Cine este Maia Morgenstern. „Am avut o copilărie complicată, marcată de lipsuri, de nevoi”

Cine este Maia Morgenstern
Maia Morgenstern

Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de teatru și film de la noi din țară.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Maia Morgenstern și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii neștiute din viața personală a actriței.

Cine este Maia Morgenstern

Citește și: „Petreceam fericiți! Muzică bună, glume. Râsete. Și iar dans, joc și voie bună. În cel mai bun sens.” Ce a pățit Maia Morgenstern, în timpul tragediei de la Crevedia

Cine este Maia Morgenstern
Maia Morgenstern[Sursa foto: Facebook]

Maia Morgenstern, pe numele său întreb, Maia Emilia Ninel Morgenstern, s-a născut în data de 1 mai 1962 în București, acolo unde a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”. Cu toate acestea, debutul său în lumea actoriei nu a fost deloc ușor deoarece îndrăgita actriță a avut parte de un real eșec în momentul în care a dat admiterea la facultate, pe care nu a reușit să o ia din prima.

„De la vârsta de 18 ani, am intrat în lumea artei. Așa se spune acum și așa se spunea și pe vremea mea. Am intrat cu un eșec. Eu n-am reușit din prima la Facultatea de Artă Teatrală și Cinematografică – Institutul de Artă, cum se numea pe vremea mea, IATC – UNATC, acum. Iată, n-am reușit la examen din prima. Aveam 18 ani și am căzut la examen, și n-a fost tocmai plăcut, ca orice căzătură.

A fost usturător, a fost greu, cu lacrimi, cu durere ascunsă, că nu-mi venea să recunosc cât de tare mă doare. N-am stat niciun moment acasă. Mergeam pe străduțe și mă plimbam. Și mamei îi era mai greu decât îmi era mie.”, a povestit Maia Morgenstern în cadrul podcastului lui David Dorbincu.

Chiar dacă a avut parte de un eșec în debutul său în actorie, îndrăgita actriță nu a renunțat la visul său și a reușit în cele din urmă să ajungă în punctul în care se află în prezent, una dintre cele mai

cunoscute actrițe de teatru și film de la noi din țară.

De-a lungul carierei sale, Maia Morgenstern a jucat în numeroase producții cinematografice, fiind un nume de referință în lumea actoriei din țara noastră și bucurându-se de un real succes, reușind să adune în sală un număr impresionant de aplauze ori de câte ori urcă pe scenă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Copilăria Maiei Morgenstern

Cine este Maia Morgenstern
Maia Morgenstern[Sursa foto: Facebook]

Maia Morgenstern provine dintr-o familie evreiască de matematicieni. Părinții săi, Usher și Sara Morgenstern, i-au oferit toată dragostea de care avea nevoie un copil, însă copilăria sa a fost marcată de lipsurile materiale, cum însăși actrița a povestit în cadrul unui podcast.

Tot ce am trăit, tot ce am învățat, tot ce am avut sau n-am avut în copilărie a șlefuit gena care sunt astăzi, un fel de piatră. Am avut o copilărie complicată, marcată de

lipsuri, de nevoi. Niciodată spirituale, niciodată culturale, niciodată la nivel de cunoaștere, de atenție, de căldură, de îngrijire, de energie, de timp și de atenție, pe care părinții mei, familia mea mi-au dăruit-o. Lipsuri materiale, evident. Îmi doream tot felul de chestii. Muream de ciudă când cei de-o seamă cu mine, colegii mei, aveau un sandwich mai bun ca al meu, sau un costum de jeans, sau bentiță față de cum aveam eu.

Sufeream, îmi era ciudă și mă burzuluiam.Nu aveam televizor. Tata nu îngăduia televizor acasă. Asta mi-a permis să citesc mai mult. Nu am fost un copil care să citească ușor, să fiu un geniu. S-au luptat cu mine mult. De ce să citesc eu când adoram să-mi citească mama? Adoram vocea mamei și felul în care citea. O adoram. Învățam pe dinafară ce îmi citea mama. Apoi stăteam cu ochii în carte și citeam, însă uitam să dau pagina. Tata a fost cel care a stat acasă prin forța lucrurilor.”, a povestit îndrăgita actriță.

Maia Morgenstern a fost căsătorită de două ori și are trei copii

Citește și: Maia Morgenstern se retrage: "E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani"

Cine este Maia Morgenstern
Maia Morgenstern și fiicele sale [Sursa foto: Facebook]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Din punct de vedere personal, actrița în vârstă de 61 de ani, a fost mereu o prezență discretă și a preferat să își trăiască viața sentimentală departe de ochii curioșilor. Aceasta a fost căsătorită de două ori și are trei copii.

Primul său soț este cunoscutul actor Claudiu Istodor. Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste în perioada 1983-1999, iar în urma iubirii lor a apărut pe lume primul copil al actriței, Tudor Aaron, în vârstă de 38 de ani.

Ulterior, Maia Morgenstern a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de actorul András István Demeter. Cei doi nu au fost căsătoriți, dar au împreună o fiică pe nume Eva Lea Cabiria, în vârstă de 24 de ani.

În anul 2000, îndrăgita actriță l-a cunoscut pe Dumitru Bălțăteanu, un medic neurochirurg, care avea să-i devină cel de-al doilea soț și de care a divorțat în anul 2015. Cei doi au împreună o fiică, Ana Isadora, în vârstă de 2, ani.

Maia Morgenstern este foarte mândră de cei trei copii ai săi, care toți i-au călcat pe urmele mamei sale, fiind deja actori consacrați sau studiind actoria, în cazul mezinei actriței.  



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cine este Sorana Cîrstea. „Aveam 4 ani când m-au dus prima dată la tenis. Din primul moment s-a văzut că am talent şi că sunt făcută, ca să zic aşa, pentru acest sport”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies