Ciocolata de casa este unul dintre dulciurile preferate de copii si nu numai. Va propunem astazi o reteta usor de preparat, dar delicioasa.
Cu toate ca este un dulce care se pregateste foarte rapid, ciocolata de casa nu este chiar ieftina, ingredientele necesare fiind destul de costisitoare.
Ingrediente
400 grame lapte condensat*
50 grame unt 80% grasime
60 grame pudra de cacao neindulcita
130 grame zahar tos
100 grame alune/nuci/migdale macinate
30 grame fructe confiate si visine din visinata
1 plic zahar vanilat
3
linguri coniac/visinata/ciresata/afinata
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
*facut in casa din lapte proaspat de vaca
Preparare:
pentru prepararea ciocolatei e nevoie de:
o cratita de 2-3 litri cu fund gros
tava 20x20 cm
folie aluminiu
unt pentru uns folia
Am luat tava si am intins in ea folia de aluminiu si
am uns-o cu putin unt. Toate ingredientele mai putin scortisoara, fructele si cele 3 linguri de visinata le-am pus in cratita, am amestecat cu o lingura de lemn si am asezat-o pe foc mic. Din momentul in care ciocolata a dat in fierbere am mai lasat-o pe foc mic 15 minute, mestecand destul de des pentru a evita prinderea de fundul vasului.
Dupa cele 15 minute, se ingrosase destul pe marginea cratitei erau urme de ciocolata intarita, de la cum tot am mestecat.
Semn bun, ciocolata se intareste! Asa ca era cazul ca o iau de pe foc. Am tras oala de pe foc si am adaugat scortisoara si 3 linguri de visinata facuta in casa. Am turnat jumatate din ciocolata peste folia unsa din tava, am presarat cateva merisoare(innecate in prelabil in ceva alcool veritabil de casa- afinata) si visine din visinata si am turnat restul de ciocolata.
Am lasat ciocolata sa se raceasca cateva ore bune, apoi am taiat-o in patratele, pe care le-am invelit individual in folie si le-am dat la rece, in frigider, scrie petitchef.ro.
Cu toate ca este un dulce care se pregateste foarte rapid, ciocolata de casa nu este chiar ieftina, ingredientele necesare fiind destul de costisitoare.
Ingrediente
400 grame lapte condensat*
50 grame unt 80% grasime
60 grame pudra de cacao neindulcita
130 grame zahar tos
100 grame alune/nuci/migdale macinate
30 grame fructe confiate si visine din visinata
1 plic zahar vanilat
3 linguri coniac/visinata/ciresata/afinata
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
*facut in casa din lapte proaspat de vaca
Preparare:
pentru
prepararea ciocolatei e nevoie de:
o cratita de 2-3 litri cu fund gros
tava 20x20 cm
folie aluminiu
unt pentru uns folia
Am luat tava si am intins in ea folia de aluminiu si am uns-o cu putin unt. Toate ingredientele mai putin scortisoara, fructele si cele 3 linguri de visinata le-am pus in cratita, am amestecat cu o lingura de lemn si am asezat-o pe foc mic.
Din momentul in care ciocolata a dat in fierbere am mai lasat-o pe foc mic 15 minute, mestecand destul de des pentru a evita prinderea de fundul vasului.
Dupa cele 15 minute, se ingrosase destul pe marginea cratitei erau urme de ciocolata intarita, de la cum tot am mestecat. Semn bun, ciocolata se intareste! Asa ca era cazul ca o iau de pe foc. Am tras oala de pe foc si am adaugat scortisoara si 3 linguri de visinata facuta in casa.
Am turnat jumatate din ciocolata peste folia unsa din tava, am presarat cateva merisoare(innecate in prelabil in ceva alcool veritabil de casa- afinata) si visine din visinata si am turnat restul de ciocolata.Am lasat ciocolata sa se raceasca cateva ore bune, apoi am taiat-o in patratele, pe care le-am invelit individual in folie si le-am dat la rece, in frigider, scrie petitchef.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro