Cine este Liliana Iotu, femeia care a povestit despre lecția amară a străinătății

Cine este Liliana Iotu, femeia care a povestit despre lecția amară a străinătății
Cine este Liliana Iotu, femeia care a povestit despre lecția amară a străinătății

Munca în afara țării nu este deloc ușoară, iar mulți români se confruntă cu singurătatea, dar și cu greutățile pe care le întâmpină odată cu începerea noului capitol.

În această poveste este vorba despre Liliana Iotu, o mamă care a renunțat la tot pentru copiii ei. Se pare că femeia și-a urmat soțul și a plecat în Spania, cu speranța că va avea parte de un trai mai bun.

Citește și: „S-a schimbat cu totul. Și viața noastră la fel. Iar televiziunea nu face altceva decât să ne arate exact așa cum suntem.” Ce face Sanda Țăranu, după ce a decis să se retragă din lumina reflectoarelor

Cine este Liliana Iotu, femeia care a povestit despre lecția amară a străinătății

În cadrul emisiunii „Asta-i România” difuzată pe postul de televiziune Kanal D, Liliana Iotu a vorbit deschis despre cum s-a simțit în momentul în care a ajuns în Spania și cât de multe sacrificii a fost nevoită să facă.

Liliana Iotu a lucrat în aproape orice domeniu. Femeia și-a dorit să își facă un trai în Spania, motiv pentru care a trecut prin mai multe încercări.

Nu i-a fost ușor, deoarece lucra și în weekend-uri, iar programul era de 12 ore.

„Am lucrat de toate, am lucrat absolut tot, în casă la oameni, spălam străzile, scările, când pierdeam o muncă, a doua zi cu siguranță găseam, deci cel care vrea să muncească, cu siguranță va găsi oricând. În afară de prostituție și medicină, am făcut cam de toate. Este foarte greu cu salariile, salariile nu acopereau coșul zilnic și facturile, serviciile.

E greu să trăiești departe și să vii câteva zile acasă. Nimic nu avea nici gust, nici miros, nimic nu era ca acasă”, a spus Liliana Iotu, în cadrul emisiunii „Asta-i România.”

Cu toate că la început i-a fost greu, Liliana a rămas în Spania timp de 15 ani și a sperat că totul va fi bine. Nu i-a fost deloc ușor să vină acasă pentru câteva zile, iar apoi să plece înapoi.

Din punctul ei de vedere, nicăieri nu este ca acasă, iar în Spania totul era diferit. Femeia și-a dorit să aibă bani pentru copii și să le ofere un viitor stabil.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Pentru că noi am plecat pentru un trai mai bun, să spunem, acum foarte mulți ani, am rămas acolo 15 ani gândindu-ne că ne facem și noi căsuța și ce mai avem pe aici.

Pentru copiii mei am vrut un trai mai bun. Lucram la finanțe, eram bine, dar a trebuit să plec după familie. Soțul meu plecase acolo, la sora mea și mi-a spus să vin și eu că este un trai mai bun și putem să facem lucruri. Așa că, ne-am întors acasă să facem acele lucruri frumos, acasă la noi”, a mai spus Liliana Iotu.

La trei zile după ce a ajuns în Spania, Liliana s-a angajat, iar în grija celui mic a rămas Bianca, fiica ei, care la acea vreme avea 13 ani.

„Fiind cu doi copii, mai ales cel mic, avea nevoie de pampers, de lapte. Eu la trei zile m-am angajat, fetița cum avea 13 ani am dus-o la 1 martie și din martie până în septembrie ea nu putea merge la școală, deoarece anul era deja încheiat și atunci i-am dat copilul în brațe, eu m-am dus la muncă, am lucrat în case, în restaurante, pe unde puteam, ca să pot să câștig bani să putem să ne întreținem”, a mai adăugat ea.

Ce a spus Bianca despre experiența pe care a avut-o în Spania

Biancăi nu i-a fost deloc ușor. Cu toate că la început a fost entuziasmată și credea că viața în Spania este exact ca în filme, s-a înșelat amarnic.

La acea vreme, era doar o adolescentă, în vârstă de 13 ani, care abia începea să cunoască viața. Se pare că nu a avut prea mult timp pentru ea, deoarece tot timpul ei i se cuvenea fratelui său de care a trebuit să aibă grijă o perioadă destul de lungă.

Chiar și așa, Bianca nu le-a reproșat nimic părinților ei, iar în momentul în care a simțit că vrea să plece, a plecat.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

„Efectiv m-a anunțat așa dintr-o dată că este gravidă, că ne mutăm în Spania la tati, că vom avea o viață mai bună. În capul meu eram foarte fericită că voi merge în Spania, că toată lumea vorbește spaniolă ca în telenovele, că o să mă fac actriță, aveam o altă imagine, până când am ajuns acolo și mi l-au pus pe fratele meu în brațe, când aveam 13 ani și ei s-au dus la muncă de la 7 dimineața la 7 seară, iar de atunci viața mea se învârtea în jurul fratelui meu”, a spus Bianca, fiica Lilianei.

Adolescenta își dorea foarte mult să aibă o viață normală și să se poată distra cu colegii ei. În timp ce aceștia ieșeau în oraș în weekend-uri, ea stătea cu fratele ei, deoarece părinții ei mergeau și atunci la locul de muncă, pentru a putea avea un trai mai bun.

„Vedeam foarte mult ce făceau colegii mei și ce făceam eu. Aceștia ieșeau foarte mult în oraș, weekend-urile le petreceau făcând tot felul de chestii, iar eu eram tot timpul cu fratele meu, deoarece părinții trebuiau să lucreze și în weekend. Cam toate pozele mele de adolescentă sunt cu mine și cu Sebi lângă mine. Prietenele mele veneau la mine acasă și mergeam să cinăm. În Spania se cinează de la 22:00 și apoi se iese în club sau oriunde, și fiecare venea, iar una se ocupa de Sebi și îi făcea gentuța, cealaltă îl îmbrăca pe el, una mă aranja pe mine. Anii de adolescență mi-au fost furați, dar nu le-am reproșat niciodată alor mei, pur și simplu când am simțit că vreau să plec, am plecat, dar da, de foarte multe ori, în perioada 15-16 ani, am fost destul de supărată pe părinții mei”, a mai spus Bianca.

Citește și: „Avem acest gând de vreun an de zile, acum însă vom trece și la acțiune. Nu e un proces așa, tocmai simplu!” Cristina Șișcanu le-a transmis fanilor săi o veste importantă

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

„Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile! Poate că dacă bănuiam ce vremuri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială proprie.” Ce pensie câștigă Corina Chiriac?

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies