Cine este Marius Țeicu. „Nu am știut că îmi va pieri și dorința și inspirația de a mai compune muzică!”

cine este marius teicu
Cine este Marius Țeicu

Marius Țeicu este unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară. Se mândrește cu o carieră impresionantă, fiind compozitor, dar și solist vocal și instrumentist. De-a lungul timpului, artistul a reușit să se impună în lumea muzicală din România, datorită talentului de care a dat dovadă.

Descoperă în rândurile următoare cine este Marius Țeicu, ce vârstă are, ce declarații a făcut, dar și detalii surprinzătoare din viața sa personală.

Ce vârstă are Marius Țeicu

Citește și: „Încă o mai simt lângă mine.” Marius Țeicu, mărturii cutremurătoare despre pierderea singurului său copil

marius teicu
Marius Țeicu[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Dezvaluiri la “40 de intrebari cu Denise Rifai”, astazi; Ce i-a spus Marius Teicu Narcisei Suciu despre prestatia artistica a Christinei Aguilera, de la Cerbul de Aur din 1997

Până la vârsta de 78 de ani, Marius Țeicu a reușit să clădească o adevărată carieră muzicală.  Artistul a compus numeroase melodii de muzică ușoară, ce au devenit adevărate șlagăre. Fiind compozitor, Marius Țeicu a colaborat cu unele dintre cele mai importante voci ale muzicii ușoare românești, printre care: Olimpia Panciu, Corina Chiriac, Angela Similea, Carmen Rădulescu și mulți alții. De-a lungul carierei longevive, artistul a compus peste 500 de melodii.

Mai mult, acesta are în portofoliul personal chiar și filme muzicale, spectacole de treatru, muzică pentru copii, spectacole de revistă și operetă, toate scrise de el.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Marius Țeicu și soția sa

În urmă cu aproape 50 de ani, celebrul artist a început o poveste de dragoste alături de soția sa, Rodica Țeicu.

Compozitorul a mărturisit că a fost dragoste la prima vedere și că în 2025 vor sărbători nunta de aur.

Când am văzut-o, ne-am uitat unul la celălalt, iar ceilalţi de acolo au spus că noi doi ne-am uitat nişte minute în şir unul la celălalt şi ceilalţi s-au simţit prost şi au ieşit afară. Ne-am uitat unul în ochii celuilalt.

Aşa a şi apărut piesa cu "m-am îndrăgostit la prima vedere"
, a povestit Marius Țeicu.

Marius Țeicu și-a condus fiica pe ultimul drum

marius teicu fiica
Marius și Patricia Țeicu[Sursa foto: Facebook]

În anul 1976, cei doi au primit cea mai mare bucurie a vieții, pe fiica lor, Patricia. În 2015, fiica artistului a primit un diagnostic dur, o formă gravă de leucemie. Din nefericire, femeia și-a pierdut viața la doar 41 de ani, cu toate că a trecut prin o mulțime de tratamente.

Pe 2 august 2017, Marius Țeicu și soția sa au primit cea mai cumplită veste, aceea că fata lor s-a stins din viață, din cauza unei boli crunte.  

„A fost un virus care a declanșat leucemia. Putea să aibă două finalizări, ori să paralizeze tot restul vieții, ori să facă leucemie. Noi atunci am sperat că prin tratament… A trecut timp de trei ani prin niște lucruri groaznice.

Am fost cu ea de sute de ori la analize, la spital. Umblam cu eprubeta de sânge la mine și duceam la câte un institut unde era mai performant. Ne bucuram când era mai bine, după aia iar era mai rău. Niciodată nu apuci să spui tot unui om când îl pierzi, îți dai seama.”, a declarat compozitorul.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

marius teicu varsta
Marius Țeicu vârstă[Sursa foto: Facebook]

Patricia Țeicu a lăsat în urma sa o durere nemărginită, dar și o familie frumoasă. Fiica artistului și soțul ei aveau doi copii, care au rămas fără mamă la vârste fragede, respectiv 7 și 10 ani. La acel moment, Andrei și Kasandra, nepoții lui Marius Țeicu, au lipsit de la înmormântarea mamei lor. Se crede că familia nu și-a dorit ca micuții să își conducă mama pe ultimul drum, pentru a o avea în amintire într-un mod frumos.

După pierderea fiicei sale, viața artistului s-a schimbat complet. Nu doar că a trebuit să se pună pe picioare pentru nepoții săi, dar a și renunțat la compoziție.

„Când am pierdut-o pe Patricia, am știut că totul s-a schimbat în viața mea. Dar nu am știut că îmi va pieri și dorința și inspirația de a mai compune muzică. S-a frânt ceva definitiv în mine!”, a mărturisit Marius Țeicu.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cine este Lucian Mîndruță. “Nu era doar că nu aveam bani, dar ea era și bolnavă de inimă, erau nopți în care alergam prin cartier după medicamentul ei.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies