Cine este Helmut Duckadam. „Sper să nu creadă că am ceva cu el.” Duckadam, mesaj pentru „tricolor” înainte de România – Elveţia.

Helmut Duckadam
Helmut Duckadam

Helmut Duckadam este unul dintre cele mai cunoscute nume din fotbalul românesc. Află, din rândurile următoare, cum a început pasiunea pentru fotbal a portarul român și care a fost perioada de glorie.

Helmut Duckadam este portarul legendă al României, iar performanța sa a ajuns în cartea recordurilor. Iată cine este Helmut Duckadam și cum a început perioada de aur a fostului portar.

Cine este Helmut Duckadam

Citește și: „Băi, mi-e milă, că știi care e treaba, Dumnezeu a făcut bogați și săraci, dar știi de ce i-a făcut pe săraci.” Ce a mărturisit Gigi Becali despre faptele bune pe care le face pentru oameni

Helmut Duckadam
Helmut Duckadam[Sursa foto: Instagram- Helmut Duckadam]

Citește și: Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Helmut Duckadam s-a născut pe data de 1 aprilie 1959, la Arad, în familie de origine germană.

Duckadam a început să joace fotbal de la vârsta de șase ani, iar debutul său de seniori a fost la vârsta de 19 ani, la echipa de liga a doua, FC Olt Scornicești.

După un sezon jucat la Scornicești, Duckadam a fost transferat la FC Cornivinul Hunedoara, unde a jucat timp de patru ani și a reușit să promoveze în prima ligă și să câștige Cupa României în 1985.

Helmut Duckadam a ajuns să joace la Steaua București, în 1986, pe postul de portar, și a reușit legendara performanță de a apăra patru lovituri de la 11 metri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Perioada de aur a lui Duckadam a fost la Steaua București, timp de cinci ani, unde a câștigat patru titluri de campion al României, două Cupe ale României și Cupa Campionilor Europeni din 1986, iar performanța în meciul cu FC Barcelona a fost trecută în Cartea Recordurilor.

Tot în perioada sa de glorie, Helmut Duckadam a avut parte și de momente nefericite, atunci când a fost nevoit să renunțe la fotbal, pentru o perioadă, din cauza unei accidentări care a necesitat o intervenție chirurgicală la brațul drept.

După vindecarea sa, Helmut Duckadam a revenit pe teren și a mai jucat două sezoane.

După ce s-a retras din fotbalul profesionist, Helmut Duckadam a avut mai multe activități și afaceri.

El a lucrat ca antrenor și oficial de fotbal, dar și în afara fotbalului.

În 2003, Helmut Duckadam a devenit director sportiv la Dinamo București, iar în prezent, Duckadam este președintele clubului de fotbal FC Argeș Pitești.

Helmut Duckadam are și un hotel deschis în Hunedoara și a devenit și proprietarul unei afaceri de distribuție a unor produse alimentare.  Duckadam se bucură și de o familie frumoasă și numeroasă.

Din căsătoria anterioară, cu Ildiko, de care a divorțat după 27 de ani de mariaj, Helmut Duckadam are 2 copii, pe Robert și Brigitte. Ulterior, s-a recăsătorit cu Alexandra, care i-a dăruit o fetiță, pe nume Julianne.

Helmut Duckadam, mesaj pentru „tricolor”  înainte de meciul România-Elveția. „Sper să nu creadă că am ceva cu el.” 

Helmut Duckadam
Helmut Duckadam[Sursa foto: Instagram- Helmut Duckadam]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Helmut Duckadam a transmis un mesaj pentru „tricolor”, înainte ca meciul dintre România și Elveția să înceapă.

Astfel, acesta l-a avertizat pe Horațiu Moldovan, titularul postului de portar al naționalei, să nu mai facă greșelile pe care le-a făcut în meciul României cu Israelul.

Marele portar al României a făcut câteva declarații, seara trecută, pentru digisport.ro.

”Sigur că portarul are o mare importanță în această seară. L-am mai criticat, sper să nu creadă Moldovan că am ceva cu el, îmi place, chiar și-a făcut treaba foarte bine, dar a comis o greșeală la meciul cu Israel care ne putea costa.

Era 1-0, a dat pasă la adversar și Drăgușin l-a salvat. Trebuie să îi dea o masă sau cel puțin un sfert de primă lui Drăgușin. Dacă făceau israelienii 2-0, era greu. A riscat Drăgușin, dar nu avea ce să facă.

Să nu mai facă greșeli, e un portar bun care și-a adus aportul la această calificare și e păcat. Nu cred că Edi Iordănescu i-a cerut așa ceva (n.r.: să iasă cu mingea la picior). O dai în out acolo, nu cred că cineva cere treaba asta”, a declarat Helmut Duckadam.

Helmut Duckadam
Helmut Duckadam[Sursa foto: Instagram- Helmut Duckadam]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies