Află totul despre biografia chef-ului Radu Dumitrescu şi mai ales cum cum s-a apucat acesta de gătit
Chef Radu Dumitrescu are vârsta de 48 de ani. Acesta s-a născut la Topalu, pe malul stâng al brațului Ostrov.
“M-a certat mama că am plecat de la bancă, aveam și eu o pensie serioasă. M-am făcut grădinar prima oară. Am fost gras, m-am îngrășat pe fond nervos. Am fost grădinar în Spania timp de un an.
A fost cea mai mișto perioadă din viața mea din punct de vedere mental. Eram beat într-o seară, am pus niște poze pe niște site-uri și așa am început (n.r.
Chef Radu Dumitrescu a fost director de bancă și grădinar
„Am prăjit cartofi, după am fost șeful unui restaurant vegetarian. Am marele avantaj că slăbesc la fel de repede precum mă îngraș. Pot să dau jos 3 kilograme într-o săptămână.
Alimentație și sport.
Tipa care avea restaurantul mi-a zis să stau liniștit că dacă e mâncarea proastă le dăm vin din partea casei. A fost foarte OK.”, a precizat Radu Dumitrescu pentru aceeaşi sursă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cine este chef Radu Dumitrescu şi cum a arătat copilăria lui
Citeste si: CITEȘTE: Cine este JOSEPH HADAD. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră, drama lui
Citeste si: CITEȘTE: Cine este Chef FOA (Florin Scripcă). Biografie: data naşterii, căsătorie, copil, carieră
Radu şi-a petrecut copilăria în două judeţe: Dobrogea şi Buzău. Familia din care provine este una tradiţională şi i-a lăsat multe amintiri plăcute bucătarului. Aceste amintiri frumoase l-au marcat într-un fel sau altul.
"Da, am trăit într-o familie normală la cap, care mânca duminica la prânz împreună, cu bunicul în capul mesei. Iar la Buzău, unde mi-am petrecut cealaltă parte din copilărie, se întâmpla la fel. Țin minte că era pe vremea lui Ceaușescu și nu se găsea absolut nimic. E cam ca acum, numai că avem mașini străine, știi? Ne strângeam toți la bunica la masă. Ea făcea socată, împărțea cinci măsline să ajungă la toți, erau ritualuri din astea care m-au marcat. Câți oameni mai mănâncă la prânz, împreună, acum? Foarte puțini. Îmi plac mesele de prânz, mi se par fabuloase. Mâncarea este mai mult decât un combustibil. În jurul unei farfurii de mâncare, în jurul unei mese, se pot întâmpla chestii − nu știu, te însori, divorțezi, faci afaceri. Toate gravitează în jurul mâncării, nu e doar combustibil.” a povestit Radu Dumitrescu într-un interviu.
Cum a început să gătească Chef Radu Dumitrescu
Mama lui a povestit o năzbâtie făcută de Radu Dumitrescu pe vremea când avea doar patru ani. „La un moment dat, strigă o vecină la mine și îmi spune că Radu a trecut de cabina macaragiului, o macara care construia blocuri cu 10 etaje. El avea atunci vreo 4 ani. L-am rugat frumos să se dea jos de acolo ca să-l ia și pe fratele lui, pentru că îmi era frică, dacă țipam la el, să nu se sperie. „Când a coborât de acolo, vă dați seama că nu i-a fost bine”, a precizat mama chef-ului.
Mentor în bucătărie i-a fost Răzvan Exarhu. În anul 2013 s-a angajat la un bistro patronat de un francez zgârcit, conform spuselor lui. După un an de zile afacerea s-a dezvoltat rapid. De la două mese pe zi, începuseră să aibă clienti în permanenţă. Ulterior a venit propunerea de a prelua restaurantul şi a făcut-o fără să ezite. Despre el însuşi, Radu vorbeşte cu multă modestie. Acesta consideră că este bucătar şi nu... chef. Despre studiile sale, într-un interviu a precizat că nu a terminat nicio facultate, deşi începuse la ASE si jurnalism.
"De mic mi-au spus ai mei că sunt foarte deștept. Și, cu ideea asta inoculată, am fost la două facultăți în același timp. ASE și jurnalism, o combinație devastatoare, n-au nici o legătură cu ce fac acum, știu. Cu toate astea, n-am terminat niciuna, pentru că m-am plictisit foarte tare. Mi se părea foarte ușor, inutil chiar, învățam înainte cu o zi pentru examene, nu mă stresam. Și, când vedeam ce era în jurul meu, ușor, ușor m-a plictisit și nu am mai mers la cursuri. Ai mei au aflat târziu că n-am mai terminat facultatea. Jurnalismul l-am terminat, dar nu mi-am susținut lucrarea de licență, pe care mi-am făcut-o în două seri." a relatat Radu pentru Cover Stories.
În prezent, Radu Dumitrescu este face parte din juriul MasterChef.