Chef Adi Hadean prezinta o reteta de ciorba delicioasa pentru a doua zi de Craciun.
Intr-o oală am călit 150g de bacon afumat până a devenit translucid, apoi am adăugat o ceapă tăiată mărunt, şi-am călit-o şi pe asta.
Am adăugat apoi 4 frunze de dafin, 4 boabe de ienibahar, o jumătate de linguriţă de boabe de coriandru şi o linguriţă zdravănă de pastă de roşii. Le-am omogenizat obţinând o compoziţie roşiatică (ca Rusia). Peste astea am adăugat 3l de supă de pui (nu se supăra nimeni dacă era vită) şi am adus la fierbere.
Până a fiert 20 de minute la foc mic, am pregătit restul ingredientelor:
1 morcov feliat cu economul apoi tăiat un julienne foarte subţire
200g castraveţi muraţi tăiaţi tot ca şi morcovii, dar puţin mai gros
150g măsline verzi tăiate grosier
(tradiţional această supă se face cu măsline negre, dar eu asta am avut prin casă)
150g cârnăciori subţiri uscaţi şi afumaţi pe care i-am tăiat pe diagonală în fâşii de câte 1,5 cm
½ lămâie tăiată felii
Toate acestea le-am adăugat cu 5 minute înainte de a opri focul împreună cu acreala compusă din:
100ml de suc de e măsline
50ml de suc de la castraveţii muraţi
50ml de suc de lămâie.
In mod normal trebuie folosiţi castraveţi conservaţi în sare şi atunci se va folosi doar sucul acestora împreună cu suc de lămâie. Având la dispoziţie doar castraveţi în oţet am adaptat puţin compoziţia.
La final am mai adăugat câte o jumătate de legătură de pătrunjel şi mărar tocate mărunt.Tot ce mai rămâne e să ajustaţi de sare şi piper după care să savuraţi această ciorbă acră şi revigorantă.