Cinci sfaturi pentru alegerea incaltamintei de iarna pentru copii

Cinci sfaturi pentru alegerea incaltamintei de iarna pentru copii
Cinci sfaturi pentru alegerea incaltamintei de iarna pentru copii

Cinci sfaturi pentru alegerea incaltamintei de iarna pentru copii! Reteta completa a sezonului rece include ploaia, vantul, frigul, apa si zapada, iar micutul tau are nevoie de incaltaminte potrivita.

Daca deja ai impachetat toate hainutele de vara ale copilului si ai pregatit hainutele pentru sezonul rece, este posibil ca micutul tau sa aiba nevoie de completarea garderobei cu o pereche de incaltaminte de iarna. Datorita gamei foarte variate de modele existente pe piata, alegerea perechii potrivite poate fi dificila daca nu stii exact ce anume sa ai in vedere. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont in acest moment.

Reteta completa a sezonului rece include ploaia, vantul, frigul, apa si zapada, iar micutul tau are nevoie de incaltaminte potrivita care sa fie confortabila si, totodata, sa faca fata tuturor provocarilor vremii. Pe langa combinezoanele de iarna, pulovere si fel de fel de pantalonasi, micutul tau are nevoie si de o pereche de ghetute potrivite. Vom vedea impreuna de ce ar trebui tinut cont in alegerea acestora.

Ghete pentru fetite

Cand alegem o pereche de ghete pentru fetite nu ne vom lasa atrasi de modelele moderne, elegante si incredibil de dragute, uitand sa mai tinem cont de criteriile importante- material, talpa, inaltime, impermeabilitate, etc. Totodata, evitam ghetutele cu toc care pot fi extrem de periculoase pentru orice fetita. Copiii au piciorul in crestere, acum definitivandu-se forma, postura si mersul, si totul trebuie sa decurca cat mai natural si mai confortabil.

Ghete pentru baieti

Ghetele pentru baieti nu difera prea mult de ghetele in ceea ce priveste caracteristicile de baza si functionalitatea. Tot ce le diferentiaza sunt modelul si culoarea, acestea fiind, insa, ultimele criterii care conteaza. Ghetele pentru baieti, la fel ca si cele pentru fetite, trebuie sa fie masura potrivita, sa aiba talpa antiderapanta si rezistenta, sa asigure protectia fata de apa, sa permita piciorului sa respire si sa ii placa si copilului.

5 Sfaturi Esentiale

Daca cel mic nu are inca ghetute pentru acest sezon, iata cateva puncte de luat in considerare inainte de a cumpara o pereche noua. Desi copilul ar trebui sa fie si elegant si dragut, functionalitatea este mai importanta decat designul.
Exista cateva caracteristici pe care fiecare parinte trebuie sa le evalueze cu atentie, absolut obligatorii pentru activitatile de zi cu zi cum ar fi joaca pe afara sau mersul la scoala.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Talpa antiderapanta

Pentru a asigura o buna tractiune si a impiedica alunecarea, ghetutele de iarna pentru copii trebuie sa aiba talpa antiderapanta. Totodata, ea trebuie sa fie realizata din cauciuc rezistent si, pe cat posibil, cat mai flexibil.

Astfel nu se impiedica miscarea fireasca a piciorului care va fi protejat pe orice tip de teren, oricat ar fi de neregulat.

Material

Materialul din care sunt reealizate ghetutele de iarna este si el un criteriu important. Piciorul copilului trebuie sa poata respira, acest lucru impiedicand transpiratia si posibilitatea aparitiei mirosurilor sau a picioruselor ude. Materialele cele mai bune sunt pielea si panza, dar amandoua trebuie sa fie tratate corespunzator pentru a fi impermeabile si a nu patrunde apa in interiorul ghetutei.


Este simplu- ne dorim ca apa sa poata iesi din ghetute, dar sa nu intre niciodata.

Rezistenta la apa

Rezistenta la apa sau hidroizolatia este una dintre cele mai importante caracteristici pentru ghetutele de iarna pentru copii. Ploua sau ninge, piciorusele lor trebuie sa ramana mereu uscate. Ghetutele in care intra apa sunt un adevarat cosmar pentru orice parinte si ar trebui impidicat acest lucru inca de la inceput. Parintii trebuie sa se asigure ca ghetutele sunt bine izolate, au cusaturi duble stranse si captusala din interior este bine gandita astfel incat sa izoleze picioarele copilului si in zona sireturilor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru ghetutele din piele, parintii ar trebui sa fie atenti la proprietatile impermeabile ale acesteia si, totodata, la hidroizolatia modelului.

Inaltimea potrivita

Desi ghetutele pana la glezna sunt extrem de atragatoare si haioase, parintii care cauta o incaltaminte potrivita pentru zapada, ar trebui sa aleaga modele mult mai inalte. Inaltimea ideala si care poate garanta faptul ca zapada nu va intra inauntru, este pana la jumatatea gambei micutului. Daca ghetuta este prevazuta cu guler de inchidere ermetic deasupra, si mai bine!

Pret

Este firesc ca parintii sa se uite si la pret atunci cand cumpara o pereche de ghetute de iarna pe care cel mic o va purta doar un sezon. Totusi, acest lucru nu trebuie sa insemne ca ei vor face rabat la calitate si vor trece cu vederea toate criteriile discutate mai sus. Intre o pereche de ghetute ieftine si in care intra apa, si una mai scumpa dar care asigura piciorul copilului chiar si in cele mai vitrege conditii meteorologice, ar trebui luata in considerare a doua versiune.

Pe de alta parte, nici nu trebuie investite sume fabuloase in ghetute de firma sau de designer! Oricat de mult ne-am dori sa luam ce este mai bun pentru un copil, acest lucru ar fi o risipa. Tot ce trebuie urmarit este calitatea lor versus pret.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Câte kilograme a luat Roxana Vancea în sarcină și la greutate a ajuns acum? „Nu prea reușesc să trec de pragul acesta deloc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies