Iată, din rânurile următoare, cine este Cătălin Cîrstoiu.
Cătălin Florin Cîrstoiu este un medic ortoped român, care din 2020 ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București. A mai deținut această poziție între anii 2009 și 2016 iar, de asemenea, este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. A absolvit Colegiul Național Liceal “Zinca Golescu” din Pitești, apoi a urmat Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Capitală.
Cătălin Cîrstoiu, despre lupta cu boala neștiută
Citește și: Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Puțini știu că medicul a fost diagnosticat cu o boală grea la vârsta de 33 de ani, subiect despre care a evitat să vorbească pentru a nu da curs anumitor interpretări. După ce a ajuns să învingă această boală, medicul a început să facă mai multe demersuri pentru bolnavii de cancer din Capitală, iar unul dintre acestea reprezintă și inaugurarea unei secții de oncologie la Spitalul Universitar, precum și crearea unui buncăr de radiologie.
Cătălin Cîrstoiu, despre familie și viața de tată
Cătălin Cîrstoiu se mândrește cu o carieră impresionantă, dar și cu o familie frumoasă. De aproape trei decenii el este căsătorit cu Monica, o fostă colegă de liceu, care este medic ginecolog și se află în conducerea secției Obstretică-Ginecologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Cei doi au obținut mai multe competențe de-a lungul timpului, dar cât despre viața de familie, pe care au ținut-o uneori departe de lumina reflectoarelor, cei doi se pot mândri și cu un copil, în vârstă de cinci ani. Are și 22 de copii botezați, toți proveniți din sarcinile urmărite de soția lui. Cu privire la propriul copil, recunoaște că a venit în viața lor destul de târziu, mărturisește că este un tată extraordinar și că pune de fiecare dată baze solide în educația copilului său. Încearcă să îl ducă la diferite activități, pentru a-l include în sfera culturală și artistică a orașului, deoarece vrea să treacă prin toate mediile și să se formeze complex.
„Sigur, e o diferență de vârstă mare între mine și copilul meu. Eu am făcut copilul acesta… a venit în viața noastră mai târziu. Vă dați seama că nu e ușor agreabil când te plimb cu un copil de 5 ani, tu cu părul alb în cap și oamenii cred că ești bunicul, nu tatăl. Eu sunt un tată extraordinar. Sunt un tată cum mi-aș dori să fie orice tată față de copilul lui. Eu pun baza într-o educație solidă a copilului meu, pentru că l-am învățat să planteze o floare, ceea ce cred că face orice părinte. L-am învățat să meargă în parc, să meargă pe jos, l-am învățat să asculte muzică, orice fel de muzică. L-am luat și l-am dus la operă, am fost cu el la teatru, bine adaptat vârstei lui. Însă eu cred că un copil trebuie să pătrundă în toate mediile, să se formeze complex. L-am adus în spital. A interacționat cu oameni, asta este foarte important pentru un copil astăzi să învețe lucrurile care țin de baza unei educații, unei educații adaptate vârstei”, a declarat Cătălin Cîrstoiu potrivit unui interviu.