Povestea reginei Anne Boleyn, cea care a schimbat istoria Angliei. Cărțile de istorie o intitulează "prima regină a Angliei executată public".
Anne Boleyn fost una dintre cele mai cunoscute și mai comentate regine pe care Anglia le-a avut de-a lungul istoriei. Amploarea evenimentelor pe care Anne Boleyn le-a generat, au fost o demne de a fi menționate în cărțile de istorie ale lumii. Regina Anne a fost a doua soție a regelui Henric al VIII-lea. Odată cu manipularea pe care a avut-o asupra regelui, aceasta a reușit să schimbe destinul Angliei pentru totdeauna instaurând Reforma engleză. Regele Henric al VIII-lea a avut șase soții, doar că Anna în scurta ei căsnicie alături de rege, a reușit să
Cine a fost Anne Boleyn?
Citeste si: Cinci costume deosebite de Halloween. Zici că sunt reale! FOTO
Data de naștere a fostei regine nu este cunoscută clar, se știe doar că a fost undeva între anii 1501-1507. Anne împreună cu sora ei Marry au copilărit în Franța și într-o familie destul de influentă pentru acele vremuri.
Cum și-a schimbat destinul Anne Boleyn?
Pe dată de 4 martie 1522, Anne Boleyn ajunge la curtea regelui Henric al VIII-lea. Din acel moment interesul regelui pentru Mary dispare și cea care îi ia locul este nimeni alta decât sora ei, Anne Boleyn.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Strategia ei este de a-l refuza de mai multe ori pe rege, pentru ca acesta să o dorească mult mai mult. Frumoasa Anne, devine pentru Regele Henric al VIII-lea o provocare supremă mai ales că era cunoscut pentru faptul că îi plac provocările și competițiile. Familia Boleyn i-a oferit tot sprijinul Annei pentru a-și atinge scopul, mai ales că începuseră să aibă o viață mult mai bună.
Urmările problemelor iscate lasă urme adânci și Thomas Wolsey este demis din funcţia de arhiepiscop de York. Cel care îi ia locul la curtea regală este nimeni altul decât Thomas Cranmer, caperlanul familiei Boleyn, care devine arhiepiscop de Canterbury.
Căsătoria dintre Anne Boleyn și Henric al VIII-lea
În acel moment, Anne primeşte titlul de marchiză de Pembroke, devenind cea mai importantă femeie a Angliei, după familia regală. Tatăl Annei, Thomas Boleyn este numit viconte de Rochford şi Conte de Wiltshire. Mary Boleyn, sora Annei este remunerată anual cu o pensie de 100 de lire de la rege. Pe data de 25 ianuarie 1533, Anne Boleyn şi Henric al VIII-lea se căsătoresc. Acesta fiind momentul în care Anne și-a atins scopul ei principal, odată ce a ajuns la curtea regelui. Pe 23 mai 1533 este declarată nulă căsătoria dintre Caterina şi Henric, iar pe data de 28 mai 1533 se declara validă nunta regelui cu Anne. Inevinatabilul se produce și practic biserica engleză, se rupe astfel de Roma şi trece sub controlul direct al regelui.
Încoronarea Annei ca regină a Angliei are loc la 1 iunie 1533, cu o coroana Sf. Edward special folosită numai pentru încoronarea monarhilor. Totul s-a petrecut într-o ceremonie impresionantă la Westminster Abbey.
După încoronare, proaspăta regina se stabileşte la Palatul Greenwich și se implică activ în relațiile diplomatice dintre Anglia și Franța. Pe toată perioada domniei ei, Franta leagă o legătură strânsă cu Anglia.
Citeste si: Cine moștenește tronul Marii Britanii după decesul Reginei Elisabeta
Începutul sfârșitului pentru Anne Boleyn
Pe data de 7 septembrie 1533, Anne Boleyn naște o fată. Dezamăgirea este profundă pentru rege, care își dorea cu ardoare un fiu. În repetate rânduri aceasta încearcă să îi facă un moștenitor și nu reușește. Henric începe să se distanțeze de soția lui, după o serie de avorturi repetate pe care aceasta le face. Destabilizarea cuplului este produsă și prin prisma faptului că nu este plăcută de către popor. Toate problemele și deciziile luate în urma căsătoriei cu regele, nu fac decât să îi înrăutățească problemele pe care deja le avea cu regele. Anne este acuzată de incest chiar cu fratele ei George, dar și de alte relaţii amoroase cu bărbaţi de la curte.
Regele Henric al VIII-lea se îndrăgostește de Jane Seymour, pe care o cunoaște în martie 1536. Luna iunie a aceluiași an este decisivă pentru Anne care este acuzată de înalta trădare și este închisă în turnul Londrei. Dovezile clare în privința incestului și ale presupuselor relații cu alți bărbate nu sunt găsite. Pe data de 19 mai 1536 Anne Bolyen este executată prin decapitare cu o sabie în loc topor, chiar dacă nu au fost dovedite faptele ei extraconjugale.