Cine a inventat burgerul. Povestea inventatorului burgerului și impactul său în industria alimentară

Cine a inventat burgerul. Povestea inventatorului burgerului și impactul său în industria alimentară

Burgerul este unul dintre cele mai consumate alimente de tip fast-food. Însă știați cine l-a inventat?

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact burgerul, cine este persoana care l-a inventat, dar și câte sortimente există. În plus, descoperiți și o rețetă clasică de burger de vită, pe care o puteți prepara chiar într-un timp foarte scurt și cu siguranță este una dintre cele mai delicioase rețete de burger.

Ce este burgerul

Cine a inventat burgerul [Sursa foto: unsplash]

Burgerul sau Hamburgerul, reprezintă un fel de mâncare preparat destul de rapid, care se servește cald și ca produs standard, în nenumărate lanțuri de fast-food din toate țările.

Acest burger este alcătuit mai exact dintr-o chiflă, o felie de carne tocată de vită, preparată la grătar și în funcție de preferințe, diverse legume, precum: roșii, ceapă, salată verde, castraveți, dar și

sosuri: ketchup, muștar, maioneză și multe altele.

Chifteaua pentru burger se prepară de obicei din carne tocată de vită, la care se adaugă diverse condimente, precum ceapă, usturoi, sare, boia, piper, pătrunjel și multe altele, de asemenea, în funcție și de preferințele fiecărei persoane care o prepară. Aceasta se frige la grătar sau într-un vas teflonat fără grăsime.

Cine a inventat burgerul [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mănâncă salata orientală. „«Orientală» o numesc doamnele ardelență de la oraș și de la sat"

Cine a inventat burgerul

Burgerul, cea mai cunoscută bucată de carne tocată și condimentată, este asezonată cu diverse topping-uri și potrivită într-o chiflă de pâine. Este unul dintre cele mai apreciate preparate care fac parte din cele care există de obicei în fast-food-uri.

Inventatorul burgerului este nimeni altul decât Ginghis Han, împreună cu cei care îl sprijineau în lupte, acum foarte mulți ani. Aceștia au fost primii oameni care au mâncat, ceea ce peste ani avea să devină celebrul burger. Totul a început în momentul în care aceștia așezau carnea sub șaua cailor pe care călătoreau tot timpul. Aceasta se aplatiza și se frăgezea, rezultând o carne asemănătoare la textură cu pateul. De cele mai multe ori, aceștia obișnuiau să afume sau să frigă carnea, pentru a o consuma împreună.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În momentul în care a ajuns în Rusia, această carne a fost denumită „ carne tartare ”, care la foarte scurt timp a reușit să devină cea mai apreciată dintre toate. Iar când a ajuns și în Germania, carnea de porc și de miel erau consumate într-o formă plată. În ceea ce privește modul în care carnea era preparată de către nemți, aceștia o condimentau, o prăjeau în ceapă și o înveleau în pesmet.

Cine a inventat burgerul [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mănâncă năutul. Care sunt cele mai bune combinații de mâncare cu năut

Variante de burger

Există nenumărate variante de hamburgeri, însă cea mai răspândită și preferată variantă dintre toate, este reprezentată de cheeseburger, care se bazează în mare parte pe hamburgerul cu mai multă brânză.

În plus, mai există și alte variante precum cele în care carnea tocată nu este de vită, ci de pui și este denumit „ Chickenburger ”, pește, porc, denumit și „ Pork Burger ” sau chiar și variante vegetariene, regăsite sub numele de „ Veggie-Burger ”, acolo unde burgerul este preparat în mare parte, cu chiftele de legume.

Cine a inventat burgerul [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Care garnitura perfectă pentru BURGERI. "Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm."

Rețetă clasică de Burger de vită

Ingrediente

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: carne tocată de vită (500 g), ketchup (2 linguri), maioneză (2 linguri), castraveți murați tăiați felii (2), o ceapă tăiată felii, o lingură de muștar, ulei (2 linguri), salată verde (3 frunze), chifle (4), o lingură de ierburi aromatice, sare și piper.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a condimenta carnea cu sare și piper, dar și cu ierburile aromatice. Apoi amestecați întregul conținut și împărțiți toată compoziția în patru părți egale. Vă puteți folosi de un capac de borcan de 5 litri, pentru a forma chifteluțele, dar nu înainte de a-l acoperi cu o folie de staniol. Modelați burgerii și așezați-i pe o farfurie, după care îi veți pune în frigider.

Pasul următor este reprezentat de tăierea chiflelor în jumătate, pe care le veți unge pe fiecare parte cu puțin ulei și le veți pune la rumenit într-o tigaie de tip grill, pentru aproximativ 4 minute. Apoi veți lua de pe foc chiflele și le veți lăsa deoparte pentru a vă ocupa de burgeri. Tot în aceeași tigaie, veți începe să prăjiți și burgerii, pe care înainte o veți unge cu puțin ulei. Îi veți lăsa să se prăjească pe fiecare parte, timp de aproximativ 4 minute.

După ce ați prăjit toți burgerii, îi puteți pune pe o farfurie, moment în care veți unge cu ketchup și maioneză, chiflele rumenite. Puneți salata și burgerul, iar peste castraveții, roșiile, ceapa, iar cealaltă jumătate de chiflă o veți unge cu muștar și o veți pune deasupra burgerului.

Rețeta clasică de burger de vită este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Cine a inventat burgerul [Sursa foto: unsplash]

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cu ce se mănâncă năutul. Care sunt cele mai bune combinații de mâncare cu năut

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină