Cine este George Mihăiță. „Meseria de actor este sport de performanță”

Cine este George Mihăiță
Cine este George Mihăiță

George Mihăiță este un actor român de film, radio, televiziune, scenă și voce.

Află din rândurile următoare cine este mai exact George Mihăiță și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii neștiute din viața marelui actor român.

Cine este George Mihăiță

Citește și: Biografie GHEORGHE IFRIM. "Dacă fac televiziune înseamnă că sunt actor uşurel"

Cine este George Mihăiță
Cine este George Mihăiță[Sursa foto: Facebook]

George Mihăiță s-a născut în data de 23 septembrie 1984 în localitatea Moreni, județul Dâmbovița, iar în anul 1971 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, „I.L. Caragiale” din București, secția Actorie.

Astfel, de-a lungul carierei sale, actorul George Mihăiță a interpretat zeci de roluri atât în cadrul Teatrului de Comedie, la Teatrul Bulandra, Teatrul Național, în filme cunoscute, ca Reconstituirea, unul dintre filmele de referință ale cinematografiei românești, dar și în numeroase apariții TV, piese de teatru, seriale sau emisiuni de divertisment.

În prezent, George Mihăiță este unul dintre cei mai valoroși actori contemporani, fiind de mai bine de 20 de ani directorul Teatrului de Comedie.

De asemenea,  actorul George Mihăiță se mândrește cu numeroase premii și distincții pe care le-a acumulat de-a lungul carierei sale, fiind decorat în anul 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „ pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc ”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum a ajuns George Mihăiță unul dintre cei mai valoroși actori români

Cine este George Mihăiță
Cine este George Mihăiță[Sursa foto: Facebook]

Invitat la podcastul lui Codin Maticiuc, George Mihăiță a dezvăluit care este secretul din spatele succesului său de mai bine de 50 de ani în lumea cinematografică și teatrală.

 

Noi ca actori învățăm toată viața. Eu am fost la viața mea un elev silitor. Dacă nu iei în serios rolul, este foarte greu și foarte solicitant și foarte periculos actoricește.  Meseria de actor este sport de performanță. Îți antrenezi mintea, trupul ca să reziști .”, spune actorul.

De asemenea, George Mihăiță a declarat că acordă foarte multe ore pregătirii zilnice pentru rolurile pe care urmează să le interpreteze.

Mi-e teamă să apar în fața echipei de filmare fără să știu textul. Atât de mult îi respect încât mi se pare că a veni în fața a 20 de oameni nepregătit, mi se pare că este un gest jignitor pentru întreaga echipă .”, a declarat George Mihăiță.

Marele actor al teatrului românesc a jucat de-a lungul carierei sale atât roluri pozitive, dar și negative, reușind să intre cu succes în pielea oricărui personaj pe care l-a interpretat.

 

Un actor de comedie după părerea mea, trebuie neapărat să treacă și prin zona aceasta de roluri negative pentru că sunt mai ofertante și poți face performanță. Eu am căutat ca personajelor negative pe care le-am jucat să le dau și o latură umană în anumite momente ale lor .”, a explicat George Mihăiță în cadrul podcastului „La mijloc”.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Totodată, actorul a vorbit și despre cum reușește să gestioneze responsabilitatea de director al Teatrului de Comedie și care este trăirea pe care a simțit-o odată cu fiecare rol pe care l-a jucat pe scena de teatru.

Am avut succes pe scenă. Dacă Dumnezeu mi-a oferit șansa să ofer la rândul meu, trebuie să înțeleg și pe cei care nu au reușit. Pentru mine toți sunt egali și îi primesc pe toți ca în familie. Dacă oferi iubire, primești iubire și dacă poți să ajuți, e bine să ajuți. Iar eu am ajutat în diverse moduri pe fiecare în diverse probleme.Trăirea din teatru nu există în cinematografie. Respirația publicului, aplauzele, astea nu există pe film. Simți că duci publicul cu tine, simți că l-ai câștigat sau că l-ai pierdut, dar simți toate astea .”, a povestit actorul.

George Mihăiță. Familie

Citește și: Cine este Oana Boghiu. „Atunci ne-am hotărât că vrem să fim arhitecte!”

Cine este George Mihăiță
Cine este George Mihăiță[Sursa foto: Facebook]

În prezent George Mihăiță este căsătorit cu actrița Delia Seceleanu și au împreună doi băieți, pe Vlad Mihăiță și pe Andrei Mihăiță.

Din relația pe care actorul a avut-o cu Tania Mitrea înainte să o cunoască pe actuala s-a soție, s-a născut Tudor Mihăiță, cunoscutul jurnalist sportiv și comentator de MMA și kickbox, unul dintre cei mai apreciați instructori sportivi.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cine este Mihaela Tatu. „Se pare că sunt omul potrivit la locul potrivit!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies