După toată această perioadă în care vremea a fost rece și mai puțin plăcută, a veni timpul să ne bucurăm de soare și timp frumos.
Se anunță sosirea primăverii, anotimpul denumit și „anotimpul renașterii”. Totodată este anotimpul în care nu doar natura înflorește, ci și omul.
Primăvară este anotimpul renașterii
Primăvara este anotimpul în care tot ce ne înconjoară prinde viață, de la pomii care înverzesc, până la păsările care se întorc să ciripească în fiecare dimineață la fereastră.
Acesta este și motivul pentru care primăvara se numește și „anotimpul renașterii”. Toți vestitorii primăverii, de la micile gărgărițe și fluturași de diferite culori, până la florile care apar odată cu primele raze de soare ale dimineții, își fac apariția să ne surprindă cu toată frumusețea lor care ne va face să simțim lumea altfel și să avem o dispoziție mai bună.
Citeste si: CITEȘTE: 4 piese vestimentare esențiale în garderoba de primăvară
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cine sunt vestitorii primăverii
Ghiocelul
Ghiocelul este prima floare care ne bucură cu prezența lui, semnificând sfârșitul iernii și începutul primăverii.
Se spune că Dumnezeu i-a spus zăpezii să întrebe fiecare floare în parte dacă îi împrumută doar puțin din culoarea lor. Însă doar ghiocelul a fost cel care a acceptat, astfel zăpada îi permite acestuia să se bucure primul de razele soarelui primăvara.Laleaua
Laleaua se bucură și ea de primăvară, însă puțin mai târziu. Aceasta a fost adusă în Europa din grădina sultanului din Turcia.
Denumirea sa științifică este „tulipa”, care vine de la cuvântul persan „tuliban”, ceea ce înseamnă turban, datorită asemănării acesteia. Laleaua se bucură de înmulțirea a peste 100 de specii, iar când vine vorba de culoare, o putem regăsi de la alb până la cea mai închisă nuanță de mov. Înflorește între luna Februarie și Martie.Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se începe curățenia în casă
Zambila
Regăsim aici o altă poveste despre un vas genovez de pe care a căzut o lădiță cu bulbi de zambile, iar datorită condițiilor potrivite care au existat în acel loc pentru dezvoltarea acestor, plaja a devenit imediat locul florilor parfumate. Localnicii s-au bucurat de ele și de parfumul lor de neuitat și au decis să cultive și ei aceste flori minunate în grădină.
Păsările călătoare
Se spune că atunci când vedem pe cer primul stol de cocori, e semn că a venit primăvară. De obicei, încă de la începutul lunii Martie, păsări precum: cocori, berze și rândunele, se întorc din țările calde la același cuib pe care l-au avut și înainte să plece. Ele se orientează după semnele Pământului, după Soare și stele.
Citeste si: Cum îți păstrezi motivația să faci sport!
Gărgărița
Ca și în cazul Ghiocelului, aceasta este prima insectă care apare primăvara. I se mai spune și pasărea doamnei, dar la noi o regăsim sub numele de buburuză, gărgăriță sau mămăruță. Ele semnifică norocul și le întâlnim de o culoare portocalie, galbenă cu puncte negre, neagră cu puncte galbene sau de cele mai multe ori roșie cu mici buline.
Fluturele
Este și anotimpul fluturilor care își fac apariția în diferite culori și modele. Sunt vietățile cu anumite semne distincte care le vin în ajutor atunci când vine vorba de camuflaj. Datorită acestuia pot arăta ca o frunză normală sau chiar cu micile defecte ale frunzelor. Sunt de o frumusețe rară și ne bucură de fiecare dată când îi vedem.
Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să conțină garderoba capsulă de primăvară
Cireșul
Cireșul ne surprinde în fiecare primăvară cu frumusețea sa. Provine din munții Himalaya și e caracteristic Asiei de Est (China, Coreea și Japonia). Culoarea florilor este de un roz pudrat sau au o tentă albă. Putem întâlni și flori de culoare roz închis. Apoi la scurt timp, în locul florilor vor apărea cireșele dorite de întreaga lume.