Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii
Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

Anunț important pentru pensionarele din țară. Cine sunt cei care vor avea ocazia să obțină o majorare a pensiilor.

Peste 1 milion de pensionari vor avea ocazia să obțină majorarea pensiilor, iar aceasta reprezintă o oportunitate a procesului de recalculare, care va continua în următoarele luni. Acest lucru aduce vești bune pentru mulți pensionari din țară, având în vedere că aceste schimbări vor aduce un venit semnificativ la suma pe care o primesc deja lună de lună. Astfel, pensionarii trebuie să depună adeverințe ce atestă veniturile nepermanente obținute înainte de 2001, iar termenul limită pentru completarea acestor formalități este 1 martie 2025. 

„Suntem în procesul de primire a adeverințelor. O mare parte din pensionari au deja aceste adeverințe. Aceste adeverințe cu caracter nepermanent, atunci nu le-am luat în calcul acum da. Noi am creat acest drept. Dacă s-a contribuit la buget trebuie luate în calcul. Vom avea încă o recalculare, cea mica, sub 1.000.000. Avem termen 6 luni de zile să facem această recalculare cu aceste adeverințe. Trebuie să recalculam din oficiu, avem acesta obligație legală.

Noi am identificat cele ce sunt deja la dosar, pe fiecare pensionar în parte. Cei care doresc să completeze cu alte adeverințe sunt bineveniți la casele teritoriale de pensii”,   a spus șeful Casei de Pensii.

Cine beneficiază de această recalculare?

Citește și: Ministrul Agriculturii a anunțat ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor! De ce crește prețul la carnea de porc? Atenționare pentru gospodine

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Adeverințe pensii
Adeverințe pensii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tot ce trebuie să știe femeile despre ajutorul social! Cât este cuantumul ajutorului pentru familia cu copii

Această mică recalculare se adresează pensionarilor care au ieșit la pensie înainte de anul 2001. Aceștia trebuie să prezinte adeverință care să demonstreze veniturile nepermanente obținute în timpul activităților, iar acest lucru se va face până la data de 1 martie 2025.

Adeverințele de la fostele locuri de muncă trebuie să includă prime, sporuri de noapte, de sărbători, de muncă grea și alte forme de compensație. Adeverințele vor fi utile în special pentru personale care știu că au avut un venit brut mai mari decât cel din cartea de muncă. Acești pensionari provin din domenii precum mineritul, metalurgia sau construcțiile. Adeverința este un document important în procesul de recalculare și poate conduce la majorări semnificative ale pensiilor.

Adeverințe pensii
Adeverințe pensii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Pensiile se vor recalcula după adăugarea noilor venituri! Cine va beneficia de această creștere?

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

În această seară, de la ora 20:00, în ”Totul pentru familia mea”, la Kanal D Süsen trece prin momente cumplite

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies