Gina Bradea a explicat, pas cu pas, cum pregătește ciorba de legume cu perișoare și smântână.
Gina Bradea, cunoscutul blogger culinar, reușește de fiecare dată să aducă magia în farfurie și în bucătărie prin preparatele pe care le gătește. Astfel, aceasta reușește, pas cu pas, să explice cum ajunge la rezultatul dorit, fără prea mult efort, cu toate ingredientele pe care le avem la îndemână.
Cum pregătește Gina Bradea ciorba de perișoare cu smântână?
De această dată, Gina Bradea a pregătit ciorbă de perișoare cu smântână și a explicat ce legume folosește, care sunt cantitățile exacte de care are nevoie, dar și cum prepară smântâna care va
fi pusă ulterior în ciorbă. Pentru un gust inedit, aceasta adaugă supă de oase sau un ciolan la fiert, iar pentru acrirea smântânii, folosește zeamă de lămâie, oțet sau borș. Din toate ingredientele menționate, bucătarul obține aproximativ 60 de perișoare pentru ciorbă.
“Perișoare cu smântână, cu multe legume proaspete și perișoare pufoase. Peste carnea tocată adăugăm o parte din ceapă, apoi punem 4 l de apă la foc și adăugăm câte 200 g din țelină, morcov, păstârnac, pătrunjel rădăcină, ardei gras, o lingură cu sare, ardei iute. Peste carnea rămasă adăugăm ceapă tocată, o lingură cu vârf de mălai sau griș, mărar sau pătrunjel și sare. În ciorbă mai adăugăm și supă de oase sau punem un os la fiert.
Într-o tavă punem puțină apă, punem perișoarele la 20-30 g bucata. Trebuie să obținem 50, 60 de perișoare. Derulăm în formă rotundă, apoi cât ciorba clocotește le punem la fiert, cât să fie legumele bine fierte. Adăugăm și orez bine spălat, le lăsăm să fiarbă. Acum facem spumă. Separat amestecăm două gălbenușuri cu smântână grasă. Punem puțin câte puțin din ciorba clocotită ca să temperăm. Adăugăm zeama de la două lămâi, oțet sau borș pentru acrire.
Lăsăm să dea în clocot și adăugăm verdeață tăiată mărunt, pătrunjel, leuștean, tarhon, ce dorește fiecare.”, a povestit Gina Bradea.