Cand vine vorba de ciocolata, cu greu ii poti rezista.
Desi, oficial, exista doar trei feluri – alba, cu lapte si neagra – ciocolata cunoaste, in prezent, sute de combinatii: miere, alune, nuci, fructe, bauturi slab alcoolizate si cate si mai cate… Diferenta este, insa, enorma.
Ciocolata alba nu este ciocolata din punct de vedere tehnic si asta deoarece nu contine cacao, ci doar unt de cacao, zahar, lapte, vanilie sau alte arome. Din punct de vedere nutritional, are cea mai scazuta valoare.
Ciocolata cu lapte contine grasimi din lapte, care-i dau un gust dulce si o textura mai fina, scrie feellikecooking.ro. Cu un continut ridicat de grasimi din lapte si smantana, aceasta are un nivel nutritional mai ridicat decat in cazul celei albe, dar inca redus.
Cu cat ciocolata contine mai multa cacao, cu atat mai mare ii este valoarea nutritionala.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro