediteraneene și chiar tofu. Poți folosi atât ciuperci albe, cât și ciuperci maro. Este important să oferi atenție deosebită momentului în care acestea sunt făcute (durează cam 20-25 de minute), astfel încât să eviți ca acestea să se ardă.

Deși este destul de complicat să mulțumești fiecare membru al familiei cu ceea ce gătești, nu ezita să apelezi, întotdeauna, la câteva trucuri. Mergi la sigur, pregătind rețete cu care chiar nu ai cum să dai greș și care, de asemenea, se prepară ușor, fără prea multe bătăi de cap.

 

Sursă: Unsplash.com



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies