Cine este Vlăduța Lupău. „L-am cunoscut la o cântare, la un profesor de-al meu. Am terminat medicină veterinară”

Cine este Vlăduța Lupău
Cine este Vlăduța Lupău. „L-am cunoscut la o cântare, la un profesor de-al meu. Am terminat medicină veterinară”

Află detalii neștiute despre Vlăduța Lupău, cântăreața de muzică populară care a cucerit inimile românilor.

Vlăduța Mărioara Rus Lupău   s-a născut pe 8 martie 1991 în Șimleu Silvaniei, Județul Sălaj, fiind cunoscută publicului larg sub numele de Vlăduța Lupău, drept una dintre cele mai talentate și îndrăgite cântărețe de muzică populară din zona Ardealului. Artista a debutat în lumea televiziunii în emisiunea „Tezaur Folcloric”, în anul 1995, pe când avea doar 4 ani.

Vlăduța Lupău a luat lecții de canto încă din copilărie, la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei, în cadrul cercului de folclor, urmând Școala Gimnazială nr.

1 din orașul în care s-a născut. Ulterior, Vlăduța a fost eleva Liceului Economic din cadrul Colegiului Național „Simion Bărnuțiu”.

Cine este Vlăduța Lupău

vladuta lupau wikipedia

„Împrejurările care m-au făcut să aleg acest fain drum au fost date de soartă. De ce zic asta?! Pentru că părinții mei lucrau de zori şi de asta m-au dat la Clubul Copiilor din orașul meu natal, Şimleu Silvaniei; ca să petrec timpul cu copii făcând diferite activități.

Acolo, spre marele meu noroc, am „bătut” la o uşă unde scria „Folclor”. Păşind acel prag, am întâlnit omul care stă la baza a tot ceea ce înseamnă azi „Vlăduța Lupău”. Am întâlnit-o pe doamna profesor Cornelia Neaga, căreia îi mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce azi însemn ca artist”, a povestit Vlăduța Lupău.

Studii- Vlăduța Lupău

După ce a absolvit liceul, Vlăduța Lupău a fost studentă a Universității De Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, timp de 6 ani, în cadrul Facultății De Medicină Veterinară. După ce a obținut licența, Vlăduța a decis să să specializeze în domeniu, urmând studiile doctorale în domeniul medicinei veterinare.

„Am ales această facultate, deoarece este tradiție de familie. Mama este medic veterinar, iar tata inginer zootehnist.

Dar, bineînţeles, şi pentru dragostea faţă de animale. Îmi place tare mult, motiv pentru care urmez studiile doctorale din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. A fost greu în ultimii ani de facultate. Efectiv eram pe drum şi la școală. Într-adevăr, aş minți să spun că nu am mai lipsit uneori de la facultate, dar întotdeauna am recuperat în avans sau după, toate laboratoarele pierdute.
A fost greu din cauza oboselii, dar a fost fain! Iar azi, mă mândresc cu faptul că sunt medic veterinar”,
a mărturisit Vlăduța Lupău.

vladuta lupau biografie

Citeste si: Cine este soțul Andreei Berecleanu. „M-am căsătorit din primul an de facultate cu o colegă de la Medicină şi stăteam în cămin”

Carier ă- Vlăduța Lupău

Odată cu trecerea anilor, Vlăduța Lupău a devenit cunoscută atât la nivel național, cât și international, fiind una dintre cele mai cerute cântărețe de muzică populară, având la activ sute de concerte și petreceri private, unde a încântat publicul cu piesele fredonate de românii din toată țara.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Drumul spre succes, însă, nu a fost lipsit de obstacole. În spatele imaginii de astăzi, stau ani de muncă și sacrificii, care au ajutat-o pe Vlăduța să devină un artist complet și să se mențină în topuri.

Cântăreața  a câştigat numeroase premii la concursurile de profil.

„Pe la 4 ani am avut primul spectacol unde trebuia să cânt o melodie împreună cu fratele meu. No’ şi am urcat noi pe scenă, oameni ne-o aplaudat! Că eram mici şi cred că şi tare simpatici şi eu deja mi-am luat-o în cap cred. De ce? Pentru că atunci când trebuia să încep prima strofă eu am început cu un plâns de toată frumusețea după care am ieșit în glorie de pe scenă! Adică am rupt-o la fugă. Cam asta e un moment fain (râde). Un alt moment fain a fost cel în care am câștigat Marele Premiu la Festivalul Național „Maria Tănase” – considerat pe vremea aceea, dar chiar şi astăzi, cel mai mare concurs din țară. Era ca un vis împlinit. Momentele de atunci sunt vii şi astăzi!”, a povestit Vlăduța Lupău în cadrul unui interviu.

vladuta lupau cariera

Citeste si: Cine este ARMIN NICOARĂ. "În clasa a XII-a mi s-a întâmplat nenorocirea: m-am îmbolnăvit de diabet."

Una dintre piesele de referință ale cântăreței, „Rămâi bade ne-nsurat”, a strâns peste 3 milioane de vizualizări pe YouTube, o cifră impresionantă pentru sfera muzicii populare.

Această melodie este una dintre cele mai de succes melodii ale mele; şi mă bucur mult! Este o piesă făcută cu gândul la ceea ce se întâmplă azi şi poate de asta a intrat la sufletul oamenilor, deoarece lumea se regăsește în text sau poate datorită faptului că este un text mai satiric şi face omu` să zâmbească! Textul este făcut de mine, iar videoclipul este filmat la Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj Napoca. În videoclip apar membri ai Ansamblului Folcloric Studențesc „Mărțișorul””, spune Vlăduța Lupău.

Vlăduța Lupău este căsătorită cu Adrian Rus

Vlăduța Lupău și Adrian Rus formează un cuplu solid de ani buni, având o poveste cu adevărat specială. Cei doi sunt nedespărțiți, fiind adesea văzuți împreună la evenimentele mondene sau la concertele artistei.

Frumoasa cântăreță a povestit cum și-a cunoscut sufletul pereche și ce idee năstrușnică a pus în practică Adrian Rus pentru a-i cere mâna.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

vladuta lupau si adrian rus

Citeste si: Cine este Alina Pușcaș. "Cumva a fost competiție, voiam să-l surprind.”

„L-am cunoscut la o cântare, la un profesor de-al meu. Am terminat medicină veterinară. Un profesor avea un eveniment la un lac și era și el (n.r. Adi Rus) acolo. Așa ne-am cunoscut”, a povestit Vlăduța Lupău pentru „Acces Direct”.

Conform declarațiilor cântăreței, Adrian Rus i-a oferit inelul într-o manieră inedită, artista fiind oprită și chestionată în toiul nopții de poliție, ca mai apoi să fie suprinsă de iubitul ei, care ținea în mână inelul și un buchet de flori impresionant.

„M-am dus spre casă și m-a oprit Poliția. Mi-au cerut trusa de prim-ajutor și au văzut și o zgârietură. M-au întrebat ce este cu aia pe mașină și când m-am întors l-am văzut pe Adi Rus cum coboară din mașină și m-a cerut. Avea un buchet de flori și inel”, a continuat ea.

Vlăduța Lupău a anunțat de Buna Vestire că este însărcinată

"Minunea mea 👶🏻 🤰🏽👼🏻
…azi de BUNA VESTIRE,
…primele cuvinte pe care vreau să ți le spun și să le știi și tu sunt: Îi mulțumesc Lui Dumnezeu în fiecare clipă, din toată inima mea, că te-a pus pe tine, cel mai mare dar a Lui, în pântecele meu!

Și abia după ce ți-am zis asta, îți spun că… te iubesc!

Abia aștept să pot să-ți povestesc toată povestea ta și cât de multe “figuri” ai făcut până azi… dapăi de azi încolo 😅 (nu-i nimic, în lumea asta, unde te așteptăm, se zice că părinții iartă și uită orice copiilor lor) … și totodată să-ți mai povestesc și cât de mare este puterea Lui și ce minune mare ești tu!

Am așteptat această zi în care să zic în gura mare că voi fi “mămică” … (woow!!!) Da! Eu ❤️ voi fi mămica ta!
Ce zici?! … stai să vezi ce mămică 🥰 … și staaaai să vezi ce tătic! (O să ne “batem” de la care pe care iubește mai tare!)

Ce mai vreau să știi …
…nu-ți promit că îți voi da marea și sarea în viața ta, dar îți promit că te voi învața să-L iubești pe Dumnezeu și atunci El îți va da tot ceea ce îți dorești! Crede-mă! 🙏🏼

Te iubesc minune și abia aștept să ne vedem! Știu sigur că va fi dragoste mare și nemuritoare între noi!
Cu drag, mami! 🤍" a scris artista Vlăduța Lupău pe contul ei de Instagram.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

NOTEAZĂ: Dieta balerinelor. Ce presupune, ce alimente sunt permise, cum să slăbești sănătos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies