Femeile nu puteau purta pantaloni în trecut, fiind considerați articole vestimentare pentru bărbați. Însă știați cine i-a inventat?
Aflați din rândurile următoare cine a inventat mai exact pantalonii pentru femei, dar și cine a fost persoana care a creat blugii. În plus, descoperiți și doar câteva dintre modalitățile în care puteți purta cu succes, blugii.
Cine a inventat pantalonii pentru femei
În prezent, nu doar bărbații poartă pantaloni, așa cum se obișnuia în trecut, ci și femeile.
Mai exact, acest cod vestimentar a fost pus în vigoare, în perioada anilor 1800, atunci când prefectura Parisului a emis un decret care susținea faptul că le era interzis femeilor să poarte pantaloni. Singura excepție de la acest decret avea loc doar dacă femeile aveau autorizaţie specială.
Abia după Primul Război Mondial, femeile au reușit să intre în piața muncii, moment în care erau nevoite să poarte pantaloni, deoarece nu puteau lucra într-o fabrică sau într-o uzină, dacă erau îmbrăcate în fustă sau rochie largă.
Coco Chanel a fost cel care a scos pe piaţă pantalonii evazaţi, în anul 1920, iar odată cu trecera timpului, câteva actrițe americane printre care se numără și
Marlene Dietrich sau Katharine Hepburn, au început să poarte pantaloni largi, aspect ce le-a determinat pe toate femeile din întreaga lume să se îmbrace cu acest articol vestimentar.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cine a inventat blugii
Deși se spune că un obiect vestimentar asemănător blugilor a existat în urmă cu 500 de ani, în Europa, americanii sunt cei care sunt cunoscuți ca fiind adevărații inventatori ai celor mai îmbrăcați pantaloni din toate timpurile și anume, a blugilor.
Așadar, istoria blugilor a început să fie scrisă încă din secolul XVI-lea, în Europa.
Citeste si: Cea mai simplă prăjitură cu mere. Ai nevoie de 10 ingrediente
5 moduri în care poți purta blugii
Accentul pe blugi
Pentru ca blugii să reprezinte obiectul vestimentar care să fie evidențiat din toate punctele de vedere, ar trebui să țineți cont de câteva aspecte importante, precum: bluza să fie băgată în pantaloni, culori închise, fără accesorii în partea de sus și o pereche discretă de încălțăminte în partea de jos.
Blugi cu imprimeu floral
Pentru a avea o ținută reușită atunci când purtați o astfel de pereche de blugi, trebuie să acordați atenție și la partea de sus a ținutei, acolo unde ar trebui să purtați neapărat un obiect vestimentar de o culoare neutră. Cel mai bine ar fi să evitați accesoriile prea colorate sau încălțămintea cu toc, pentru ca ținuta să nu fie prea încărcată.
Ținuta denim
Dacă doriți să abordați o ținută denim din cap până în picioare, tendințele din acest an vă tentează tot mai mult să o faceți. Indiferent de perechea de blugi pe care o alegeți, va merge întotdeauna cu o jachetă din denim, la care puteți adăuga o pereche de balerini comozi. Astfel, ați obținut o ținută casual de zi cu zi.
Combină stilul romantic cu cel rock
Pentru a obține o ținută cu un contrast reușit, puteți combina o bluză mai delicată la material, cu o pereche de blugi negri, tăiați, care au un aspect mai dur. De asemenea, pentru a sublinia look-ul, puteți adăuga câteva accesorii metalice, în tonuri mai deschise. Cel mai bine ar fi să evitați culorile puternice, pentru a nu distrage atenția de la contrastul pe care doriți să îl creați.
Stilul marinăresc
Dacă vă doriți să abordați un stil marinăresc, ar trebui să optați pentru o pereche de blugi de culori mai deschise. Iar pentru ca look-ul să fie cu adevărat perfect, adăugați și o pereche de sandale cu platformă și un ruj roșu, iar ținuta este numai bună de a atrage toate privirile.
Citeste si: Cine a inventat STILOUL. Inventatorul provenea dintr-o familie de boieri