Ce poate fi mai delicios decat o cana de ciocolata calda, care sa-ti bucure diminetile de toamna tarzie?
Cele mai multe dintre versiunile gasite in comert au zahar, indulcitori si alte ingrediente adaugate care interfereaza cu beneficiile sale, asa ca daca vrei sa te bucuri de efectele ei benefice, prepara-ti acasa ciocolata calda din cacao.
1. Ciocolata calda este o bautura plina de antioxidanti puternici, care lupta imptriva efectului negativ al radicalilor liberi. Mai mult, conform unui studiu realizat de Cornell University, concentratia de antioxidanti dintr-o cana o depaseste pe cea dintr-un pahar de vin.
Antioxidantii diversi din cacao previn cancerul, bolile cardiovasculare si imbatranirea prematura, iar vestea cea buna este ca acestia sunt "activati" prin incalzire.
2. Intr-o cana de ciocolata calda avem compusi fenolici pretiosi, precum acidul gallic, care previne bolile Alzheimer si Parkinson si poate fi de folos diabeticilor.
3. Joaca un rol important in reglarea circulatiei si regenerarea sangelui, datorita flavonoizilor din compozitie.
4. Te ajuta sa fii mai alert, sa te concentrezi mai bine si amelioreaza functiile cognitive, deoarece antioxidantii din compozitie imbunatatesc fluxul de oxigen catre creier.
5. Te binedispune, combate anxietatea si starile depresive. Cacaua stimuleaza eliberarea endorfinelor de catre creier, hormoni ce promoveaza starea de bine! Ciocolata calda preparata din cacao contine triptofan, precursorul serotoninei, neurotransmitator care ne influenteaza bunadispozitie si ne ofera placere.
Sursa: ZiarulRing.ro
Cele mai multe dintre versiunile gasite in comert au zahar, indulcitori si alte ingrediente adaugate care interfereaza cu beneficiile sale, asa ca daca vrei sa te bucuri de efectele ei benefice, prepara-ti acasa ciocolata calda din cacao.
1. Ciocolata calda este o bautura plina de antioxidanti puternici, care lupta imptriva efectului negativ al radicalilor liberi.
Mai mult, conform unui studiu realizat de Cornell University, concentratia de antioxidanti dintr-o cana o depaseste pe cea dintr-un pahar de vin. Antioxidantii diversi din cacao previn cancerul, bolile cardiovasculare si imbatranirea prematura, iar vestea cea buna este ca acestia sunt "activati" prin incalzire.
2. Intr-o cana de ciocolata calda avem compusi fenolici pretiosi, precum acidul gallic, care previne bolile Alzheimer si Parkinson si poate fi de folos diabeticilor. 3. Joaca un rol important in
reglarea circulatiei si regenerarea sangelui, datorita flavonoizilor din compozitie.
4.
Te ajuta sa fii mai alert, sa te concentrezi mai bine si amelioreaza functiile cognitive, deoarece antioxidantii din compozitie imbunatatesc fluxul de oxigen catre creier.
5.
Te binedispune, combate anxietatea si starile depresive. Cacaua stimuleaza eliberarea endorfinelor de catre creier, hormoni ce promoveaza starea de bine! Ciocolata calda preparata din cacao contine triptofan, precursorul serotoninei, neurotransmitator care ne influenteaza bunadispozitie si ne ofera placere.
Sursa:
ZiarulRing.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro