Ciorba de perișoare se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ciorbă de perișoare. În plus, dacă
Rețetă de ciorbă de perișoare
Rețeta delicioasă de ciorbă de perișoare, absolut minunata se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de ciorbă de perișoare este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total – o oră și 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de ciorbă de perișoare este pentru 6 persoane
Citește și: Nuga cu alune. Un desert ușor de savurat!
Ingrediente – ciorbă de perișoare
Ingrediente pentru ciorbă
- 300 g de morcovi
- 200 g de țelină rădăcină
- 200 g pătrunjel rădăcină
- 200 g de păstârnac
- 200 g de ardei capia
- 300 g de cartofi
- O ceapă mare
- 150 ml de ulei
- 450 g de roșii cuburi
- sare
- piper
- ardei iute, după preferințe
- o legătură de leuștean
ingrediente pentru perișoare
- 500 g de carne tocată de porc
- 4 ouă
- 100 g de orez cu bob rotund
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați
Mod de preparare- ciorbă de perișoare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți carnea pentru perișoare. Prin urmare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca carnea tocată de porc, cu pătrunjelul tocat, ouăle, orezul si condimentăm cu sare și piper. Toate aceste ingrediente se omogenizează bine, bine, pentru ca ulterior să formăm biluțele de care avem nevoie, de perișoare, de aceleași dimensiuni, după preferințe.
- În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 1 L jumătate de apă, la fiert. În momentul în care apa fierbe perișoarele noastre se pun și ele în apă, pentru a le fierbe pentru timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic spre mediu. Atenție însă! Nu uitați ca din când în când să îndepărtați spuma apărută.
- Odată ce intervalul de timp a trecut, vom scoate perișoarele din oală și le vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a le acoperi. Acest aspect va preveni oxidarea lor.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de ciorba propriu-zisă, motiv pentru care, ne vom apuca de curățarea cartofilor și spălarea lor, iar ulterior, și tăierea în cubulețe de dimensiuni potrivite, pe care îi vom mai pune ulterior, într-un bol cu apă. Tot acum vom curăța și spăla foarte bine și restul legumelor pe care le vom tăia ulterior cuburi, însă mai puțin ceapa. Aceasta se va tăia mărunt. Toate ingredientele se pun la călit cu puțin ulei și sare, într-o oală de dimensiuni potrivite în care vom prepara și ciorba, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute
- În momentul în care legumele s-au gătit, putem adăuga și cartofii, pe care îi vom căli timp de aproximativ 5 minute.
- A venit momentul să adăugăm și roșiile cuburi din conservă, alături de 1 L de apă, dar și supa în care au fiert perișoarele, supă pe care am strecurat-o în prealabil. Mai continuăm fierberea pentru încă aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, a venit momentul să introducem în ciorba noastră și perișoarele. Mai lăsăm să fiarbă pentru încă puțin timp, apoi stingem focul. Ciorba de perișoare este gata de servit, cu puțin leuștean tocat mărunt deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Paste bolognese cu parmezan și busuioc. Pregătește-i o surpriză partenerului de viață!