Cine este Mircea Sandu. „Am zis că trebuie să lupt pentru copii!”

cine este mircea sandu
Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului

Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului. Însă știați ce vârstă are acesta?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact fostul fotbalist Mircea Sandu, ce vârstă are acesta, dar și care este cariera pe care o preferă mai mult. În plus, descoperiți și care este boala cu care acesta se confruntă în prezent.

 

Ce vârstă are Mircea Sandu

Mircea Sandu s-a născut pe data de 22 octombrie, în București.

Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 70 de ani.

Fostul fotbalist   Mircea Sandu, este cunoscut în lumea sportului și sub porecla de „Nașul”, însă puține persoane știu de la ce anume vine această poreclă, care l-a urmat pe tot parcursul său în lumea fotbalului.

De la Ilie Mălureanu, finul meu. Jucam cu Dinamo, pe Republicii și îi băteam.

Dădeam un gol, două, p-acolo. «Sandu Mircea, să trăiești! Nașul lui Dinamo ești! Nașul, Nașul, Nașul!». Toată lumea a spus ulterior, că porecla e din Mafie, din nu știu ce. Nici pomeneală, Ilie Mălureanu este cel care mi-a spus așa.”, a declarat  Mircea Sandu.

mircea sandu wikipedia
Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului[Sursa foto: wowbiz.ro]

Citeste si: Cine este Cătălin Bordea. „Mama mea avea 16 ani. Nici n-a vrut să audă de mine, a dorit să avorteze, dar nu s-a întâmplat asta."

 

Cine este Mircea Sandu

Mircea Sandu este un fost fotbalist, în prezent, membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA, încă din anul 2007. Astfel, acesta s-a făcut remarcat în profesia de fotbalist la Sportul Studențesc, acolo unde a performat între anii 1971-1986.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În plus, odată cu trecerea timpului și cu experiența dobândită, Mircea Sandu a câștigat o Cupă Balcanică și a condus Federația Română de Fotbal (august 1990-martie 2014).

Fostul fotbalist Mircea Sandu, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv”, datorită rezultatelor pe care le-a obținut în preliminariile Campionatului European, dar și pentru calificarea la turneul final, eveniment petrecut în luna martie a anului 2008.

Mircea Sandu este tatăl unei frumoase foste jucătoare de tenis, Raluca Sandu, în urma căsniciei pe care a avut-o cu fosta mare handbalistă, Simona Arghir.

mircea sandu sufera de cancer
Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Cine este Puya (Dragoș Gărdescu). „Îmi e dor de zăpada aia mare, de lunile alea cu troiene până peste cap. Și când ne agățam de mașini sau tramvaie ca să alunecăm pe gheață, ca o sanie."

 

Ce alege Mircea Sandu dintre sport și politică

Este cunoscut deja faptul că   Mircea Sandu a avut o carieră longevivă atât în domeniul sportiv, cât și în cel politic.

Prin urmare, în funcție de trăirile sale, de-a lungul timpului, se pare că acesta își amintește cu drag, mai degrabă de cariera de fotbalist.

N-am niciun dubiu, cea de fotbalist! Am jucat 15 ani la Sportul Studențesc, din '71 până în '86. Când m-am dus la Sportul aveam 18 ani, eram un copil între ei. În '72 am ajuns la națională, lângă Dumitrache, Dinu, Lucescu, Nunweiller.

Ei abia veniseră din Mexic și eu îi văzusem la televizor! A fost ceva de neînchipuit.”, a dezvăluit fostul fotbalist,  Mircea Sandu.

mircea sandu varsta
Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine este Jean Gavril. "Am o viață personală echilibrată alături de soția mea, Bianca, de la care am învățat foarte multe lucruri."

 

Mircea Sandu se confruntă cu o boală grea

Deși cariera sa de fotbalist a avut un succes total, iar acesta a luat parte și la lumea politică, Mircea Sandu s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă. Deși acesta a reușit să învingă de două ori cancerul, se pare că a revenit și în prezent, iar totul s-a declanșat încă din anul 2009.

În februarie 2009 mi-am făcut toate analizele, mă îngrășasem un pic. În august am venit din vacanță, slăbisem 10 kilograme. Și atunci mi-a descoperit doamna doctor două metastaze la lobul mic al ficatului.(...) Mi-am făcut RMN, apoi am ajuns la Supercupa Europei la Monaco.(...) Am găsit un oncolog extraordinar. A făcut o echipă cu chirurg, radiolog, anestezist și am început tratamentul, chimioterapia și radioterapia. Greu!(...) Eu plecam cu avionul duminică, făceam luni, marți tratamentul, miercuri mă întorceam, joi și vineri mergeam la Federație și tot așa. M-a operat în decembrie.(...)

A fost totul extraordinar de bine, n-am avut nicio problemă, nu dureri. Am mai făcut șase luni de chimioterapie și începând cu iunie 2010 n-am mai făcut tratament, doar mergeam la control. A fost o operație grea, o perioadă grea!(...) Am zis că trebuie să lupt pentru copii!(...)

În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta!”, a mărturisit Mircea Sandu.

mircea sandu fost fotbalist
Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Cine este Dinu Gavril. „Am ales să vedem ce și cât putem, să testăm legătura dintre noi și să ne bucurăm de aventură."



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cine este Nelu Cortea. „Doamna din imagini este responsabilă pentru cea mai mare parte a fericirii mele."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies