Cine a inventat inelul. Cum a căpătat diverse semnificații și stiluri în funcție de cultura și epoca în care a fost purtat!

Cine a inventat inelul. Cum a căpătat diverse semnificații și stiluri în funcție de cultura și epoca în care a fost purtat!
Cine a inventat inelul

Află din rândurile următoare mai multe detalii despre inel și descoperă o scurtă istorie a acestuia.

Inelul este unul dintre cele mai apreciate accesorii. Acesta se prezintă în diferite forme, culori, texturi, mărimi și este confecționat din diverse materiale, în funcție de preferințele fiecăruia. De-a lungul timpului, inelul a devenit de la un simplu accesoriu la simbolul iubirii, căpătând diferite forme. În zilele noastre există o gamă largă de produse de unde putem alege, în funcție de mai multe criterii. Există simple inele folosite ca accesorii, dar și adevărate bijuterii cu o valoare semnificativă.

Descoperă din rândurile următoare o scurtă istorie a inelului și citește despre semnificațiile acestuia și stilul în funcție de cultura și epoca în care a fost purtat.

Primele forme ale inelului și inventatorii lui

Cine a inventat inelul[Sursa foto: freepik]

Inelul este un accesoriu nelipsit în zilele noastre, iar de-a lungul timpului a căpătat multiple forme și semnificații. În ceea ce privește inventatorul acestuia, nu se cunoaște cu exactitate cine a fost deoarece cele mai vechi inele au fost descoperite pe teritoriul actual al Cehiei și datează de peste 21000

de ani.

La vremea respectivă, inelele erau fabricate din fildeș de mamut și pe lângă rolul decorativ, acestea erau folosite și ca monedă de schimbă.

Ulterior, acest accesoriu ornamental purtat pe deget a fost fabricat din metal, fie acesta prețios sau nu, plastic, lemn, os, sticlă sau chiar din pietre prețioase sau semi-prețioase.

Inovații și evoluție în diverse culturi

Citește și: Cine a inventat fardul de obraz. Inovații în tehnologia fardului de obraz. De la pudră la formule lichide și cremă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cine a inventat inelul[Sursa foto: freepik]

Evoluția inelelor depinde foarte mult de fiecare cultură în parte.

De exemplu, în Egiptul Antic, inelele erau foarte prețuite, fiind un simbol al puterii.

Acestea au apărut ca o bandă circulară simplă, iar ulterior au apărut și faimoasele inele în formă de scarabeu, care constituiau unele dintre cele mai speciale inele ale egiptenilor.

De la egiptenii antici și până în prezent, mai multe culturi au adoptat acest obiect și i-au atribuit diferite semnificații. Grecii, la rândul lor, au adoptat un model mai simplu de inele, care erau fabricate din argint și bronz, din cauza rarității aurului în zona respectivă.

Dacă ne referim la inelele din Evul Mediu, acolo acest obiect era un privilegiu de care aveau parte doar nobilii și cavalerii. Astfel, inelul simboliza puterea, rangul și averea deținută. Tot în această perioadă, inelul a căpătat semnificații puternice, simbolizând iubirea și fidelitatea.

Pe lângă rolul ornamental, de-a lungul timpului, acest obiect a căpătat mai multe utilități. De exemplu, inelul sigilar este un inel cu funcție dublă, ce reprezintă atât o bijuterie, cât și un obiect folosit pentru aplicarea de sigilii.

Totodată, Inelul Pescarului este simbolul Papalității. Acesta este oferit Papei la începutul pontificatului său.

Inelul modern și evoluția sa contemporană

Citește și: 5 Lucruri impresionate despre diamante. Flăcările lumânărilor conțin particule de diamant

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cine a inventat inelul[Sursa foto: freepik]

În zilele noastre, inelul este purtat deopotrivă de femei și de bărbați, de oameni care au diferite statuturi sociale și îndeplinesc diferite funcții.

Încă din Evul Mediu și până în prezent, inelul și-a păstrat simbolistica iubirii. Astfel, inelul de logodnă este folosit pentru a cere o femeie în căsătorie, iar verigheta, la rândul său, este un inel care are o funcție foarte importantă, reprezentând simbolul iubirii și al credinței față de persoana iubită.

Acestea se poartă de ambii parteneri în momentul în care devin soț și soție și au un rol semnificativ în Taina Cununiei. Verigheta trebuie purtată pe al patrulea deget (inelarul) de la mâna stângă. Poziționarea sa are legătură cu o legendă existentă încă de pe vremea faraonilor, atunci când se considera că degetul inelar este legat direct de inimă.

De asemenea, forma circulară a verighetei semnifică iubirea infinită, fiind un sentiment fără început și fără sfârșit.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cine a inventat fondul de ten. O scurtă istorie a fondului de ten și evoluția sa de-a lungul timpului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies