Cine a inventat turta dulce. Explorând originea și inventatorul unui delicios desert!

Cine a inventat turta dulce. Explorând originea și inventatorul unui delicios desert!
Cine a inventat turta dulce

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre turta dulce!

Turta dulce se numără printre cele mai îndrăgite și consumate deserturi atât de copii, cât și de adulți. Află din rândurile următoare cine a inventat turta dulce!

Cine a inventat turta dulce

Cine a inventat turta dulce[Sursa foto: freepik]

Turta dulce a devenit populară în Grecia în 2400 î. Hr., conform Rhonda Massingham Hart Making Gingerbread Houses. De asemenea, rețetele chinezești au fost dezvoltate în timpul secolului al X-lea până la sfârșitul Evului Mediu, europenii având propria lor versiune de turtă dulce.

Desertul delicios era nelipsit de la târgurile medievale din Anglia, Franța, Olanda și Germania.

Odată cu trecerea timpului, unele dintre festivaluri au ajuns să fie cunoscute sub denumirea de Târguri de turtă dulce, iar prăjiturile au devenit sinonim cu lucrurile elegante în Anglia. Acestea erau decorate cu foiță de aur, de aici pornind și expresia populară „a lua auriu de pe turtă dulce”.

Cine a inventat turta dulce[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine a inventat pantofii cu toc. Primul designer care a produs pantofii cu toc stiletto a fost Roger Vivier

Casa de turtă dulce a apărut în Germania în secolul XVI-lea

Cine a inventat turta dulce[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Turta dulce se regăsește, de cele mai multe ori, sub formă de fursecuri, însă în secolul al XVI-lea au apărut în Germania sub formă de casă de turtă dulce, fiind asociate cu

Crăciunul. De asemenea, au devenit populare în momentul în care frații Grimm au scris povestea lui Hansel și Gretel, în care personajele principale dau peste o casă făcută în întregime din turtă dulce.

Citește și: Cine a inventat șamponul. Căutarea inventatorului șamponului și evoluția sa într-un produs indispensabil de igienă

Regina Elisabeta I a făcut primul om de turtă dulce

Cine a inventat turta dulce[Sursa foto: freepik]

De asemenea, primul om de turtă dulce se datorează Reginei Elisabeta I, deoarece ei i-a venit ideea de a face fursecurile în formă de omuleți. Aceasta îi adora în perioada sărbătorilor de iarnă și, mai mult decât atât, le dădea cadou în vizitele oficiale peste hotare.

Rețetă de turtă dulce

Cine a inventat turta dulce[Sursa foto: freepik]

Ingrediente (30 de fursecuri)

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 500 g faină
  • 350 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură cacao
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri lapte
  • 25 g condimente (scorțișoară, coriandru, cardamom, cuișoare, nucșoară, anason)

Glazură turtă dulce

  • 350 g zahăr pudră
  • 1 albuș mare proaspăt
  • 2-3 picături suc de lămâie

Mod de preparare

Pentru început, se amestecă miere, unt și zahăr într-o cratiță mică, cu fund gros. Ulterior, se pune pe foc mic, iar în momentul în care zahărul este topit, se stinge focul și se lasă amestecul aproximativ 4 minute să se răcească.

Mai apoi, se adaugă ou, 1 lingură cacao, condimentele și se amestecă.

Se dă făina prin sită iar apoi se adaugă în mixul de miere. Ulterior, se frământă sau mixează. După acest pas, se adaugă bicarbonat dizolvat în 3 linguri de lapte și se frământă bine. Se învelește aluatul în folie de plastic alimentară și se lasă 24 de ore la frigider. Mai apoi, se împarte aluatul în doua bucăți si se întinde fiecare bucata pe planul de lucru foarte bine dat cu făină.

Cel mai relaxant pas este decuparea aluatului cu forme, iar mai apoi se așează turta dulce în tava de cuptor tapotată cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește la 180°C, iar turta dulce se coace pentru 8 minute. După ce sunt scoși din cuptor, pot fi decorați după bunul plac.

Mod de preparare glazură turtă dulce

Pentru glazura de turta dulce se mixează un albuș de ou, un vârf de cuțit de sare si 2-3 picături de suc de lămâie. Mai apoi, zahărul pudră este adăugat treptat și se mixează pana se obține o glazură cremoasă. Se pot folosi pentru decor bomboane colorate, inimioara albe si roz, cat și biluțe argintii de zahar.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Palmieri cu fulgi de ciocolată, preparați cu aluat făcut în casă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies