Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall. Ce rol va avea Regina Consoartă în cadrul familiei regale

Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall
Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall

Află din rândurile următoare cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall. Descoperă ce rol va avea Regina Consoartă în cadrul familiei regale.

Camilla Parker este cunoscută ca fiind cea mai faimoasă amantă regală a secolului XX. Idila dintre ea și regele Charles al III-lea a stârnit o mulțime de controverse, atât în trecut, cât și în zilele noastre. Descoperă în rândurile următoare cine este mai exact Camilla Parker, care sunt titlurile sale regale, ce rol deține în familia regală și care va fi statutul său după încoronarea regelui Charles al III-lea.

Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall

Citește și: Camilla Parker, viitoarea regină a Marii Britanii? Care este succesiunea la tron

Camilla Parker, s-a născut în data de 17 iulie 1947, în urmă cu 75 de ani sub numele de   Camilla Rosemary Shand. Soția regelui Charles provine dintr-o familie nobilă, fiind cel mai mare copil al primarului Bruce Shand și a soției lui.

Astfel, Camilla s-a bucurat de o educație aleasă, studiind în Anglia, Elveția și Franța. Familia Camillei a fost foarte apropiată de familia regală, astfel Regina Consoartă s-a bucurat de atenția regelui Charles încă dinainte ca acesta să o cunoască pe regretata Prințesa Diana. Mai mult decât atât, străbunica Camillei, Alice Keppel a fost amanta stră-străbunicului prințului Charles, regele Eduard al VII-lea.

În prezent, Camilla Parker deține  o serie de titluri care i-au fost acordate odată cu oficializarea căsătoriei dintre ea și regele Charles.

Camilla Parker este prințesă britanică, Prințesă de Wales, Ducesă de Cornwall și Regină Consoartă a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Camilla Parker, cea de-a doua soție a regelui Charles al III-lea

Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall
Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Camilla Parker și r egele Charles al III-lea s-au cunoscut încă din perioada tinereții, trăind o frumoasă poveste de dragoste. Idila dintre cei doi a început în anul 1970 la un meci de polo, înainte ca oricare dintre ei să se căsătorească. Deși Camilla și regele Charles se iubeau mult, căsătoria dintre cei doi nu a fost acceptată la vremea respectivă, iar astfel ducesa de Cornwall a ajuns să se căsătorească cu Andrew Parker Bowles, un ofițer de armată alături de care are doi copii.

Fiul Reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit la rândul său cu Diana Spencer, păstrând totuși legătura cu Camilla, cei doi având o relație extraconjugală. Poporul britanic a condamnat-o astfel pe Camilla Parker ca fiind principalul motiv de suferință al prințesei Diana. Astfel, pe măsură ce mariajul dintre Prințesa de Walles și Charles se destrăma, Camilla devenea tot mai apropiată de mare ei iubire.

La câțiva ani după moartea prințesei, Camilla și Charles își oficializează relația, iar în anul 2005 cei doi amanți au primit binecuvântarea publică de la Regina Elisabeta a II-a.

„Când, la plinătatea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi vei oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ai oferit și mie dorința mea sinceră este ca, când va veni momentul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consort în timp ce își continuă propriul serviciu loial.”, 

a declarat Regina Elisabeta a II-a, în timpul ceremoniei de celebrare a 70 de ani de domnie.

În data de 9 aprilie 2005, Camilla s-a căsătorit cu Charles printr-o ceremonie civilă, urmată de o slujbă religioasă, devenind astfel Ducesă de Cornwall.

Citește și: Primele imagini de la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Cine au fost vedetele invitate la marele eveniment| VIDEO- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Ce rol va avea Regina Consoartă în cadrul familiei regale

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, Regina Consoartă. Care este titlul primit de Camilla după moartea Reginei Elisabeta a II-a și care va fi rolul soției lui Charles în următoarea perioadă

Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall
Cine este Camilla Parker, ducesa de Cornwall[Sursa foto: shutterstock]

Încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc în data de 6 mai, la abația Westminster, fiind un eveniment foarte important pentru Familia Regală Britanică, dar și pentru poporul britanic. Odată cu urcarea pe tron a soțului ei, Camilla a devenit Regina Consoartă. Astfel, ducesa de Cornwall va avea un rol mai proeminent alături de regele Charles al III-lea.

Camilla Parker este patronul, președintele și membru a numeroase organizații de caritate. De-a lungul timpului a câștigat numeroase distincții și premii pentru campaniilor de conștientizare pe care le-a făcut față de domenii precum violul, abuzul sexual, alfabetizarea și sărăcia.

Camilla îl va însoți pe regele Charles  la evenimentele importante și va avea și ea parte de o ceremonie, pentru a își lua noul titlu, pe lângă cele pe care le avea până în prezent.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce condiție i-a pus Kate Middleton, Regelui Charles al III-lea, la încoronare, în legătură cu Rose Hanbury

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies