Află din rândurile următoare mai multe detalii despre tușul de ochi și descoperă câteva informații prețioase despre utilizarea acestuia.
Eyelinerul este un produs versatil, care cu siguranță că se regăsește în trusa cu
Descoperă în rândurile următoare o scurtă istorie a tușului de ochi, dar și sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont pentru a realiza un machiaj perfect cu ajutorul acestui produs.
Tușul de ochi a fost utilizat încă din vremurile antice
Deși în zilele noastre tușul de ochi este cu preponderență folosit de majoritatea doamnelor și domnișoarelor, acesta își are originile încă din Egiptul antic. Egiptenii sunt recunoscuți pentru modul în care foloseau produsele de machiaj, acesta având atât rol estetic, cât și de protecție a ochilor împotriva diferitelor boli cauzate de razele soarelui.
Compoziția eyelinerului în Egiptul Antic era alcătuită din materiale precum minereul de cupru sau antimoniu, acesta din urmă fiind folosit ți în zilele noaste pentru izolarea cablurilor. Cele două materiale erau măcinate până ce se obținea o textură de pastă, iar ulterior se aplicau cu bețișoare rotunjite de lemn, bronz sau sticlă.
În cultura indiană, se folosea un amestec de cărbune și ulei pentru a obține un tuș de ochi numit "kajal" sau "kohl"
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Tușul de ochi era folosit și de către indieni, iar, la vremea respectivă, acest produs de conturare al ochilor purta denumirea de „kajal” sau „kohl” și avea ca ingrediente primordiale sulfura de plub și alte minerale amestecate cu apă, ulei sau alte substanțe solubile, cum ar fi grăsimile animale. Acesta se aplica în jurul ochilor cu ajutorul unor migdale arse.
Tușul de ochi a fost popular și în perioada Evului Mediu și a Renașterii
Ulterior, evoluția tușului de ochi a cunoscut o popularitate formidabilă, fiind un produs folosit de toate reprezentantele sexului frumos. De asemenea, perioada în care cinematografia a luat amploare se află într-o strânsă legătură cu evoluția produselor de makeup, printre care și a tușului de ochi. Nume cunoscute din industria cinematografiei își conturau ochii cu ajutorul unui astfel de produs, iar ulterior, femeile care își doreau să capete o privire pătrunzătoare au apelat la rândul lor la aceste trucuri de frumusețe.
Sex simbolul Marilyn Monroe a inspirat multe doamne și domnișoare la vremea respectivă să folosească tușul de ochi, fiind până și în zilele noastre o referință în materie de makeup.
Utilitatea tușului de ochi în zilele noastre
Citește și: Cine a inventat rujul. Evoluția rujului, de la amestecul de ceară de albine la rujurile de astăzi
În zilele noastre ne putem bucura de o adevărată evoluție a produselor de machiaj, care vin în noi formule îmbunătățite și menite să se plieze pe nevoile fiecăruia. Astfel, atunci când vorbim despre tușul de ochi, putem să ne referim atât la cel în formă solidă, lichidă, dar și de gel. Tușul solid este denumit și dermatograf și este un produs clasic de conturare al ochilor. Aplicarea sa este extrem de simplă și versatilă și se poate folosi atât pentru trasarea liniei genelor inferioare, cât și pentru cele superioare.
În cazul tușului lichid, acesta este adesea folosit pentru a obține un contur exact și fin. Deși uneori poate fi mai dificil de aplicat, rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos.
Pe de altă parte, tușul gel are o textură densă și este foarte ușor de aplicat cu ajutorul pensulei speciale.
În funcție de preferințele fiecăruia, există și o paletă largă de culori de unde putem alege, oferind un efect de-a dreptul spectaculos și îndrăzneț, în funcție de evenimentul la care participă. De asemenea, formele grafice obținute cu ajutorul acestui produs se regăsesc în tendințele pentru machiaj.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.