Cine este Mircea Solcanu. „Trist și nervos și strivit de viață, dar respir”

Cine este Mircea Solcanu
Cine este Mircea Solcanu

Mircea Solcanu este un fost prezentator român de televiziune, care în urmă cu 8 ani a renunțat la această carieră și s-a mutat în Constanța. În prezent trăiește dintr-o pensie de handicap.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Mircea Solcanu. Descoperă drama neștiută a uuia dintre cei mai carismatici prezentatori de televiziune.

Cine este Mircea Solcanu

Cine este Mircea Solcanu
Cine este Mircea Solcanu[Sursa foto: wowbiz]

Mircea Solcanu s-a născut în data de 27 mai 1976 în Constanța, unde a terminat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, secția istorie-științe sociale. Ulterior, s-a mutat în București și a urmat studiile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

În prezent, urmează cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

În anul 1993, Mircea Solcanu și-a început cariera în industria media, unde a lucrat la un post de radio de la noi din țară. În anul 2005, Mircea Solcanu a făcut echipă alături de Cabral Ibacka la un post de televiziune de la noi din țară, în cadrul căruia a moderat o emisiune îndrăgită de publicul larg, până în anul 2014.

Din cauza unei postări pe contul său de Facebook, Mircea Solcanu a fost concediat de la postul de televiziune respectiv, iar acest lucru a constituit o puternică lovitură pentru prezentatorul TV.

Mai mult decât atât, în cadrul primei sale apariții în calitate de prezentator de televiziune, Mircea Solcanu a dezvăluit că este homosexual, iar la vremea respectivă orientarea sa sexuală a fost aspru judecată de către publicul larg.

Ce a făcut Mircea Solcanu după ce s-a retras din televiziune

Citește și: Mircea Solcanu trece printr-o adevărată dramă. Fostul prezentator TV nu mai aude

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cine este Mircea Solcanu
Cine este Mircea Solcanu[Sursa foto: wowbiz]

De mai bine de 8 ani, Mircea Solcanu s-a retras din lumina reflectoarelor și s-a întors acasă, în Constanța.

 După ce a dispărut de pe micile ecrane, fostul prezentator este de nerecunoscut. Și-a lăsat părul lung și a devenit un om serios, încercat de greutățile vieții.

Mircea Solcanu a avut parte de grave probleme de sănătate. A suferit o operație pe creier în urma căreia și-a pierdut auzul la urechea dreaptă.

În cadrul unui interviu pentru ciao.ro, prezentatorul TV a povestit despre perioada dificilă din viața lui și despre cum se desfășoară în prezent existența sa.

Nu mă mai mișc ca la 20 de ani, dar probleme majore din cauza tumorii nu am. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului. Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz  deloc la urechea dreaptă .”, a declarat Mircea Solcanu.

Din punct de vedere profesional, Mircea Solcanu studiază să termine Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, pentru că în vara acestui an va susține lucrarea de licență.

Citește și: Sebastian așteaptă o fată nouă în Casa iubirii? Concurentul a dezvăluit motivul despărțirii dintre el și Roberta: "Am deschis ochii!"- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Pe lângă facultate, fostul coleg al lui Cabral nu mai are altă ocupație: „ În afara studiilor, cu nimic.

Nu mai găsesc plăcerea în lucrurile care odată îmi plăceau. Încerc să îmi definesc alte lucruri de care să mă bucur. Însă până acum, în afară de credință și sufletul meu, nu am găsit. ”, a declarat Mircea Solcanu în cadrul aceluiași interviu. 

Mircea Solcanu trăiește dintr-o pensie de handicap

Citește și: Mircea Solcanu, apariţie incredibilă la un eveniment monden! Dezvăluiri cutremurătoare! "Nu mai am niciun prieten"

Cine este Mircea Solcanu
Cine este Mircea Solcanu[Sursa foto: wowbiz]

În prezent, Mircea Solcanu trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Fostul prezentator TV trăiește dintr-o pensie de handicap în valoare de 880 de lei, dintre care 100 de lei îi sunt opriți de către ANAF în urma unei datorii. În cadrul unui interviu, Mircea Solcanu a confirmat faptul că trăiește dintr-o pensie de handicap, iar după toți anii de muncă în televiziune, a primit doar 80 de lei în plus.  

Este perfect adevărată informația că trăiesc dintr-o pensie de handicap, dar nu numai pensia mea e mică. Este a tuturor persoanelor cu handicap și cu incapacitate totală de muncă. După toți anii lucrați peste tot mi s-au adăugat la pensie 80 de lei. 80 de lei iau pentru toți anii lucrați. O sumă minunată, ce să spun. Pensia mea e de 880 de lei. Iar din acești bani aveam o datorie la ANAF, deci am o poprire de 100 ron. Mă descurc cu greu, nu pot să spun că dansez într-un picior. Exact ca celelalte persoane cu handicap și dizabilități. La toți ni-i greu! Mă gândesc că, dacă ceilalți se descurcă, trebuie să mă descurc și eu, n-am ce să fac .”, a spus fostul prezentator TV în cadrul unei emisiuni.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cine este Amalia Năstase. “Divorțul de Ilie a fost ca un roller coaster!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți are Açelya Devrim Yılhan, actrița care joacă rolul Hasibe, mama celor patru frați Derenoglu din serialul Vinovați de iubire! Iată cum arăta celebra actriță în urmă cu 14 ani, la început de carieră

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies