Cine a inventat Panna Cotta. Istoria și originea acestui desert italian rafinat!

Cine a inventat Panna Cotta. Istoria și originea acestui desert italian rafinat!
Panna Cotta

Panna cotta este unul dintre cele mai gustoase deserturi italiene, însă puțini sunt cei care știu care este istoria acestuia. Descoperă din rândurile următoare cine a inventat această delicatesă italiană.

Panna Cotta este un desert de origine italiană, reprezentând o specialitate a regiunii Piemont din Italia. Cu toate acestea, Panna Cotta este foarte cunoscut și la noi în țară, fiind un desert gustos și rapid de făcut, ceea ce îl face să fie preferat de către gospodine.

Acest desert simplu este perfect atât pentru vară, atunci când îl asortăm cu fructe, sau pentru iarnă, fiind asortat cu scorțișoară și nuci, migdale prăjite sau alune de pădure.

În funcție de preferințele fiecăruia, Panna Cotta poate fi adaptat, însă trebuie să se păstreze anumite ingrediente, care îi oferă textura și gustul dorit: gelatină, zahăr și smântână. În rest, există numeroase variații de rețete, în funcție de preferințele fiecăruia. Astfel, crema poate fi aromatizată cu rom, cafea, vanilie sau alte arome și adesea este servită cu fructe de pădure, sos de caramel sau ciocolată.,

Cine a inventat panna cotta

Citește și: Extaz culinar. Cum să îmbini perfecțiunea Panna Cottei cu aroma îmbietoare a sosului de ciocolată, un ghid detaliat pentru bucătăria ta

Cine a inventat Panna Cotta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Panna Cotta cu mango. Gustă și tu savoarea proaspătă de mango!

Panna Cotta este un desert foarte cunocut și apreciat, însă puțini sunt cei care cunosc originea acestuia.

Deși nu există o dovadă scrisă, se spune că Panna Cotta a fost inventat la începutul anilor 1900, în Langhe, o zonă deluroasă din nordul Italiei, renumită pentru vinurile sale, brânzeturi, dar și pentru trufe.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Inventatoarea acestui desert rafinat ar fi fost o femeie de origine maghiară.

Istoria și originea acestui desert italian rafinat

Cine a inventat Panna Cotta. Istoria și originea acestui desert italian rafinat!
Panna Cotta[Sursa foto: freepik]

Dacă astăzi gelatina constituie un element de bază în procesul de preparare al acestui desert italian, la început Panna Cotta se făcea din colagenul oaselor de pește. Astfel, rețeta includea un pas în care se fierbeau oase de pește, iar astfel se extrăgea colagenul din oase, care ulterior se transforma în gelatină.

În anul 2001 Panna Cotta a fost inclusă de regiunea Piemont în lista de produse alimentare tradiționale. Din punct de vedere lexical, numele de „panna cotta” înseamnă cremă gătită.

Rețetă de Panna Cotta cu zmeură

Cine a inventat Panna Cotta[Sursa foto: freepik]

Descoperă în rândurile următoare o rețetă delicioasă de Panna Cotta cu zmeură. Un desert răcoritor, delicios și rapid de făcut!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • 235 ml de lapte
  • un plic de gelatină
  • 475 ml de frișcă lichidă
  • 65 g de zahăr
  • un praf de sare
  • 235 ml de smântână
  • 250 g de zmeură
  • 3 linguri de zahăr
  • o esență de vanilie

Mod de preparare:

 Primul pas în procesul de preparare al acestui desert constă în amestecul dintre lapte și gelatină. Într-o oală mică, puneți laptele cu pliculețul de gelatină și lăsați-l să se umfle timp de 3-5 minute. Apoi, puneți oala la foc mic și lăsați-o să se încălzească până când gelatina se dizolvă, în jur de 4-5 minute.

Cât timp oala e pe foc, turnați fișca, zahărul, esența de vanilie și un praf de sare. Continuați să amestecați timp de 5 minute, până când zahărul s-a topit. Apoi, îndepărtați oala de pe foc și lăsați-o la răcit timp de 5 minute.

Ulterior, puneți smântâna într-un castron și turnați încet crema caldă peste smântână, în timp ce amestecați continuu cu un tel. Împărțiți compoziția obținută în 6 porții și lăsați-le la frigider timp de 4-6 ore, până când crema se leagă bine.

Între timp, pregătiți jeleul. Într-o oală mică, amestecă jumătate din cantitatea de zmeură, o esență de vanilie și 3 linguri de zahăr. Puneți-o la fiert timp de 4-5 minute, iar apoi adăugați și restul de zmeură și îndepărtați oala de pe foc. Când siropul este la temperatura camerei, se împarte în mod egal la cele 6 porții. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies