Cine este David Popovici. “Cei de acasă nu îşi dau seama cât de mult poţi să munceşti pentru o sutime.”

David Popovici
David Popovici

Iată, din rândurile următoare, cine este David Popovici și cum a ajuns să fie pe buzele întregii țări.

David Popovici, născut pe data de 15 septembrie 2004, este unul dintre cei mai cunoscuți înotători din România, care încă de la o vârstă fragedă a ajuns să fie pe buzele tuturor. A luptat pentru visul lui încă de mic, iar la vârsta de 14 ani, sportivul a devenit cel mai tânăr înotător din istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European, la proba de 100 m.

David Popovici, campion olimpic la vârsta de 19 ani

Citește și: Ce spune David Popovici despre relațiile de prietenie. Cum a fost pentru iubita lui să înțeleagă faptul că este nevoit să plece în deplasări. “Nu poți să trăiești fără relații adevărate.”

David Popovici
David Popovici[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: David Popovici a vorbit despre situația sa fiananciară: „Eu încerc să stau cât mai departe de banii pe care îi câștig. Nu vreau să știu câți am, nu vreau să știu cât câștig pe lună.”

Cu fiecare etapă din viața lui și cu fiecare competiție, David a vrut să ajungă și mai aproape de a deveni campion, astfel că a lăsat totul deoparte de fiecare dată și a lucrat pentru a-și îndeplini visul. A pășit pentru prima dată în bazinul de înot la vârsta de patru ani, făcând acest lucru la recomandarea unui medic ortoped pentru a-și corecta problemele de coloană aflate în stadiu incipient.

Și-a dat seama că ar putea să facă acest lucru cât mai aproape de performanță, nu doar pentru beneficiile sănătății, astfel că a început să vadă acest sport drept drumul spre succes. La doar nouă ani a început să se antreneze cu un fost înotător de performanță, iar primul său record național la 50 m spate a venit un an mai târziu, la vârsta de 10 ani. La vârsta de 17 ani, David Popovici a stabilit un record mondial în stilul liber la 100 m, devenind cel mai tânăr înotător masculin.

Anul trecut, David Popovici a absolvit Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” din București, iar părinții lui au fost cei care l-au susținut de fiecare dată în toate alegerile sale și au avut grijă la alimentație și programul s[u pentru a ajunge să facă performanță. Așa după cum chiar el a afirmat, de când a început să înoate, visa să ajungă unul dintre campionii olimpici și chiar să câștige o medalie de aur, iar acest lucru i s-a îndeplinit acum, în 2024, la doar 19 ani,  la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a câștigat medalia de

aur olimpic la 200 m liber și medalia de bronz la 100 m liber.  “Mă bucur că am reuşit să nu mă culc pe o ureche şi să o las moale. Sunt foarte bucuros. Cred că cei de acasă nu îşi dau seama cât de mult poţi să munceşti pentru o sutime. Munceşti ani şi ani de zile! Înseamnă sacrificii nenumărate, o echipă foarte bună în jur. Felicitări chinezului care a spulberat recordul mondial, sigur o să ne mai întâlnim!”,
a declarat David Popovici, după Jocurile Olimpice.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

David Popovici, despre cum îl susține prietena lui viața de sportiv de performanță

David Popovici
David Popovici[Sursa foto: Facebook]

David Popovici a vorbit, în urmă cu un an, încă de când se antrena pentru marele titlu olimpic, de sprijinul pe care îl primește de la prietena lui și cum aceasta a înțeles nevoia de a fi ore la rând în bazinul de înot. Deși tinerei nu i-a fost deloc ușor să se obișnuiască cu faptul că este mereu plecat în cantonamente și că stă departe de ea, a mărturisit că este norocos pentru faptul că a găsit-o și că nu are nevoie de altceva, decât să înțeleagă situația și să nu-l facă să se simtă vinovat pentru absența lui.  “Nu a fost ușor să înțeleagă programul, să-l accepte, dar a învățat să mă ajute, să mă susțină prin treaba asta și oricât de greu ar fi fost să fiu plecat cu săptămânile în cantonament, fie în deplasare pe alt continent, mă înțelege, iar eu am norocul că am dat de ea. Nu e nevoie decât să înțeleagă și deja asta mă face pe mine să mă simt mai bine, mă ajută să mă bucur de ceea ce fac mai ușor, să nu cumva să mă simt vinovat.”, a mai povestit cunoscutul înotător.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

David Popovici a vorbit despre situația sa fiananciară: „Eu încerc să stau cât mai departe de banii pe care îi câștig. Nu vreau să știu câți am, nu vreau să știu cât câștig pe lună!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies