DESCOPERĂ: Cine este SMILEY. Detalii neștiute despre viața artistului Andrei Tiberiu Maria

Cine este Smiley
DESCOPERĂ: Cine este SMILEY. Detalii neștiute despre viața artistului Andrei Tiberiu Maria

Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, este cântăreț, compozitor și producător, fiind un personaj marcant în industria muzicală din România.

Smiley este unul dintre cei mai populari cântăreți din România, aducând un aport semnificativ în muzica românească prin zeci de hituri, care sunt fredonate de români de mai bine de 10 ani. Artistul a adus optimismul în muzică și a îmbinat perfect mesajele puternice pe care și-a dorit să le transmită publicului cu instrumentalurile originale.

Smiley este interpret, compozitor, om de televiziune și producător, având nenumărate proiecte în desfășurare, atât pe Tv, cât și în studio.

Pe numele său real Andrei Tiberiu Maria s-a născut pe 27 iulie 1983 în Piteşti, judeţul Argeş. Numele de scenă i-a fost atribuit de colegii din trupa Simplu, întrucât cântărețul este extrem de jovial și are un zâmbet molipsitor.

Smiley a debutat în trupa Simplu, făcând istorie în muzica românească datorită celor cinci albume premiate cu Discul de Aur.

Cine este Smiley

Ulterior, Smiley a ales o carieră solo, care l-a transformat într-un personaj iconic pentru industria muzicală românească, fiind unul dintre cei mai ceruți artiști din România la concerte și evenimente.

Smiley a lansat patru albume solo: „În lipsa mea” în 2008, „Plec pe Marte” în 2010, „Acasă” în 2013 și „Confesiune” în 2017, realizând o fuziune de stiluri muzicale: de la pop, hip-hop, soul, funk și r’n’b.

Citeste si: Prima fotografie cu fetița lui Smiley și a frumoasei Gina Pistol! „Mă topesc de dragul ei...”

Smiley deține casa de producție HaHaHa Production

Smiley a visat de la o vârstă fragedă să aibă propria sa casă de producţie, a crezut în visul său şi în anul 2009, se pare că dorințele s-au transformat în realitate.

HaHaHa Production este una dintre cele mai puternice case de producție din România, fiind creată de la 0 de Smiley. Șerban Cazan este unul dintre oamenii de bază ai acestui label, la începuturi, printre membrii fondatori fiind și Alex Velea, care a decis ulterior să meargă pe un drum separat, înființând Golden Boy Society.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cine este Smiley

Astfel, Smiley a reușit să formeze o echipă puternică de artişti, producători şi compozitori, care dau ora exacta în muzica românească.

În calitate de producător,  Smiley  a propulsat și alți artiști în topurile muzicale, creionându-le un drum în industrie. Soré, Feli, Cabron, Dorian, Jazzy Jo, Silviu Pasca, Paul Damixie, Radio Killer, Don Baxter se numără printre aceștia.

Smiley  a colaborat și cu artiști de pe piața internaţională, extrem de cunoscuţi, precum Snoop Dogg sau Sway.

În 2017, Smiley a sărbătorit 10 ani de carieră solo și a lansat cu această ocazie proiectul #Smiley10.

Proiectul a debutat pe data de 10 martie cu piesa „Flori de plastic”, al cărei videoclip a fost de fapt un scurtmetraj de animație, primul de acest gen lansat de Smiley.

A urmat single-ul „De unde vii la ora asta?”, care a adunat mai bine de 50 de milioane de vizualizări până în prezent, fiind fredonat de întreaga țară.

Au apărut ulterior piesele „Domnu’ Smiley”, „Să-mi fie vară”, “O altă ea”, „Ce mă fac cu tine de azi”, în colaborare cu Guess Who, „Pierdut printre femei”, „Vals” și „O poveste”, acestea fiind lansate în decursul a 10 luni, în cadrul proiectului #Smiley10.

Cine este Smiley

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Gina Pistol și Smiley s-au logodit?! Ce bijuterie spectaculoasă a apărut pe degetul prezentatoarei TV

3 lucruri pe care nu le știai despre Smiley

Smiley este unul dintre cei mai „scumpi" artiști din România

Succesul fulminant al artistului s-a manifestat și în plan financiar, Smiley fiind la ora actuală unul dintre cei mai scumpi artiști de pe piață. Astfel că, un concert al artistului dintr-un mall, de exemplu, se ridică la 12.000 de euro. Pentru evenimentele în aer liber, Smiley va încasa în jur de 7.500 de euro, iar pentru un recital în club, Smiley cere suma de 5.500 de euro.

Smiley este ambasador UNICEF

Ceea ce multă lume nu știe este faptul că, din anul 2013,  Smiley  a devenit oficial ambasador național UNICEF. Organizația mondială este dedicată întrajutorării copiilor, Smiley fiind inițiatorul a numeroase proiecte de acest gen.

 „Copiii de astazi sunt cei care ne vor construi noua viitorul, asa ca merita devotamentul, grija si ajutorul nostru pentru o Romanie mai buna si, desigur, pentru o lume mai frumoasa. Multumesc, UNICEF, pentru aceasta sansa", a declarat celebrul artist dupa ce a devenit ambasador.

Vocea lui Smiley a fost folosită pentru un desen animat

Un alt lucru neștiut despre Smiley este că acesta are veleități și în ceea ce privește actoria. După ce a debutat ca actor în serialul Un pas înainte, care s-a bucurat de un succes uriaș, artistul a decis să-i împrumute vocea unui personaj din desenele animate. Astfel că, vocea artistului a fost folosită pentru personajul Toady din animația  Berzele.

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies