Cine este Nadia Comăneci. „Era ideea de libertate, cred că era atât de mare dorinţa de libertate încât nu mai conta nimic!”

cine este nadia comaneci
Cine este Nadia Comăneci

Nadia Comăneci este o emblemă a sportului, atât la nivel național, cât și internațional. Este prima gimnastă din lume care a primit nota zece la un concurs olimpic de gimnastică. Datorită talentului și a efortului depus în toți anii de muncă, Nadia este considerată a fi una din cele mai bune sportive ale secolului XX.

Descoperă în rândurile de mai jos cine este Nadia Comăneci, câți ani are, detalii din viața sa privată, dar și declarațiile făcute de sportivă!

Ce vârstă are Nadia Comăneci

nadia comaneci varsta
Ce vârstă are Nadia Comăneci[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „S-au iubit enorm, în ciuda diferenței de vârstă” Nadia Comăneci s-a iubit cu Ion Dolănescu! Locul secret în care mergeau, atunci când voiau să fie singuri

Nadia a avut o viață plină de succes, dar și plină de muncă și devotament față de sportul ce a transformat-o într-o emblemă a gimnasticii. Gimnasta are 61 de ani și se mândrește cu un trup de invidiat și cu un ten impecabil. Nadia s-a născut în Onești, Bacău, pe 12 noiembrie 1961. La doar 14 ani, Nadia a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976, obținând titulatura de „Zeița de la Montreal”.

Nadia Comăneci a fugit din România

nadia comaneci 10
Nadia Comăneci, o emblemă a gimnasticii[Sursa foto: wowbiz]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Deși era un star la nivel internațional, Nadia trebuia să se confrunte cu lipsurile și neregulile sistemului comunist din România. Vizitele în alte țări, cu scopul de a concura la competiții, au făcut-o pe Nadia să își dorească să plece din țara natală, însă îi era imposibil.

Cu câteva săptămâni înainte de Revoluția din 1989, Nadia a reușit să fugă din România, pentru a scăpa de regimul comunist. Cu greu, a trecut granița prin Ungaria, a ajuns în Austria și de acolo a luat un zbor ce a dus-o până în New York.

nadia comaneci copii
Nadia Comăneci are un fiu[Sursa foto: wowbiz]

„Am sărit vreo 7 garduri ghimpate şi n-aveam voie să ieşim la şosea pentru că eram într-un loc în care nu era picior de om.

Cei care conduceau maşina au spart un far că era noapte şi au spus: Nu ieşiţi decât dacă vedeţi o maşină cu un singur far! Zici că povestesc un film din 007. Nici nu imi vine să cred. Nici măcar nu mă gândeam la pericolele pe care le aveam! La un moment dat ne-au spus ‘nu faceţi gălăgie, când treceţi graniţa nu vorbiţi şi dacă vă somează cineva nu alergaţi că vă împuşcă!’ Dar cred că noi eram inconştienţi de toată chestia asta! Era ideea de a ajunge la final! Era ideea de libertate, cred că era atât de mare dorinţa de libertate
încât nu mai conta nimic! Era ori asta ori o viaţă cum era acasă!”

Din acel moment, Nadia Comăneci și-a părăsit țara căreia i-a adus faimă și titluri importante în lumea sportului și s-a stabilit definitiv în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Nona, imagini incendiare în mediul online. Fanii au comparat-o pe Alexandra din Casa iubirii cu ea: "Semănă..." Cum a reacționat fosta iubită a lui Patrick- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nadia Comăneci și soțul ei

nadia comaneci
Nadia Comăneci[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este Larisa Iordache. „Eu am fost un copil care am mers după instinct toată viaţa."

Odată mutată în SUA, destinul Nadiei a prins un contur extrem de frumos. În anul 1996, s-a căsătorit cu Bart Conner, un celebru gimnast american, dublu campion olimpic. Totuși, ceremonia celor doi a avut loc în România, la București.

Nașii celor doi au fost Dana și Adrian Năstase. Povestea celor doi este impresionantă, deoarece s-au cunoscut în 1976, pe vremea când erau doar niște adolescenți ce concurau la același concurs de gimnastică. După 10 ani de căsnicie, cei doi au devenit părinții unui băiat pe nume Dylan Paul.

„Ca toate mamele cred, sunt foarte mândră de copilul meu. L-am lăsat să-și aleagă singur ceea ce dorește să facă, fără ca eu sau tatăl lui să-l influențăm. Am fost însă mereu alături de el și de fiecare dată am avut grijă să ne facem programul în așa fel încât cel puțin unul dintre noi să rămână acasă cu el. El a practicat multe sporturi. A făcut și gimnastică, o perioadă, ca o bază bună de mișcare. În prezent conduce, are prietenă, pe care o și cunoaștem, ambii învață la aceeași școală”, a mărturisit Nadia Comăneci.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cine este Adina Alberts. „Aveam grija pacientului, făceam orice tip de muncă, din dorința de a ieși totul perfect eu eram și chirurg, și infirmier și bucătăreasă.”

Andreea Raicu are o fiică SECRETĂ. Cum arată și ce se știe despre relația lor

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei Cristea: "Nu îmi arăta niciodată acte doveditoare"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Horoscop de weekend, perioada 6 - 7 iulie 2024: Sănătatea le dă bătăi de cap acestor nativi

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies