Cine a inventat genele false. Inventatorii și evoluția acestui accesoriu de machiaj impresionant

Cine a inventat genele false
Cine a inventat genele false

Află din rândurile următoare mai multe detalii despre genele false și descoperă câteva informații prețioase despre utilizarea acestora.

Genele false sunt un produs de makeup care se bucură de un succes considerabil în rândul doamnelor și domnișoarelor. Din nefericire, nu toată lumea s-a născut cu gene lungi, negre și stufoase, iar de aceea, de-a lungul timpului am învățat să apelăm la diverse trucuri în materie de makeup astfel încât să obținem efectul dorit.

Din fericire, genele false ne ajută să avem parte de o privire seducătoare, oferind un aspect wow întregii fețe și completând perfect machiajul ochilor.

Descoperă în rândurile următoare o scurtă istorie genelor, dar și sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont pentru a le aplica în așa fel încât să obții un efect wow cu ajutorul acestui accesoriu.

Cine a inventat genele false

Citește și: Cine a inventat tușul de ochi. Istoria de la antichitate până la inventatorul contemporan

Cine a inventat genele false
Cine a inventat genele false[Sursa foto: freepik]

Deși în zilele noastre genele false sunt cu preponderență folosite de majoritatea doamnelor și domnișoarelor, apariția acestui accesoriu de machiaj este legată de numele celebrului regizor american de film D.W. Griffith. El a fost cel care în anul 2916, în timp ce realiza epopeea „Intoleranță”, și-a dorit ca actrița Seena Owen să aibă genele mai lungi și ochii să-i fie mai strălucitor. Astfel, a ajuns la o invenție care astăzi poartă denumirea de gene false.

La început, genele false au fost realizare din franjuri

Deși în zilele noastre ne putem bucura de o adevărată evoluție a genelor false, care sunt de mai multe feluri și ne oferă o privire pătrunzătoare, într-un mod foarte natural, la început acest accesoriu de machiaj era foarte artificial.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Primele gene false au fost realizate din franjuri și atașate cu grijă de ață cu ajutorul unui lipici. Datorită modului de realizare a acestora, aspectul era unul foarte artificial, iar rezistența lor era de doar câteva ore.

Cu toate acestea, doamnele din înalta societate și actrițele erau foarte interesante de această invenție. În schimb, procedura era una foarte costisitoare, iar efectul nu era întotdeauna unul așteptat.

Astfel, aplicarea genelor false nu a mai fost atât de populară, iar existența acestui produs a fost pusă sub semnul întrebării o lungă perioadă.

Inventarea materialelor din plastic pentru gene

Cine a inventat genele false
Cine a inventat genele false[Sursa foto: freepik]

Ceea ce a adus din nou genele false în prim-plan a fost procedura din anul 1950, care presupunea realizarea genelor false din materiale din plastic. Ulterior, s-a trecut la aplicarea genelor din materiale sintetice, iar acest accesoriu a fost din nou râvnit de către vedetele de film.

Sfârșitul anului 2000, apogeul genelor false

La sfârșitul anului 2000, genele false erau deja calitative și mai accesibile, putând fi achiziționate de majoritatea doamnelor și domnișoarelor, iar aplicarea lor se realiza ușor, urmând câțiva pași simpli.

Ceva mai târziu, Shu Uemura, un cunoscut stilist și makeup artist din Japonia, a inventat genele fir cu fir, care sunt foarte populare și în zilele noastre.

Madonna este un nume de referință pentru această tehnică de aplicare a genelor, fiind prima posesoare a extensiilor de gene fir cu fir și totodată, cea care a inspirat mii de doamne și domnișoare să apeleze la această invenție.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cum alegi gene false

Citește și: 5 sfaturi pentru îngrijirea extensiilor de gene la tine acasă

Cine a inventat genele false
Cine a inventat genele false[Sursa foto: freepik]

Atunci când vine vorba de alegerea genelor false, în zilele noastre există o gamă largă de produse de unde putem alege. Astfel, atunci când ne alegem gene false trebuie ca acestea să ni se potrivească și să aibă o calitate superioară pentru a ne putea bucura de ele cât mai mult timp, fără să avem diferite complicații.

De aceea, este esențial să alegem genele false în funcție de calitatea adezivului. Există gene false care au deja adeziv pe ele sau separate. Rezistența genelor depinde foarte mult de calitatea adezivului. De asemenea, este foarte important să alegem un adeziv care să nu conțină ingrediente ce pot provoca sensibilitate ochilor.

Totodată, atunci când ne alegem genele false trebuie să ținem cont și de lungimea acestora și efectul pe care acestea îl produc asupra machiajului. Astfel, există variante de gene 2D sau 3D. Cele 3D oferă mai mult volum, dar nu se potrivesc tuturor. Trebuie să ne asigurăm atunci când alegem genele false că acestea ne oferă pe cât posibil un aspect natural, fără să exagerăm. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cine a inventat fardul de obraz. Inovații în tehnologia fardului de obraz. De la pudră la formule lichide și cremă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies