Cine a fost Greta Garbo. "Era rece ca gheaţa şi arzătoare ca jăratecul în rolurile intepretate."

Cine a fost Greta Garbo.
Cine a fost Greta Garbo. "Era rece ca gheaţa şi arzătoare ca jăratecul în rolurile intepretate."

Cum a devenit Greta Garbo o actrița internațională. S-a angajat de la 14 ani pentru că nu avea din ce să trăiască

Greta Garbo a fost revelaţia cinematografiei, în perioada anilor 1920 şi 1930. Greta Lovisa Gustafsson s-a născut la Stockholm, în Suedia, pe data de 18 septembrie 1905. Și-a trăit copilăria într-o mahala săracă şi pentru a-şi câştiga existenţa s-a angajat încă de la o vârstă fragedă. Era fiica unui muncitor ambulant şi trăiu o viață, de pe o zi pe alta. Sărăcia a împins-o să renunţe la şcoală şi la 14 ani a început să lucreze la un magazin de confecţii.

În anul 1922, norocul a făcut-o să fie observată de regizorul Erik A. Petschler, care i-a oferit un mic rol în „Luffar-Petter”.

Cine a fost Greta Garbo. Cum a devenit actriță internațională

Citeste si: Designerul francez Hubert de Givenchy a incetat din viata la varsta de 91 de ani

În perioada 1922 – 1924, Greta Garbo a studiat la Teatrul Dramatic Regal din Stockholm pentru a-şi îmbunătăţi talentul actoricesc, pe care îl descoperise.

Primeşte rolul lui Elizabeth Dohna, în filmul "Gosta Berlings saga" realizat după romanul omonim al scriitoarei suedeze Selma Langerlof. Acest film avea să devină o mare capodoperă.

Anul 1925 are amprenta majoră asupra carierei Gretei. Talentul tinerei fete de doar douăzeci de ani a fost remarcat la mometul potrivit. Regizorul filmului, Mauritz Stiller, a văzut în Greta o viitoare stea a cinematografiei. Acesta i-a dat numele “Garbo” şi i-a asigurat un contract cu Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) la Hollywood.

În anul 1926, Greta Garbo primeşte rolul Lenora, în pelicula "Torrent". Managerul MGM, Louis B. Mayer a rămas plăcut impresionat de mica actriţă şi a dorit să îi majoreze salariul. Pe lângă partea financiară, Greta a obţinut şi un contract exclusiv. Casa de producție MGM i-a remodelat sprâncenele, i-a îndreptat părul, dinţii şi au supus-o unei cure de slăbire. Astfel a reușit să obțină o imagine exemplară pentru public.

În 1927, după interpretarea rolului în "The Flesh and the Devil", Greta Garbo devenea actriţă internaţională.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Obţine rolul principal în primul film sonor "Anna Christie" şi prima replică pe care o spune este:  „Dă-mi un whisky”.  Sloganul de promovare pentru actriţă a fost „Garbo vorbește!”. Este nominalizată la Premiile Academiei Americane de Film, pentru “cea mai bună actriţă”.

Faima Gretei Garbo a atras atenţia publicului acelor vremuri. Totodată, aceasta era atent urmărită şi prin prisma relaţiei Garbo-Gilbert. John Gilbert a fost sigurul bărbat pe care actrița l-a iubit. Dragostea lor a fost atât de puternică încât trebuiau să ajungă în fața altarului. Ceva nu a convins-o pe Greta Garbo pentru a face marele pas și a luat decizia de a-l părăsi în fața altarului, anulând nunta exact în acea zi.
Părăsit de iubirea vieții lui, John Gilbert a picat în patima alcoolului și zece ani mai târziu şi-a pus capăt zilelor.

„Atunci când am turnat alături de dânsa, mi-am dat seama cu câtă intesitate ştie să joace. Era rece ca gheaţa şi arzătoare ca jăratecul în rolurile intepretate. În timpul unei scene, stăteam amândoi în genunchi. Când Greta a ridicat spre mine capul am surprins în ochii ei o privire graţioasă, caldă, care m-a emoţionat până în adâncul fiinţei mele", a

spus Gilbet într-un interviu.

Citeste si: Prajitura Greta Garbo! Un desert fin ce se topeste in gura

Citeste si: TOTUL despre cine a fost Jacqueline/Jackie Kennedy Onassis| Cea mai iubită Primă Doamnă a Americii

În filmul “Love” a întruchipat-o pe Anna Karenina, personaj impresionant al romanului omonim al lui Lev Tolstoi.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Curtezana Marguerite Gautier din "Camille" (1936) reprezintă un real succes şi îi aduce a doua nominalizare  de “cea mai bună actriţă”, din partea Academiei Americane de Film de la New York.

Cum s-a încheiat cariera artistică a Gretei Garbo

A urmat "Ninotchka", în anul 1939 unde actriţa suedeză Greta Garbo a obţinut roul principal într-o comedie. În urma succesului filmului şi rolului jucat, obţine o nominalizare la Oscar. La vârsta de 35 de ani joacă în filmul "Two-faced Woman" şi cunoaşte pentru prima dată eşecul unui rol. Atât de mare a fost impactul asupra ei, că a luat decizia a se retrege de pe platourile de filmare. Directorii MGM ar fi conspirat să pună capăt carierei lui Garbo, fix cu acest film despre care aveau la cunoştinţă că o să fie un eşec.

După 20 de ani de carieră, şi-a trăit următorii 50 de ani, discret, într-un apartament de şapte camere în Manhattan, New York. Nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut nici copii. Spre sfârşitul vieţii s-a tratat cu succes de cancer la sân. La 84 de ani, pe data de 15 aprilie 1990 moare la spital în New York, din cauza unei pneumonii şi insuficiente renale. Artista a fost incinerată şi în anul 1999, cenuşa a fost adusă în oraşul ei natal, Stockholm.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cine a fost Jacqueline Kennedy Onassis. "Am învățat să nu-mi mai fie rușine de marea sete de cunoaștere și m-am întors acasă cu bucuria de a o lua de la capăt"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies