O femeie din București, în vârstă de 44 de ani, s-a stins din viață sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost atacată de câini.
Femeia care a sfârșit într-un mod tragic, Ana Oroș, avea vârsta de 44 de ani și era mama unui băiețel.
Din păcate, aceasta și-a pierdut viața ieri dimineață în timp ce se afla la alergat lângă Lacul Morii din București. Mai mulți câini au încolțit-o și au atacat-o, iar la puțin timp a murit din cauza mușcăturilor acestora.
Cine este femeia care și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în București
Ana Oroș a mai trecut printr-o situație asemănătoare în urmă cu un an. La acea vreme, după ce a fost mușcată de o haită de câini, aceasta a ajuns direct pe masa de operație din cauza rănilor grave pe care le-a suferit, conform dezvăluirilor purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Dr. Silvia Nica, din acea perioadă.
„Pacienta a ajuns stabilă și respirator și hemodinamic, conștientă și așa a și rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgențe.
Citește și: O femeie din București și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în timp ce alerga
Citește și: Imagini emoționante cu un câine loial. Animăluțul a mers în spatele sicriului stăpânei, pe ultimul drum
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ana a povestit cum s-a petrecut întreaga situație, în luna Aprilie a anului trecut.
„Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite.
Mai mult decât atât, Ana avea speranța că autoritățile se vor mobiliza și vor încerca să facă în așa fel încât nicio persoană să nu mai treacă prin momentele cumplite prin care
„Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct. Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația.
Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus Ana.Ana Oroș locuia în București, însă s-a născut în Baia Mare. Aceasta era pasionată de călătorii, drumeții pe munte și făcea voluntariat. Persoanele care o cunoșteau știau că era o femeie extrem de activă, având în vedere că a participat la multe concursuri, fiind și membru Alpin Club Pro-Mont București, potrivit spynews.ro. Moartea tragică a acesteia a lăsat multă suferință în urmă, mai ales în rândul familiei și colegilor ei de la Alpin Club Pro-Mont, care au scris un mesaj prin care și-au exprimat regretul în urma pierderii ei.
”Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oroș nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceiași câini (se pare).....Vom reveni cu noi amănunte. Sper ca totuși această știre să fie falsă, o colegă și prietenă a asociației noastre deja a plecat către INML la recunoaștere, eu (Robert Mureșan) Președinte al asociației sper să fie doar o știre falsă deși s-au dat câteva telefoane să ne interesăm dacă este adevărat”, a transmis pe Facebook asociația din care făcea parte.
Totodată, reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au oferit declarații despre cazul femeii care a decedat, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală .
"Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale. Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna. Terenul a aparținut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane. Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Giulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor. Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe", arată comunicatul de presă al Primăriei Sector 6.