Află din rândurile următoare detalii interesante despre ruj și descoperă cum poți să-l folosești în mod corect pentru a obține un aspect plăcut.
Rujul
Descoperă în rândurile următoare o scurtă istorie a rujului, dar și sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont pentru a realiza un machiaj perfect cu ajutorul acestui produs.
Cine a inventat rujul
Citește și: Cine a inventat fondul de ten. O scurtă istorie a fondului de ten și evoluția sa de-a lungul timpului
Deși în zilele noastre rujul este un produs indispensabil pentru fiecare doamnă și domnișoară, acesta își are originile încă de acum aproximativ 5000 de ani.
Deși pare greu de crezut, de-a lungul timpului amestecul de ceară de albine a suferit o serie de transformări și îmbunătățiri până a ajuns în punctul în care se află în prezent.
De la amestecul de ceară de albine cu pietre semiprețioase, femeile au început să folosească diferite ingrediente din natură pentru a-și colora buzele. Astfel, au fost utilizate alge, mure zdrobite, dar și insecte făcute pastă și amestecate cu ouă de furnică.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Abu al-Qasim al-Zahrawi este numele chimistului arab care a inventat în timpul perioadei Islamului primul ruj care avea un mecanism de rotire asemănător cu cel din zilele noastre.
Paul Baudecroux a creat primul ruj de buze modern în anul 1920, care avea calitatea de a nu se șterge. Ulterior, au apărut o mulțime de produse de diferite nuanțe și texturi menite să aducă un plus de seducție farmecului feminin.
În Egiptul antic femeile foloseau rujul pentru a-și colora buzele
Femeile din Egiptul antic utilizau un ruj de culoare violet, care era obținut din alge, amestecate cu iod și brom. Această combinație era extrem de toxică pentru organismul uman, fiind ulterior interzisă.
În Europa medievală rujul era considerat un semn al imoralității
Citește și: Istoria și evoluția machiajului din antichitate până în prezent
Rujul a avut un puternic impact și asupra cultului religios, care la un moment dat a ajuns să interzică acest produs cosmetic, deoarece era considerat o formă de încarnare a diavolului și era asociat cu prostituția. Mai mult decât atât, în anul 1770, Parlamentul britanic a adoptat o lege prin care interzicea folosirea rujului pe motiv că femeile seduceau bărbații cu ajutorul acestui produs cosmetic. În caz contrar, cele care erau prinse vor fi declarate vrăjitoare și judecate pentru acest fapt.
Rujul modern a fost inventat în secolul al XIX-lea
La sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX acest produs cosmetic intitulat ruj a cunoscut o adevărată evoluție în rândul femeilor datorită industriei cinematografice. În anul 1884 a fost inventat primul ruj care urma să fie comercializat la Paris. Acesta era realizat din grăsime de căprioară, ulei de castor și ceară de albine, iar culoarea rujului roșu a fost dată de coloranți din carmin.
Există rujuri mate, lucioase sau hidratante, în funcție de preferințele de machiaj și de nevoile pielii
Acum rujurile sunt făcute din diferite ingrediente, sub diferite forme, texturi și culori, fiind adaptate la nevoile fiecăruia. Atunci când ne achiziționăm un ruj trebuie să luăm în calcul ceea ce ne dorim de la produsul respectiv. Astfel, există rujuri mate, lucioase sau hidratante. De cele mai multe ori, rujurile lucioase sunt la rândul lor și hidratante, iar cele mate usucă mai repede pielea, dar sunt mai rezistente la transfer.
Pentru a obține cele mai bune rezultate cu rujul, este important să alegeți o nuanță care se potrivește cu culoarea pielii și să aplicați produsul în mod uniform
Un alt criteriu de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem rujul este culoarea pielii. Astfel, specialiștii în domeniu le recomandă persoanelor care au pielea deschisă la culoare să folosească nuanțe de roșu, roz și fructe de pădure. În cazul în care vorbim despre un ton al pielii mai închis, atunci este important să folosim rujuri cu subton albăstrui. De asemenea, modul în care aplicăm produsul depinde foarte mult de efectul pe care vrem să îl obținem, dar trebuie să avem grijă să fie distribuit uniform pentru a nu crea un efect inestetic.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.