Cina perfectă pentru persoana dragă. Ghidul complet pentru a impresiona pe cineva, prin preparate sofisticate și prezentare impecabilă

cina romantica retete
Idei pentru o cină romantică

Află din rândurile următoare cum poți să prepari o cină romantică și sănătoasă în același timp.

Se spune că dragostea trece prin stomac, astfel încât, de multe ori, o cină romantică gustoasă și sănătoasă poate să impresioneze mai mult decât un cadou luxos.

Dacă vrei să pregătești o cină romantică pentru iubitul tău, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să optezi pentru preparate care nu necesită foarte mult timp de pregătire deoarece cu siguranță că după o zi întreagă de stat în bucătărie vei fi foarte obosită și nu vei avea dispoziția necesară de a petrece timp împreună după cină.

De asemenea, mâncarea trebuie să fie una gustoasă, dar și sănătoasă. Renunță la preparatele care conțin multă grăsime, carbohidrați și foarte mult zahăr, deoarece după o astfel de cină este posibil să ai probleme de digestie și să nu te poți odihni cum trebuie. Totodată, prezentarea trebuie să fie impecabilă. Trebuie să îți pui în evidență imaginația prin modul în care așezi preparatele în farfurie.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Cristian Mărgărit, a oferit câteva alternative de preparate prin intermediul cărora îți poți surprinde persoana dragă la masa de seară.

Salată de legume cu brânză de capră

cina romantica retete
Idei pentru o cină romantică[Sursa foto: freepik]

Pentru primul fel, nutriționistul a oferit o alternativă sănătoasă, bogată în proteine și vitamine.

Pentru acest fel de mâncare ai nevoie de câteva frunze de baby spanac, brânză de capră, sfeclă roșie, semințe de dovleac și merișoare.

Spală cu atenție frunzele de baby spanac și pune-le pe o farfurie.

Taie brânza de capră în cubulețe mici și pune-o peste frunzele de spanac. Poți să adaugi și sfecla roșie tocată mărunt, câteva semințe de dovleac și dacă vrei să îi oferi o notă romantică preparatului, cu ajutorul unor merișoare poți să îl decorezi cu o inimă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Potrivit specialistului în domeniu, brânza de capră este cea mai recomandată brânză, iar în combinație cu sfecla roșie care are un efect vasodilatator și merișoarele puțin acrișoare, formează un preparat gustos și foarte

sănătos.

Brânza de capră, mai ales seara, este foarte bună. Caprele pas iarbă, are acid caprilic, care se asimilează ușor. Acidul caprilic este un acid gras, foarte scurt, pe care organismul poate să îl ardă imediat .”, a spus specialistul în domeniu.

Supă cremă de linte cu crutoane

Citește și: Cât timp se fierbe lintea. "Prin conţinutul în zinc şi magneziu, lintea stimulează sistemului imunitar şi accelerează vindecarea rănilor"

cina romantica retete
Idei pentru o cină romantică[Sursa foto: freepik]

Combinația dintre proteinele din linte și proteinele din cereale, formează o proteină completă, deci un profil complet de aminoacizi. Este o combinație foarte bună .”, spune specialistul în domeniu. 

Pentru a pregăti acest preparat ai nevoie de morcovi, ceapă, țelină și linte. După ce ai lăsat legumele să fiarbă, trebuie doar să le pasezi și să mai adaugi câte puțin din lichidul în care au fiert pentru a obține textura dorită.

Ulterior, condimentează cu sare și piper după gust, iar specialistul în domeniu ne recomandă să adăugăm și puțin turmeric pentru o culoare mai atrăgătoare și un plus de savoare.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Crutoanele pot fi făcute atât din pâine de secară, cât și din pâine integrală și pot fi aromatizate cu ulei de măsline și chimen.

Desert din căpșuni și ciocolată neagră

Citește și: Rețetă de Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie

cina romantica retete
Idei pentru o cină romantică[Sursa foto: freepik]

Pentru că nicio cină romantică nu este completă fără desert, specialistul în domeniu a oferit o alternativă foarte simplă, ușor de preparat și care nu conține foarte multe calorii. Alege câteva căpșuni coapte, spală-le bine și pune-le într-un bol. Optează pentru o frișcă cu conținut scăzut de zahăr și pune-o pe deasupra căpșunilor. Peste poți să razi câteva bucățele de ciocolată neagră.

Fructele de pădure sunt unele dintre cele mai nutritive fructe, cunoscute pentru proprietățile sale de energizare. Alături de ciocolata, care conține magneziu, formează un desert care cu siguranță că vă va bucura papilele gustative și vă va oferi un plus de energie necesară pentru o noapte romantică în doi. Specialistul în domeniu recomandă să folosiți ciocolată neagră cu cel puțin 85% cacao.  



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic. Cum să îl cucerești cu gustări simple!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies