Cine a inventat biscuiții. Povestea strălucitoare a mâinilor iscusite care au inventat acest desert

cine a inventat biscuitii

Cine a inventat biscuiții

Adorați atât de cei mici, cât și de cei mari, biscuiții încântă pe oricine cu gustul savuros. Acest desert este popular pe întreg mapamondul și se potrivește de minune alături de cafea sau ceai, dar și pe post de gustare.

Descoperă în rândurile de mai jos povestea fascinantă a acestor dulciuri rafinate, dar și cum au ajuns să fie în inimile consumatorilor din întreaga lume, prin atâtea forme diverse și rețete delicioase!

Biscuiții au traversat o călătorie fascinantă

Citește și: Cine a inventat baclavaua. Misterul deliciului oriental, între tradiție și creație!

de unde vin biscuitii
De unde vin biscuiții[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cine a inventat crema de zahăr ars. Geniul din spatele gustului dulce!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cei mai mulți dintre noi asociem biscuiții cu perioada copilăriei, atunci când alături de o cană cu lapte fierbinte, se afla și un biscuite gustos. Cu toate că majoritatea oamenilor adoră biscuiții și i-au încercat sub diverse forme, puțini știu povestea lor adevărată. Termenul biscuite provine din francezul „bis-qui”, care  are o rădăcină latină: panis biscotus se referă la pâinea gătită de două ori.Se pare că romanii obișnuiau să coacă pâinea de două ori, pentru a fi crocantă.

Ulterior, în secolul al XIV-lea, în limba engleză apare cuvântul „biscuit”. Biscuiții copți de două ori erau foarte populari, atât sărați, cât și dulci. Aceștia nu erau doar plăcuți la gust, ci și utili. Erau adesea consumați după masă, pe post de digestiv, păstrându-și acest rol până în secolul al XX-lea. Biscuiții deveniseră un aliment perfect pentru a fi considerat provizie, fiind nelipsit de pe nave.Odată cu începutul secolului al XVII-lea, biscuiții s-au schimbat.
Până în acel moment, aceștia erau consumați doar de cei înstăriți, deoarece prețul zahărului era destul de mare. După ce Marea Britanie a colonizat Indiile de Vest, prețul zahărului a crescut, alimentele pe bază de zahăr devenind mai accesibile. Astfel, din ce în ce mai mulți oameni au putut să se bucure de biscuiți, apărând și diverse tipuri de rețete. Ulterior, tehnologia a avansat și gătitul a început să fie din ce în ce mai complex, dezvoltându-se și bucătăria italiană și cea franceză.
Ușor, ușor, oamenii au început să coacă proprii biscuiți acasă. Până în secolul al XVII-lea, biscuiții erau consumați în mare parte la evenimente mai speciale, pe post de desert. Odată ce cultura ceaiului britanic începe să se dezvolte, aceste gustări erau mult mai prezente în viața de zi cu zi a oamenilor. Așadar, biscuiții erau nelipsiți din casele britanicilor.

Diversitatea de forme și arome moderne

istoria biscuitilor
Istoria biscuiților[Sursa foto: Freepik]

Până în secolul al XIX-lea, biscuiții erau extrem de populari. Erau ușor de făcut acasă și exista un sortiment pentru fiecare ocazie. Biscuiții pentru vin erau foarte îndrăgiți la vremea aceea. Devenind populari în mai multe țări și fiind gătiți de o mulțime de bucătari renumiți, dar și de gospodine, s-au creat o mulțime de rețete pentru biscuiți. În prezent, ne bucurăm de o diversitate de forme și arome moderne, de la clasicii biscuiți cu unt, până la cei cu ciocolată, cu scorțișoară, vanilie, lămâie, fructe confiate sau chiar umpluți cu fistic.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Cum biscuitii și-au croit drumul în inimile consumatorilor din întreaga lume

biscuiti provenienta
Biscuiți[Sursa foto: Freepik]

Fiind atât de adorați și reprezentând un desert ușor de combinat cu diverse băuturi sau gustări, au început să se dezvolte diverse brand-uri de biscuiți. Acestea au creat diferite arome, pentru toate gusturile și au încercat să capteze atenția prin cutii extraordinare. În acest mod, oamenii cumpărau biscuiți atât pentru a își bucura propriul gust acasă, cât și pentru a îi oferi cadou. De asemenea, s-a dezvoltat tradiția de a coace biscuiți acasă, în special cu ocazia sărbătorilor. Astăzi, biscuiții se găsesc în orice supermarket și cafenea, existând diverse sortimente, de la cei clasici, până la cei mai rafinați biscuiți, care pot fi oferiți cadou. Alături de o cafea sau un ceai fierbinte, biscuiții ne încântă papilele gustative, datorită aromei inconfundabile!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cine a inventat halvaua. Povestea inovatoare a deliciosului desert și creatorul din culise!

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies