Cine este Cătălin Scărlătescu. „Am zis că vreau să fac o schimbare!"

cine este catalin scarlatescu
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România

Află tot ce nu știai despre Chef Cătălin Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu s-a născut pe 20 iulie 1972, în Constanța și este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, făcând parte, de ani buni, din juriul celebrului cooking show „Chefi la cuțite”.

Cine este Cătălin Scărlătescu

Citește și: Cine este Doina Teodoru, iubita lui Cătălin Scărlătescu. „M-a marcat puţin acel eveniment. Pentru a trece peste el, l-am folosit în meserie şi a fost ca un soi de terapie."

catalin scarlatescu relatie
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România[Sursa foto: Instagram]

Chef Scărlătescu și-a dat seama de pe vremea când avea doar 16 ani că își dorește să devină bucătar. Pe vremea aceea, era curier la un hotel din  Eforie Sud și visa ca într-o bună zi să dețină propriul restaurant.

La numai 20 de ani, Cătălin Scărlătescu a luat calea străinătății, începând să lucreze ca stewart pe un vapor. A ajuns în peste 50 de țări și ulterior s-a stabilit o bună perioadă de timp în Germania, unde a lucrat pentru restaurante renumite la acea vreme.

Începutul carierei lui Cătălin Scărlătescu

chef catalin scarlatescu
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România[Sursa foto: Instagram]

Chef Cătălin Scărlătescu era pasionat de gastronomie încă din copilărie și nu ezita să o ajute pe bunica sa în bucătărie de câte ori avea ocazia.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, povestea chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Scărlătescu a povestit cum au arătat începuturile carierei sale. A lucrat prima dată într-un local din Eforie și spune că momentele inițiale au fost  „grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam.”

, a spus el pentru adevărul.ro.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este chef FLORIN DUMITRESCU. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

catalin scarlatescu varsta
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este soția lui Sorin Bontea. Cum a cucerit-o acesta în urmă cu mai bine de 30 de ani

Cătălin Scărlătesu era poreclit, în urmă cu 15 ani, ‘Tataia’, întrucât a chelit devreme si era destul de corpolent și la acea vreme.

În acest moment, este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, însă începuturile nu au fost deloc ușoare.

Chef Scărlătescu a început cu munca de jos în restaurante cu renume, în diverse colțuri ale lumii.

„Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine

de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”.

Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu  a slăbit mai bine de 52 de kilograme, fără a ține însă o dietă strictă. A eliminat alimentele bogate în calorii și a renunțat la alcool. A luat această decizie după ce rezultatul analizelor sale nu a fost cel așteptat.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

„Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau și toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine și am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez și n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri și nu am băut alcool , a declarat Chef Scărlătescu, într-un interviu acordat pentru viva.ro.

catalin scarlatescu iubita
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Ce diferență de vârstă este între Cătălin Scărlătescu și iubita lui, Doina Teodoru

Cu toate că Doina Teodoru are vârsta de 33 de ani, iar Cătălin Scărlătescu are vârsta de 50 de ani, diferența dintre cei doi fiind de 17 ani, nu pare să fie un aspect important pentru aceștia sau să îi deranjeze în vreun anumit mod.

Ținând cont de faptul că atât familia, cât și prietenii lui Cătălin Scărlătescu i-au tot spus în repetate rânduri că este timpul să se așeze la casa lui, acesta pare că a ținut cont de sfaturile primite.

Relația celor doi este una foarte serioasă, iar aceștia au chiar planuri mari de viitor împreună. O persoană care spune că este chiar sigură de faptul că îl va vedea la altar cu Doina Teodoru, este chiar sora lui Cătălin Scărlătescu.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este soția lui Sorin Bontea. Cum a cucerit-o acesta în urmă cu mai bine de 30 de ani



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cine este CUZIN TOMA (Firicel), actorul din Las Fierbinți. "Am lucrat miner un an și jumătate, după care m-am transferat ca dansator"

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies