Cine este Simona Halep. "Acum iubesc tenisul din nou”

simona halep wikipedia in romana
Cine este Simona Halep. "Acum iubesc tenisul din nou”

Simona Halep este în prezent una dintre cele mai de succes tenismene de la noi din țară. Însă știați că aceasta a jucat și handbal?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact prea cunoscuta jucătoare de tenis din România, Simona Halep, dar și cum a ajuns să aibă succesul de care se bucură în prezent, în cariera sa sportivă. În plus, descoperiți și care au fost primele sale declarații, odată ce a reușit să se califice în turul secund de la Wimbledon 2022.

 

Cine este Simona Halep

Simona Halep[Sursa foto: Instagram]

Simona Halep s-a născut pe data de 27 septembrie, în Constanța. Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 30 de ani. Aceasta a absolvit Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, iar în anul 2014, și-a terminat și studiile la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius”, tot din Constanța.

Simona Halep  a început să joace tenis de la vârsta de doar 4 ani, ajungând ca la vârsta de 6 ani să practice în fiecare zi acest sport, dar și handbal.

La vârsta de 16 ani, aceasta s-a mutat în București pentru a-și continua cariera în tenis.

 

Citeste si: Cine este Yasmine Ody, iubita lui Pepe. Tânăra i-a dăruit cel de-al treilea copil

Simona Halep si tatăl ei[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Debutul Simonei Halep în cariera sportivă

Simona Halep  este în prezent, o cunoscută jucătoare de tenis din România care a reușit să atingă prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două etape, între anul 2017 și 2019. Poziție pe care s-a menținut timp de 64 de săptămâni, fiind astfel cea de a zecea jucătoare de tenis din istoria acestui sport, în clasamentul longevității și nu oricum, ci ca lider al circuitului. Datorită acestei performanțe, Simona Halep a reușit să rămână pe primul loc în lume în clasamentul WTA, până la finalul acestor ani (2017 și 2018).

Bineînțeles că tânăra jucătoare de tenis a câștigat de-a lungul timpului nenumărate turnee, printre care se numără și turneele de Grand Slam, de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). În plus, de-a lungul carierei, Simona Halep a câștigat 23 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale, ajungând astfel să fie cunoscută ca cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.  În anul 2014 și în 2015, a fost desemnată „Cea Mai Populară Jucătoare”, dar și „Favorita Fanilor”, continuând cu acest titlu și în anul 2017, 2018 și 2019.

Pe lângă toate acestea, anul 2018 a reprezentat un an foarte bun pentru tânăra jucătoare de tenis, Simona Halep fiind desemnată „Jucătoarea Anului 2018” de WTA, iar în luna decembrie, tot a anului 2018, aceasta a fost aleasă de către ESPN, ca fiind cel mai dominant jucător de tenis al anului, și nu oricum, ci în lume, aflându-se în topul  The Dominant 20  pe locul cu numărul nouă.

Acest loc a determinat-o să îi întreacă pe alți mari sportivi ai lumii, printre care se află și Novak Djokovic, Lewis Hamilton și LeBron James.

simona halep wikipedia
Cine este Simona Halep[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine este Simona Gherghe. „Chinul copilăriei mele a durat vreo trei ani”

Nici anul 2020 nu a reprezentat un an mai puțin victorios pentru tânăra jucătoare de tenis. Simona Halep a început anul participând la noul turneu de la Adelaide, acolo unde a învins-o pe Ajla Tomljanovic.

Cu toate că la Australian Open 2020, Simona Halep a ajuns în semifinale, după ce a reușit să le învingă pe Jennifer Brady, Harriet Dart, Yulia Putintseva, Elise Mertens și Anett Kontaveit, din nefericire, nu același a fost rezultatul și atunci când a jucat cu Garbine Muguruza.

În schimb, tânăra jucătoare de tenis a câștigat cel de-al 20-lea titlu WTA la Dubai, moment în care le-a învins pe Ons Jabeur, Aryna Sabalenka și Jennifer Brady. Asta înainte să o învingă pe Elena Rybakina, în finală, în tiebreak. La scurt timp după această victorie, Simona Halep a câștigat în luna august a anului 2020, cel de-al 21-lea titlu WTA, la Praga, învingand-o pe Elise Mertens, în finală, iar în luna septembrie, a câștigat și cel de-al 22-lea titlu WTA, moment în care a învins-o pe Karolina Pliskova, de această dată, la Roma.

simona halep instagram
Simona Halep pe teren[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine este artista THEO ROSE. ”Nu am crescut deloc cu manele în casă, am avut folclor, romanțe, rock-ul lui frate-miu”

 

Primele declaraţii ale Simonei Halep, după calificarea în turul secund de la Wimbledon 2022

După victoria din primul tur, pe care a avut-o cu jucătoarea din Cehia, Karolina Muchova, Simona Halep a oferit c â teva declaraţii chiar pe teren.

Se simte minunat să fiu înapoi aici. Am amintiri grozave din 2019, e întotdeauna o plăcere să vin aici. Sunt fericită. Mă bucur mult că am câștigat acest meci pentru că ea e o adversară foarte dificilă, joacă grozav, așa că a fost destul de emoționant înainte de meci, dar acum vreau să mă bucur pentru că sunt foarte fericită de cum am jucat.

M-am chinuit destul de mult în ultimii ani, multe accidentări, nu prea aveam încredere cu tot ce s-a întâmplat în lume. Nu a fost deloc ușor de gestionat, dar îi mulțumesc lui Patrick, antrenorului meu, pentru că a adus înapoi această dorință. Acum iubesc tenisul din nou, iubesc să fiu pe teren și iubesc să muncesc, ceea ce nu e foarte ușor ”, a declarat Simona Halep, după meci.

simona halep wikipedia in romana

Citeste si: Cine este Ștefan Bănică Junior. „Lavinia mi-a adus linişte, echilibru şi este foarte frumos ce se întâmplă... Ne-am căsătorit"



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum slăbești 5 kilograme în 14 zile ţinând dieta cu avocado

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies