Ciorba de varză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ciorbă de varză.
Rețetă de Ciorbă de varză
Rețeta delicioasă de ciorbă de varză, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ciorbă de varză este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Ciorbă de varză este pentru 4 persoane
Ingrediente – Ciorbă de varză
- 1 kg de varză albă dulce, proaspătă
- 4 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 rădăcina de pătrunjel
- 3 cepe medii
- 500 g roșii în conservă (cuburi) sau 500 g roșii de vară
- sare
- câteva crenguțe de cimbru uscat sau mărar uscat
- 2 linguri de ulei
- verdeață tocată pentru servire
- 100 g orez simplu, crud (opțional)
Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Ciorbă de varză
- În primul și-n primul rând, este nevoie să pregătim varza, ceapa, zarzavaturile și roșiile din conservă sau cele proaspete, în funcție de alegere.
- Pentru ca ciorba de varză să aibă un gust aparte, este nevoie să călim zarzavaturile în oala în care am adăugat 2 linguri de ulei, motiv pentru care, înainte de toate, este nevoie să decojim și să radem morcovii, pătrunjelul și păstârnacul, legume pe care le vom pune în oala în care vom pregăti ciorba, alături de ulei.
- Odată ce zarzavaturile s-au înmuiat și au început să sfârâie, stingem conținutul cu 2 litri de apă caldă. Adăugăm și 2 lingurițe de sare (după gust) și mărim focul.
- Între timp ne vom ocupa și de tocarea cepei mărunt, dar și de felierea verzei tip fidea.
- Lăsăm 20 – 25 de minute ciorba la fiert, înainte de a pune zarzavaturile.Odată ce le-am pus, putem adăuga și câteva rămurele de cimbru uscat. În cazul în care vă doriți să puneți cartofi, tăiați în cubulețe mici, sau orez, acum este momentul să o faceți!
- Acoperim oala parțial cu un capac și lăsăm totul să mai fiarbă pentru încă 15-20 de minute. Atenție însă! Înainte cu 5 minute de a stinge focul, trebuie să nu uităm să punem și roșiile din conservă (sau roșiile) și să amestecăm totul bine.
- Scoatem crenguțele de cimbru din oală și stingem focul. Ciorba de varză este gata și îi putem adăuga niște pătrunjel verde tocat.
Sfaturi pentru rețeta de Ciorbă de varză
- Înainte de a se adăuga în ciorbă, la varză se poate adăuga puțin ulei, pentru ca gustul să fie mult mai intens.
- De asemenea, atunci când vine vorba despre legumele adăugate în această rețetă, se poate adăugă ceapă, cartofi și ardei gras, tăiate în bucățele mai mici.
- La ciorba de varză se poate adăuga și câteva boabe de piper, frunze sau dafin sau tarhon, pentru un gust mai bogat.
- Călirea zarzavaturilor pentru ciorbă le intensifica aromele și culoarea și le oferă un gust plăcut.
- Zarzavaturile au nevoie de mai mult timp de fierbere, în comparație cu varza și ceapa care sunt mult mai fragede.
- Puteți completa cu sare, la finalul rețetei, dacă este cazul.
- De asemenea, cine dorește, poate să acrească ciorba de varză cu zeamă de varză murată sau cu borș.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de vanilie. Un deliciu în zilele călduroase!