Cine este Ileana Stana Ionescu. „Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am dispărut.”

Cine este Ileana Stana Ionescu
Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu este o actriță română, însă știai ce rol important a avut în politica românească?

Află din rândurile următoare cine este mai exact Ileana Stana Ionescu și cum a ajuns să aibă parte de succes în cariera sa. În plus, descoperă detalii interesante despre viața sa profesională și cea personală.

Cine este Ileana Stana Ionescu

Citește și: „Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar știu că mi-a făcut o mare bucurie toată relația și tot timpul am avut senzația unei împliniri totale, ceea ce e foarte important!” Ileana Stana Ionescu a vorbit cu emoție despre soțul ei!

Citește și: „Am avut o coastă ruptă.” Soțul Ilenei Stana Ionescu, de urgență la spital! Bărbatul în vârstă de 95 de ani a alunecat în baie

Ileana Stana Ionescu este o actriță română și om politic.

Ce vârsta are Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu s-a născut în data de 14 septembrie 1936, în Brad, județul Hunedoara.

Astfel, în prezent are vârsta onorabilă de 87 de ani.

Cu ce s-a ocupat Ileana Stana Ionescu

Cine este Ileana Stana Ionescu
Ileana Stana Ionescu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Datorită vârstei sale înaintate, aparițiile publice ale Ilenei Stana Ionescu au fost din ce în ce mai rare.

Însă, aceasta s-a bucurat de un succes considerabil în cariera sa.

În anul 1995, la vârsta de doar 19 ani, Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriță la Teatrul de Stat din Reșița. Rolul care a făcut-o remarcată a fost acela al lui Agnes în Școala femeilor de Molière. Ulterior, 4 ani mai târziu, s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, iar din anul 1965 a lucrat la Teatrul Național din București.

De asemenea, cunoscuta actriță s-a făcut remarcată atât în cadrul prestațiilor sale scenice, cât și la emisiunile de televiziune unde a fost invitată. Astfel, în urma contribuțiilor sale remarcabile pe care le-a adus teatrului românesc, obținând numeroase primii și distincții, din anul 2002 Ileana Stana Ionescu este societar de onoare al Teatrului Național din București.

Ileana Stana Ionescu și-a pierdut tatăl la vârsta de 6 ani

Cine este Ileana Stana Ionescu
Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu [Sursa foto: Facebook]

Atunci când vine vorba de viața de familie, Ileana Stana Ionescu provine dintr-o familie cu origini italiene, după mama sa. Din păcate, actrița și-a pierdut tatăl în al doilea război mondial când avea vârsta de doar 6 ani.

Astfel, de la vârsta fragedă de 5 ani a trăit cu familia în Drobeta Turnu Severin, acolo unde a urmat școala primară și liceul.

După absolvirea liceului, Ileana Stana Ionescu a fost nevoită să se întrețină singură, astfel încât a ajuns să lucreze la Reșița, acolo unde locuia un frate de-al tatălui. La Reșița, vedeta a început să frecventeze spectacolele de teatru și astfel a prins drag de această meserie.

Ileana Stana Ionescu și activitatea politică

Pe lângă meseria de actriță, Ileana Stana Ionescu a cochetat și cu lumea politică.

Astfel, actrița a fost aleasă ca reprezentată a minorității italiene din România, fiind deputat de București în legislatura 2000-2004.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În calitate de deputat, Ileana Stana Ionescu a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Italiană și președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Panama.

Deși de-a lungul vieții a avut o influențe semnificativă în viața publică, în urmă cu 5 ani, Ileana Stana Ionescu a luat decizia de a se retrage din lumina reflectoarelor. Actrița a argumentat această decizie în cadrul unui interviu pentru Cancan.

Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine în zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți! Nici nu prea mai ai ce sa arăți. Nu mai sunt cum eram, nu mai arăt cum arătam. Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am dispărut .”, a declarat Ileana Stana Ionescu, pentru sursa menționată anterior.

Ileana Stana Ionescu este căsătorită cu Andrei Ionescu

Cine este Ileana Stana Ionescu
Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu [Sursa foto: Facebook]

Din punct de vedere personal, Ileana Stana Ionescu trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu actorul Andrei Ionescu. Cei doi sunt împreună de peste 65 de ani și au împreună un băiat, care este stabilit în America.

Noi ne-am înțeles bine și pentru că suntem diferiți, în unele privințe. Între noi este o diferență de 9 ani ca vârstă. Cât privește personalitatea, eu vă pot spune că sunt foarte calm și nu pun problemele la suflet, le iau în râs. Ileana este mai vulcanică, vorbește foarte repede. La sfârșit, după ce tot povestește, o întreb ce a vrut să spună. Între noi nu au fost accese de gelozie, când aveam alt partener de scenă. Am jucat și împreună, a fost chimie între noi și pe scenă, am fost doi profesioniști. Noi am avut mereu pat comun, dormitor comun, acesta este secretul. Dacă nu dormi împreună, te înstrăinezi, căci nu mai povestești înainte de culcare .”, a mărturisit soțul actriței Ileana Stana-Ionescu pentru Ego.ro.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cine este Ronald Gavril. „ Sunt onorat să îmi reprezint ţara pe scena mondială.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies