Este sezonul cărnurilor afumate şi al verzelor murate, aşa că oricând îşi poate face loc în meniul oricui, o delicioasă ciorbă de varză ardelenească, cu afumătură de porc.
Ingrediente
1 varză murată, de mărime medie
100 ml ulei de măsline
2 cepe
1 morcov
1rădăcină păstârnac
1 rădăcină de ţelina, mică
1 cartof
1-2 ardei roşii
500 g ciolan de porc dezosat şi afumat
750 g coastă de porc afumată
pătrunjel
mărar
piper
3 gălbenuşuri
500 g smântână
3 l apă
1 l zeamă de varză
Mod de preparare ciorbă de varză ardelenească
Se scurge varza şi se toacă fideluţă, apoi se căleşte în puţin ulei de măsline.
Se amestecă pe foc, pentru câteva minute, apoi se adaugă apa şi se lasă la fiert.
Legumele curăţate şi tocate în cuburi, se călesc în restul de ulei, apoi se adaugă peste varză.