Viața tumultoasă, dramele vieții și drumul până la Casa Albă ale Primei Doamne a Americii, Jacqueline/Jackie Kennedy Onassis
Jacqueline Kennedy Onassis a fost una dintre cele mai îndrăgite și iubite Prime Doamne a Statelor Unite ale Americii. Tăria ei de caracter a făcut-o totuși, să-și continue viața după marea dramă a vieții ei, atunci când președintele John F. Kennedy a fost asasinat. Trecând peste această mare tragedie atât pentru ea cât și pentru întreaga țară, Jacqueline Kennedy Onassis s-a căsătorit cu magnatul Aristotle Onassis, unul dintre cel mai bogați oameni din lume.
Când s-a născut și cum a arătat drumul lui Jacqueline Kennedy Onassis până a devenit Prima Doamnă a Americii
Jacqueline Lee Bouvier s-a născut 8 iulie 1929 în Southampton, New York. A fost fiica cea mare dintre cele două surori ale cuplului Lee și John Bouvier III. Tatăl ei a fost un broker bogat cu origini franceze, iar mama ei o personalitate a lumii mondene de pe Costa de Est.
În anul 1947 este înscrisă la colegiul Vassar, iar după terminarea acestei școli mai studiază un an la Sorbona. În cadrul colegiului a studiat istorie, literatură, artă și franceză.
Într-un interviu Jacqueline a precizat: „ Am iubit acel an mai mult decât orice altă perioadă din viață. Faptul că eram departe de casă mi-a dat ocazia de a mă privi cu un ochi foarte critic. Am învățat să nu-mi mai fie rușine de marea sete de cunoaștere pe care am încercat mereu să o ascund, și m-am întors acasă cu bucuria de a o lua de la capăt, dar și cu o dragoste pentru Europa care, mă tem, nu mă va părăsi niciodată .”
1951 a fost anul în care Jackie a absolvit facultatea George Washington și s-a angajat apoi ca foto-reporter la cotidianul Washington Times-Herald, potrivit Britannica. Acest an fost unul decisiv pentru a-i marca o traiectorie nouă pe destin. La o petrecere importantă l-a cunscut pe John F. Kennedy, membru al Congresului și viitor senator de Massachusetts. Doi ani mai târziu, pe 12 septembrie 1953 deveneau soț și soție.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Topul celor mai elegante mirese din toate timpurile! Uite cine ocupa prima pozitie!
Primii doi ani de căsnicie au fost presărați cu evenimente nefericite. John F.
Kennedy a suferit o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală, în urma unor dureri cauzate de război dar și de fotbal. Una dintre dramele vieții lui Jacqueline Kennedy a fost și momentul în care a suferit un avort spontan și a născut o fetiță moartă.În anul 1957, soarele a răsărit pe strada lor, devenind părinții lui Caroline Bouvier Kennedy. În același an John F. Kennedy câștigă faimosul Premiu Pulitzer în urma publicării cărții lui intitulată, Profiles în Courage. Trei ani mai târziu, senatorul Kennedy își anunță candidatura la președinția Statelor Unite ale Americii. Deși, inițial Jacqueline Kennedy l-a însoțit în călătoriile lui prin țară, aceasta a trebuit să rămână acasă pentru că a aflat că este însărcinată din nou. Rămasă acasă la Washington, s-a ocupat atent de campania prezidențială a soțului ei. A semnat o rubrica importantă denumită „Soție de Campanie”, într-o rubrică de știri specială. Pe data de 8 noiembrie 1960, John F. Kennedy devine al 35-lea președinte al Statelor Unite. În aceeași luna Jacqueline Kennedy îl naște pe John F. Kennedy Jr., al doilea copil al cuplului.
Jacqueline Kennedy a devenit Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii
John F. Kennedy a devenit președinte pe 20 ianuarie 1961 și Jacqueline a primit titulatura de Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Rolul i s-a potrivit de minune mai ales datorită rafinamentului ei, culturii istorice dar și cunoașterii artei. La Casa Albă, Prima Doamnă a dorit să își lase o amprentă personală restaurând câteva camere istorice, dar și transformând o verandă în grădiniță pentru Caroline. Cu o eleganță aparte și un stil vestimentar inconfundabil, Jacqueline Kennedy a lansat trend după trend și a infuențat lumea modei.
Dorința ei a fost de a-și însoți soțul în străinătate, mai ales pentru a cunoaște cât mai multe culturi, dar și pentru abilitatea ei de a vorbi mai multe limbi străine (franceză, spaniolă, italiană). Împreună au vizitat Franța, Austria, Marea Britanie, Grecia, Venezuela, Columbia, India, Pakistan, Afganistan, Italia, Mexic, Maroc, Italia, Turcia.
Pe data de 7 august 1963 îl naște pe Patrick Bouvier, cel de-al treilea copil al cuplului. Din nefericire copilul a fost bolnav și a murit două zile mai târziu.
În data de 22 noiembrie 1963, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a hotărât să participle la un eveniment politic rar, în Dallas.
Citeste si: Doliu la Casa Albă. A fost răpus de coronavirus. Vestea care a șocat toată America
Jacqueline Kennedy devine văduvă la doar 34 de ani
În timpul acestei călătorii, John F. Kennedy a fost împușcat și a murit. Jacqueline Kennedy a devenit văduvă la vârsta de 34 de ani. La doar 99 de minute de la tragedie, era încă îmbrăcată în costumul ei roz pătat de sânge, în timp ce Lyndon Johnson își depunea jurământul pentru președinte. Întoarsă la Washington, a supervizat întreg procesul de înmormântare al soțului ei. Imaginea ei înconjurată de cei doi copii, a rămas memorabilă pentru acele vremuri și momente. La scurt timp după moartea soțului, a luat decizia de a înființa un muzeu și o bibliotecă, ambele realizate fiind în memoria fostului președinte Kennedy.
Citeste si: Staruri la inceput de drum. Merita sa le vezi! GALERIE FOTO
Căsătoria dintre Jacqueline Kennedy și Aristotle Onassis
La scurt timp se mută într-un apartament din New York și devine ținta tuturor revistelor tip paparazzi, până la moartea ei. 5 ani mai târziu de la moartea soțului, Jacqueline Kennedy se căsătorește cu afaceristul grec al transportului maritim, Aristotle Onassis. Pe data de 15 martie 1975, devine văduvă pentru a doua oară. Aristotle Onassis a decedat în urma unei insuficiențe respiratorii. Văduva, Jacqueline Kennedy Onassis a moștenit o avere estimată între 20 și 26 milioane de dolari. Aceasta a devenit în anii următori editor de carte și s-a mai remarcat cu o relație amoroasă. Partenerul ei din ultimii 12 ani de viață a fost Maurice Tempelsman, un comerciant de diamante din Belgia.
În anul 1994, Jacqueline Kennedy Onassis a murit în apartamentul ei din New York, la scurt timp după ce a fost dignosticată cu limfom non-Hodgkins, un tip de cancer. A fost înmormântată în cimitirului național Arlington, alături de John F. Kennedy și cei doi copii care le-au murit.