Cine a inventat tortul. Era special preparat pentru zeița Lunii

cine a inventat tortul
Cine a inventat tortul. Era special preparat pentru zeița Lunii

Tortul reprezintă elementul special al unei zile de naștere, nu poate lipsi niciodată. Însă știați de către cine a fost inventat?

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact tortul, cum a fost acesta inventat, dar și care este tradiția care se află în spatele obiceiului de a sufla în lumânările de pe tort. În plus, descoperiți și o rețetă de tort absolut delicioasă și ușor de preparat.

 

Ce este tortul

Tortul face parte din categoria produselor fine de patiserie.

Acest desert se formează prin intermediul unei prăjituri sau a unor biscuiți. Acestea din urmă, straturile de la mijlocul tortului, sunt înmuiate în cremă sau gem. În ceea ce privește partea superioară a tortului, se decorează de obicei cu crema de glazură de diferite arome și diverse fructe.

Conform tradiției, torturile au o formă rotundă, însă există și torturi din prăjituri coapte care au forme dreptunghiulare, mai ales cele preparate în special pentru zilele de naștere ale copiilor.

Acesta fiind și motivul principal pentru care torturile sunt preparate.

ce este tortul

Citeste si: Sfaturi și trucuri despre cum să porți cureaua

Tortul este consumat cu ocazia diferitelor sărbători tradiționale, printre care se numără și nunțile, aniversările sau alte astfel de evenimente festive. În mod obișnuit, tortul de nuntă este realizat cu mai multe etaje, iar deasupra se regăsește o figurină a mirilor.

În schimb, în ceea ce privește tortul pentru zilele de aniversare, acestea trebuie să aibă un număr egal al lumânărilor, cu vârsta persoanei care este sărbătorită sau să dețină lumânările în formă de cifre.

cine a inventat traditia de a sufla in lumanari

Citeste si: Cum au luat naștere clătitele. „Original, clătitele se serveau cu cidru, ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare”

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cine a inventat tortul

A fost demonstrat faptul că arheologii au fost primii care au indicat că aniversările faraonilor din Egiptul Antic reprezintă cele mai vechi forme ale „zilelor de naștere”. Iar aceștia au început această tradiție în urmă cu peste 5.000

de ani.

Este știut faptul că faraonii nu erau sărbătoriți în ziua lor de naștere, ci în ziua în care au devenit conducători, ca semn de sărbătoare. În schimb, în ceea ce privește lumânarea sau lumânările de pe tort, în Grecia Antică, Artemis era servită de către credincioși cu turte în formă de semilună care erau împodobite cu lumânări. Lumânarea, la acea vreme era simbolul frumuseții luminoase a zeiței Artemis.

Prin urmare, grecii au fost cei care au moștenit ideea de petrecere de zi de naștere, de la egipteni. Pe de altă parte, torturile contemporane au fost inventate de către nemți. Este vorba despre secolul al XVIII-lea, atunci când ideea de aniversare se răspândise deja în jurul lumii, moment în care germanii au denumit conceptul de petrecere de zi de naștere „ Kinderfeste ”. La acea vreme, copilul sărbătorit primea o lumânare de tort pentru fiecare an trăit, plus încă una.

Astfel a luat naștere și obiceiul de a sufla în lumânări și de a-ți pune o dorință.

reteta de tort cu ciocolata
reteta de tort cu ciocolata
reteta de tort cu ciocolata

Citeste si: Dieta cu POMELO. „Sucul de citrice întăreşte sistemul imunitar şi ne ajută să ne fortificăm organismul"

reteta de tort cu ciocolata
reteta de tort cu ciocolata
reteta de tort cu ciocolata

Cine a inventat tradiția de a sufla în lumânări

Tradiția suflatului în lumânări de la zilele de naștere, provine de la grecii care îi ofereau zeiței Lunii, Artemis, dulciuri ornate cu lumânări. Focul acestora se stingea dintr-o singură suflare, pentru ca fumul să ajungă la divinitate, purtând cu el dorințele muritorilor.

De aici a provenit această tradiție de a-ți pune o dorință în momentul în care sufli în lumânările de pe tort, de ziua ta de naștere.

retete de torturi

Citeste si: Cum a luat naștere prăjitura PAVLOVA. Care este povestea din spatele acestui delicios desert

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Rețetă de Tort cu spumă de zmeură

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : brandy (45 ml), suc de portocale proaspăt (75 ml), pachete de pișcoturi (1-2), unt (100 g), zahăr pudră (175 g), migdale sol (100 g), frișcă (200 ml), zmeură (200 g), frișcă (pentru servire), schnapps de piersici (100 ml) și zmeură (225 g).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a îmbrăca cu folie de plastic un bol rotund. Apoi veți amesteca foarte bine brandy-ul și sucul de portocale într-un castron, iar apoi veți înmuia pișcoturile în acest amestec și veți îmbrăca bolul pe care ați pus folia de plastic, cu aceste pișcoturi, până când veți acoperi marginile.

Într-un alt castron separat, veți bate untul și zahărul, peste care veți adăuga migdalele pisate, veți încorpora frișca bătută și veți adăuga și zmeură. Tot acest amestec se va turna în vasul în care ați pus pișcoturile, îl veți acoperi și îl veți lăsa peste noapte la frigider.

Următoarea zi, amestecați zahărul pudră și schnapps-ul, adăugați zmeura și așezați la macerat timp de aproximativ o oră. Apoi scoateți tortul din bol, așezați-l pe o farfurie, tăiați-l felii și ați terminat.

Rețeta de tort cu spumă de zmeură este gata și se servește cu sosul de zmeură macerat pe deasupra. Poftă bună!

reteta de tort cu spuma de zmeura

Citeste si: Rețeta de pancakes pufoase. Cum faci cele mai bune clătite americane



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mesaje de LA MULȚI ANI! pentru ziua de naştere (aniversară)

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies