Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023. Care este valoarea acestora

Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023. Care este valoarea acestora
Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023. Care este valoarea acestora

Unii români se pot bucura și în anul 2023 de vouchere de vacanță. Iată care va fi valoarea tichetelor anul acesta și ce trebuie să știe salariații.

Mai jos vei descoperi dacă s-a schimbat sau nu ceva, în contextul în care în care mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Citește și: Anunţ important pentru bătrânii cu pensii sub 3.000 de lei! Se acordă o sumă de bani, pe lângă pensie

Vouchere de vacanță 2023

Ministerul de Finanțe a menționat ce valoare vor avea voucherele de vacanță pentru fiecare salariat în parte, dar și cine poate intra în posesia tichetelor în 2023.

Așadar, doar bugetarii vor primi tichete de vacanță, în timp ce angajații de la privat vor primi bani pentru vacanță doar dacă firma la care lucrează va aproba o astfel de măsură.

„Suma este valabilă pentru fiecare angajat, iar voucherele de vacanță vor fi acordate până în 2026. Ele sunt emise pe suport electronic și pot fi folosite doar pe teritoriul României. S-a spus că valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în acest an, pentru că s-a mărit şi salariul minim, dar nu e așa.

În 2022, angajații din sectorul public au primit vouchere de vacanţă de 1.450 lei. Și în 2023, voucherele de vacanță în 2023 vor fi tot de 1.450 de lei brut”, potrivit Ministerului de Finanțe, adică aceeași sumă ca cea de anul trecut, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023
Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste bună pentru români! Se oferă 700 de lei de la stat, începând cu 1 februarie

Ce a mai precizat Ministerul de Finanțe

„Potrivit prevederilor art.1 alin.(1), alin.(2) și alin.(2ˆ4) din OUG nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările și completările ulterioare pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanţă.

Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450
lei pentru un salariat”,
a precizat Ministerul de Finanțe.

Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023
Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ajutor financiar de la stat pentru viitoarele mămici în 2023. Se oferă suma de 2.000 de lei!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Veste bună pentru români! Se oferă 700 de lei de la stat, începând cu 1 februarie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies